Açlık otu faydaları nelerdir? Deve gözü otu zayıflatır mı? Açlık otu çayı nasıl hazırlanır?

Metabolizmanın daha hızlı çalışmasına yardımcı olan açlık otu çayı, kilo vermek isteyenlerin hızlıca zayıflamasını sağlar. Şişkinlik ve hazımsızlığa anında iyi gelen açlık otu çayının düzenli olarak tüketilmesi uzun süre kabızlık sıkıntısı çekenlere şifa olmaktadır. Peki açlık otu nerede bulunur? Açlık otu faydaları...

ABONE OL
GİRİŞ 01.07.2021 13:20 GÜNCELLEME 02.07.2021 17:46 SAĞLIK
Açlık otu faydaları nelerdir? Deve gözü otu zayıflatır mı? Açlık otu çayı nasıl hazırlanır?
Açlık otu faydaları nelerdir? Deve gözü otu zayıflatır mı? Açlık otu çayı nasıl hazırlanır?

Diyet yapan ve beslenmesine dikkat edenlerin yakından bildiği açlık otu, metabolizmanın hızlanmasında oldukça etkili olan ve kabızlıktan kaynaklı meydana gelen şişkinliği giderilmesi için tüketilir. Bitki çayları arasında çok fazla bilinmeyen açlık otu çayı, uzun süre tok tutarak öğünlerde çok fazla yemek tüketilmesine engel olur. Bitki çayları ara öğünlerde yanına kuru yemişlerle tüketildiğinde zengin besin değerleri sayesinde vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri büyük oranda karşılar. 

Bergamot çayı faydaları nelerdir? Bergamot çayı nasıl yapılır?Bergamot çayı faydaları nelerdir? Bergamot çayı nasıl yapılır?

Açlık Otunun Faydaları Nelerdir?

Afrika kökenli bir bitki olan açlık otu, ülkemizde deve gözü otu olarak da anılır. Yüzlerce yıldır geleneksel tıp tedavisinde kullanılan açlık otu bitkisi, yüksek tansiyonun düşürülmesinde etkili olmakla beraber bağırsakların sistematik şekilde çalışmasına yardımcı olur. Açlık otu bitkisinin faydaları şöyledir:

  • Metabolizmanın düzenli çalışmasına yardımcı olur. 

  • Kabızlığa iyi gelir.

  • Bağırsak hareketlerinin dengeli çalışmasını sağlar.

  • Yağ yakım hızını arttırır ve daha hızlı kilo vermeye yardımcı olur. 

  • Vücuttaki iltihap, toksin ve enfeksiyonun atılmasını sağlar. 

  • Gaz sıkışması ve şişkinliğin giderilmesi için açlık otunun düzenli şekilde tüketilmesi tavsiye edilir. 

  • Hazımsızlıktan kaynaklı mide problemlerine iyi gelir. 

  • Açlık otu içildiği andan itibaren vücuttaki fazla suyun atılmasına yardımcı olduğundan böbreklerin hızlı çalışmasına yardımcı olur.

  • Açlık otu daha dinç ve zinde kalmanızı sağladığından gece yatmadan önce içilmesi halinde güne daha zinde ve enerjik başlamanızı sağlar.

Kiraz kurusu zayıflatır mı nasıl kullanılır? Kuru kirazın bilinmeyen tüm faydalarıKiraz kurusu zayıflatır mı nasıl kullanılır? Kuru kirazın bilinmeyen tüm faydaları

Açlık Otunu İçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Açlık otu bağırsakları çok hızlı çalıştırdığından çok fazla tüketilmesi halinde vücutta ciddi su kaybına neden olur. İçildiği andan itibaren ishal olmanıza neden olur ve bu takdirde içilmeye devam edilirse farklı sağlık sorunlarına yol açmaktadır. 
Açlık otunu metabolizması çok hızlı çalışan, ishal olan kişilerin mümkün mertebe içmemesi gerekir. Zayıf kimselerin çok fazla içmesi, daha çok ve hızlı kilo kaybetmelerine neden olduğundan bu kişilerin daha farklı bitki çayları tercih etmesi tavsiye edilir.

Açlık Otu Çayı Nasıl Yapılır?

Açlık otunu çayı da diğer bitki çayları gibi çok kısa sürede hazırlanır. Açlık otu çayı demlemek için 250 ml kadar kaynar suyun içine 10 adet açlık otu yaprağı atılır ve 5-6 dakika kadar demlenmesi beklenir. Çay yeteri kadar demlendikten sonra süzerek içilebilir. 

Karanfil yağının faydaları nelerdir? Karanfil yağı diş için nasıl kullanılır?Karanfil yağının faydaları nelerdir? Karanfil yağı diş için nasıl kullanılır?

Açlık Otu Çayı Zayıflatır Mı?

Metabolizmanın hızlıca çalışmasını sağlayan açlık otu çayı, normalden daha hızlı şekilde kilo vermeyi sağlar. Her gün düzenli olarak 1 fincan açlık otu çayının içilmesi kısa sürede zayıflamaya yardımcı olur. 

Açlık Otu Nerede Satılır?

Genellikle aktarlarda satılan açlık otu, belli başlı internet sitelerinde satılmaktadır. 1 kg açlık otu fiyatı ise 35 TL kadardır.

YORUMLAR 1
  • yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    sakin bu otun çayını içmeyin.bagirsak mukozasini yok eder.tehlikeli sonuçlara neden olur.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR