Kalamar yapmanın püf noktaları

Kalamar, omega açısından zengin bir balık türüdür. Yapısı sert olduğundan dolayı pişirilmesi meşakkatli bir yiyecektir. "Yasemin.com" ekibi olarak kalamarın yapımındaki püf noktaları sizlerin sofranıza servis ediyoruz.

ABONE OL
GİRİŞ 25.10.2018 09:57 GÜNCELLEME 25.10.2018 13:34 Pratik Bilgiler
Kalamar yapmanın püf noktaları
Kalamar yapmanın püf noktaları

Kalamar, içeriğinde yüksek protein, fosfor ve magnezyum barındıran bir deniz ürünüdür. Bununla beraber yağ oranı düşük olduğu için kilo almanıza engel olan bir yemektir. Kalamarın istenen yumuşak kıvamda olması için "Yasemin.com" ekibi olarak kalamarın yapımındaki püf noktaları sizin için derledik.

İşte, kalamar yapımındaki bazı püf noktalar...

- Kalamarı temizleyip dilimledikten sonra (halka şeklinde) 5 ile 10 dakika boyunca şeker ile ovalayarak terbiye ediniz. Şeker kalamarı yumuşamasına yardımcı olacaktır.

- Kalamarları yıkayıp sade soda ile ıslayınız. 1 veya 1buçuk saat bekletiniz. (ne kadar çok bekletirseniz kıvamı o kadar çok yumuşak olacaktır)

Pratik pişirme yöntemi

Soda içinde bekletilen kalamarlar temiz suyla yıkanır. Kızartma (una batırarak), buğulama ve fırında pişirme yöntemlerinden herhangi birini tercih edebilirsiniz. Kalamarın lezzetini artırmak için yanına çeşitli baharatlarla yapılan sosu ilave edebilirsiniz. Hangi pişirme yöntemi uygularsanız uygulayın, kalamar son derece hızlı pişen bir deniz ürünü olduğu için yalnızca 10 dakika içerisinde servise hazır olarak sofranızda bulundurabilirsiniz.

Kalamarı temizleme yöntemi

Kanatları gövdeden ayırınız. Kafasından tutarak iç organlarını ve mürekkep kesesi ile saydam renkte kıkırdağa benzer kemiği çıkarınız. Parmak yardımı ile ters çeviriniz ve kafasını keserek içini iyice yıkayınız.

YORUMLAR 1
  • eylül 5 yıl önce Şikayet Et
    harika!!!
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR