KPSS 70 puan ile personel alımı yapacak! Başvurular ne zaman bitiyor?

Bursa Teknik Üniversitesi en az lise mezunu 30 sözleşmeli personel alım ilanı yayınladı. Alım yapılacak kadrolara ilişkin tim ayrıntıları paylaşan üniversite, en az 70 KPSS puan şartı arıyor. İşte başvuru şekli...

ABONE OL
GİRİŞ 05.03.2022 09:39 GÜNCELLEME 05.03.2022 09:40 MEMUR
KPSS 70 puan ile personel alımı yapacak! Başvurular ne zaman bitiyor?
KPSS 70 puan ile personel alımı yapacak! Başvurular ne zaman bitiyor?

Bursa Teknik Üniversitesi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında sözleşmeli personel alımı yapacağını açıkladı. Başvuru esaslarına ilişkin merak edilen tüm detayları adaylar ile paylaşan kurum, en az lise mezunu adaylar arasından istihdam sağlayacağını belirtti. Bununla beraber en az 70 KPSS puan şartı aranıyor. İşte detaylar...

Son Başvuru Ne Zaman?

Bursa Teknik Üniversitesi personel alımı başvuruları 1 Mart 2022 tarihi itibari ile başlayıp 15 Mart 2022 Salı'ya ( Mesai saati bitimi 17.00) kadar devam edecek. 

Başvuru Tarihi

Adaylar gerekli belgelerle birlikte “BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ (Personel Daire Başkanlığı) Mimar Sinan Mahallesi Mimar Sinan Bulvarı Eflak Caddesi No:177 A Blok oda no: 167 Yıldırım / BURSA” adresinde yer alan üniversitenin Personel Daire Başkanlığına şahsen ve posta yolu ile başvuruda bulunabilecek.

Başvuruda İstenecek Belgeler!

  • Başvuru formu, 

  • 2020 KPSS sonuç belgesi, 

  • 2 (iki) adet fotoğraf (Bir adedi başvuru formuna yapıştırılacaktır) 

  • Adli sicil belgesi, (e-Devletten alınan karekodlu belgeler kabul edilir.)

  •  Özel güvenlik görevlisi kimlik kartı ve B Sınıfı ehliyet (Koruma ve Güvenlik Görevlisi kadrosu için) 

  • Sertifika veya belge istenilen pozisyonlar için ilgili belgenin aslı veya onaylı sureti, 

  • Askerlik durum belgesi (Erkek Adaylar için, e-Devletten alınan kare kodlu belgeler kabul edilir.) 

  • Nüfus cüzdan sureti. (e-Devletten alınan karekodlu belgeler kabul edilir.) 

  • Diploma veya mezuniyet belgesi, (e-Devletten alınan karekodlu belgeler kabul edilir.) 

  • Avukatlık ruhsatnamesi, (Avukat kadrosu için)

  • İngilizceden en az (D) düzeyinde Yabancı Dil Belgesi (Programcı kadrosu için) 

  • E sınıfı ehliyet - SRC2 ve SRC4 belgeleri ile psikoteknik belgesinin aslı veya onaylı sureti (Şoför kadrosu için) 

  • Başvuru süresi içerisinde alınmış olması kaydıyla beden kitle endeksini gösterir belge (koruma ve güvenlik görevlisi pozisyonları için)

Alım Yapılacak KadrolarAlım Yapılacak KadrolarAlım Yapılacak Kadrolar

Başvuru Şartları Neler?

  1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak zorunludur. 

  2. Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak. 

  3. Lisans mezunları için 2020 KPSS P3, Önlisans mezunları için 2020 KPSS P93, Ortaöğretim mezunları için ise 2020 KPSS P94 puanına sahip olmak. 

  4. “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar”ın Yeniden İşe Alınma başlıklı Ek 1 inci maddesinin (b) fıkrasına eklenen; “Sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez.” hükmüne aykırı durumu tespit edilenler atanmaya hak kazansalar dahi atamaları yapılmayacaktır. (Sözleşme imzalama aşamasında ilgili belgenin ibrazı istenecektir.) 

  5. Adayların herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almamaları gerekmektedir. 

  6. Adaylar aynı ilan dönemi içerisinde özel şartlarını taşıdığı sadece bir ilana başvurabilecektir. Birden fazla ilana başvurusu bulunduğu tespit edilen adayların tüm başvuruları iptal edilecektir. 

  7. Yurtdışından alınmış diplomaların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca denkliğinin onaylandığını gösterir belge başvuru formuna eklenecektir.

  8. Programcı kadrosu için; Yurtiçi veya yurtdışında İngilizce dilinde öğretim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olmak veya yurtiçinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili İngilizce olan ülkelerde İngilizce dilinde yüksek lisans veya doktora yapmış olmak (Bu şekilde başvuranların puanlama kriterleri ve ücret kriterlerinin değerlendirilmesinde İngilizce dil düzeyi “D” olarak kabul edilecektir) veya yabancı dil Bilgisi seviye tespit sınavından (YDS) İngilizceden en az (D) düzeyinde puan almış olmak ya da YDS dışındaki İngilizce dil sınavlarında YDS (D) düzeyine eşdeğer Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Yönetim Kurulu tarafından belirlenen puanları almış olmak. (Yabancı dil sınav sonuç belgelerinin eşdeğerlikleri ve geçerlilik süresi ile ilgili ÖSYM’nin, bu ilanın son başvuru tarihi itibarıyla geçerli olan “Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri” hakkındaki kararı esas alınacaktır.)

RESMİ İLAN METNİ