Düşük tansiyonlulara özel öneriler

Günlük yaşamı kalitesiz hale getiren düşük tansiyonluların dikkat etmesi gereken bazı durumlar vardır. İşte düşük tansiyonluların dikkat etmesi gerekenler...

ABONE OL
GİRİŞ 25.09.2018 08:07 GÜNCELLEME 25.09.2018 10:43 Sağlık
Düşük tansiyonlulara özel öneriler
Düşük tansiyonlulara özel öneriler

Kan akışı ve kanda bulunan değerlerin düşmesi ile ortaya çıkan tansiyon hastalığına dikkat edilmediğinde riskli bir hal alabilir. Tansiyon rahatsızlığı yüksek ve düşük olmak üzere iki şekilde görülür. Yüksek tansiyon düşük tansiyona oranla daha sık rastlanır. Ancak dikkat edilmediğinde iki rahatsızlık sonucunda da vücut kalıcı hasarlara uğrar. 

PEKİ, TANSİYON NASIL DÜŞER?

Düşük tansiyon uzun süre aç kalındığında, vücut ısısının ani değişmelerinde ve ayakta kalma süresine bağlı gelişir. Vücut yeterli miktarda vitamin ve mineral desteği alamadığında da tansiyon düşer.

İŞTE DÜŞÜK TANSİYONLULARIN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

- Gün içerisinde 10 bardaktan fazla su tüketilmelidir.  Ayrıca su tüketimi uyuyana kadar yapılması gerekir. Kan hacmini artıran su düşük tansiyon riskini düşürür.

- Yüksek tansiyona göre tuz tüketimi artırılmalıdır. Günlük bir yemek kaşığı kadar tuz tüketilmesi gerekir.

- Kan dolaşımının rahat yapılması için uzun süre hareketsiz kalmaktan kaçınılmalıdır. Kalbe giden kan azaldıkça kan basıncı da azalır.

- Olduğunuz yerden kademeli olarak kalkmanız gerekir. Ani hareketler hızlı kan basıncına neden olur. Daha sonra dengesizleşen kan tansiyona neden olur. Olduğunuz yerden kalkarken önce ayaklarınızı hareket ettiriniz. 

- Düşük tansiyon teşhisi konulmuş ise sıcak ortamlardan kaçınınız. Özellikle sauna ve hamamlara girmeye çalışınız aynı zamanda sıcak duş almamaya da özen gösteriniz.

- Sürekli öksürme ve balon üfleme gibi durumlarda düşük tansiyon riskini artırır.

- Büyük oranlarda ve hızlı yemek yemek sindirimi zorlaştırdığından kan akışının değişmesine bağlı tansiyonu düşürür.

- Bitkisel çay tüketmeden önce doktorunuza danışmalısınız.

- Egzersiz yaparken ayakta yapmaya özen gösteriniz. Böylece kan akışını dengede tutmuş olursunuz.

- Yattığınız yataktaki yastığınız yüksek olmalıdır. 

- Tansiyonunuzun düştüğünü hissettiğiniz an sert bir kahve ya da çay içebilirsiniz. Ya da bol bol su içiniz. Ayrıca ayaktaysanız oturmanız daha yararınıza olacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR