Panjur nasıl temizlenir?

Panjurlar ev ve ofis dekorasyonunda sık sık kullanılır. Ancak genellikle beyaz renkte tercih edilen panjurlar çok çabuk kirlenebilirler. Peki, bu kadar çabuk kirlenen panjurlar nasıl temizlenmeli? İşte sizlere en kolay panjur temizleme yöntemi...

ABONE OL
GİRİŞ 25.06.2018 07:30 GÜNCELLEME 27.06.2018 08:06 Pratik Bilgiler
Panjur nasıl temizlenir?
Panjur nasıl temizlenir?

Evlere ışığın, toz ve kirlerin girmesini engelleyen panjurlar, zamanla kirlenerek leke tutarlar. Panjur kullananların en büyük sıkıntılarından biri de temizlenmesinin zorluğudur. Bununla birlikte piyasa da panjurlar için ayrı bir temizleyicinin olmaması da panjur temizliğinde sorunlardan biridir. 

Panjur temizlemenin en kolay yollarından biri elektrik süpürgesi kullanmaktır. Elektrik süpürgesi kullanarak panjurların iç yüzeylerini temizleyebilirsiniz. Eğer camınız buna müsaitse panjurunuzun dış tarafında bulunan tozları da elektrik süpürgesi ile temizleyebilirsiniz. 

Panjurları temizlerken kullanılacak olan en önemli ürünlerden biri krem temizleyicilerdir. Panjurların üstlerine yapışan lekeleri en kolay çıkaran temizlik maddesi krem temizleyicidir. 

Eğer mekanizmalı panjurlara sahipseniz, mikrofiber bezlerle sirke ve su karışımıyla temizlik yapabilirsiniz. 

Bunların dışında panjurlar sert fırçalarla temizlenmelidir. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR