Çatal bıçaklar nasıl parlatılır?

Çatal bıçak takımınız eskisi gibi parlamıyor mu? Çatal, bıçak ve kaşıklarınızın üzerinde çizikler mi var? İşte bu sorunların kökten çözümü...

ABONE OL
GİRİŞ 28.11.2017 08:02 GÜNCELLEME 28.11.2017 09:10 Pratik Bilgiler
Çatal bıçaklar nasıl parlatılır?
Çatal bıçaklar nasıl parlatılır?

Çatal bıçak takımları şık sofraların vazgeçilmezleridirler. Bu sebeple de kadınlar tarafından parlamalarına çok önem verilir. Ancak gerek bulaşık makinesindeki sorunlar gerekse kullanılan bulaşık deterjanı nedeniyle çatal bıçakların rengi kararmaya başlar. Çoğu zamanda üzerinde çizik izleri oluşur.

İşte bu gibi durumlarla karşılaşmamak için yapılması gerekenleri sizler için derledik.

Çatal bıçakların kararmaması için alınması gereken önlemler:

-Eğer çatal bıçaklarınızı bulaşık makinesinde yıkıyorsanız bulaşık makinenizde mutlaka kireç sökücü kullanmalısınız.

-Çatal bıçakların üzerinde yapışkan yemek artıkları kaldıysa onları sıcak suyun içinde bekleterek yemek artıklarının giderilmesini sağlayabilirsiniz.

-Haftada bir gün çatal bıçaklarınızı sirkeli suyun içinde bekletmelisiniz. Bu işlem sayesinde çatal bıçak takımınız parlayacaktır.

-Çatal bıçak takımını parlatmak için yapılması gereken bir diğer işlem ise çatal bıçak takımının limon ile ovulmasıdır. Onları tek tek limon ile ovarsanız üstlerinde bulunan lekelerin çıktığını ve parladıklarını göreceksiniz.

-Eğer çatal bıçak takımınızdaki lekeler son derece inatçıysa daha etkili bir yöntem uygulamalısınız. Bunun için yapmanız gereken çatal, bıçak ve kaşıklarınızın üzerine karbonat döküp ovalamak. Karbonat sayesinde yeni gibi parlayacaklardır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR