Tarçınlı su ne işe yarar? Tarçınlı su zayıflatır mı?

Tadı ve kokusu nedeniyle diğer baharatlara göre daha çok tercih edilen tarçın, güçlü bir antioksidan kaynağıdır ve düzenli kullanılması halinde vücudu toksinlerden arındırır. Kan şekerini dengeleyerek ani acıkmaların önüne geçer ve kontrolsüz yemek tüketimini önler. Peki tarçın çayı zayıflatır mı? Limonlu tarçınlı su içmek kilo vermeyi hızlandırır mı? İşte ödem atmaya yardımcı tarçın kürleri...

ABONE OL
GİRİŞ 25.01.2023 16:15 GÜNCELLEME 25.01.2023 16:15 SAĞLIK
Tarçınlı su ne işe yarar? Tarçınlı su zayıflatır mı?
Tarçınlı su ne işe yarar? Tarçınlı su zayıflatır mı?

Yemeklerde ve tatlılarda farklı bir aroma katması için sıkça tercih edilen tarçın, içerdiği bileşenleri sayesinde birçok hastalığın önlenmesinde ve tedavisinde kullanılmaktadır. Tarçın, tarihte ilk kez Antik Mısır’da şifa kaynağı olarak kullanılır. O tarihten itibaren çeşitli hastalıkların tedavisinde başvurulan kıymetli bir bitki olarak görülür. Tarçın, güçlü bir antioksidan kaynağı olduğundan kanser hücreleriyle savaşarak vücutta yayılmasına engel olmaktadır. En sağlıklı ve lezzetli baharatlardan biri olan tarçın, kan dolaşımını hızlandırarak kalp ve damar hastalıklarından korumaktadır. Bunun yanında güçlü bir ödem söktürücü olan tarçın, zayıflamak isteyenlerin daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermesine yardımcı olmaktadır. 

Tarçının faydaları: Hasta olmamak virüslere yakalanmamak istiyorsanız uzmanlar tarçını öneriyor

Tarçının Faydaları Nelerdir?

Güçlü antioksidan kaynağı olan tarçın, vücudu toksinlerden arındırarak iç organların daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olmaktadır. Kanser hücreleriyle karşı savaşarak, kanserin vücudun farklı yerlere yayılmasına engel olmaktadır. Tarçının düzenli kullanılması halinde mevsimsel olarak sıkça görülen solunum yolu hastalıkları tedavisinde sıkça başvurulmaktadır. Kan şekerini dengeleyen tarçın, ani acıkmaların önüne geçerek kontrolsüz yemek yemenin de önüne geçmektedir. Kemik sağlığını güçlendirerek gelişme çağındaki çocukların iskelet sistemini güçlendirmektedir. Aynı zamanda kemik ağrılarında da iyi gelen tarçın, çay olarak hazırlanıp tüketildiğinde doğal ağrı kesici işlevi görmektedir. Tarçın, tek başına vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri büyük oranda karşılarken faydalarının tam olarak sirayet edebilmesi için muhakkak sağlıklı beslenmeye dikkat edilmesi gerekmektedir. 

Tarçın Zayıflatır Mı?

Tarçın kan şekerini dengeleyerek ani acıkmaların önüne geçmektedir. Özellikle tatlı krizlerine önleyerek kontrolsüz tatlı ve yemek tüketimine engel olmaktadır. Gün içinde tarçınlı su, tarçın çayı, tarçınlı yoğurt yemek kan şekerini dengeleyerek tokluk hissi vermesinin yanında sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayarak kabızlıktan kaynaklı şişkinliğe iyi gelmektedir. Kabızlık, zayıflama sürecini normalden daha da uzun bir zamana yaydığından diyet yapanların netice almasını geciktirmektedir. Tarçın da bağırsakların sağlıklı çalışmasına yardımcı olduğundan diyet yapanların bolca tüketmesi önerilir. Zayıflama sürecini hızlandıran ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olan doğal tarçın kürleri şöyledir:

1- Tarçınlı Su: 1 litre suyun içinde 2 adet çubuk tarçın atarak 1-2 saat beklettikten sonra gün içinde içmek, metabolizmanın daha hızlı çalışmasına yardımcı olarak kilo vermeyi hızlandırmaktadır. Kan şekerini dengeleyen tarçınlı su, tatlı krizlerinin önüne geçerek kontrolsüz tatlı tüketimini engellemektedir. 

Tarçınlı su içmenin faydaları nelerdir? Ödem sökücü tarçınlı limonlu su zayıflatır mı?

2- Tarçınlı Limonlu Su: 1 litre suyun içerisine 1 adet çubuk tarçın ve yarım limonu dilimleyerek atıp 1-2 saat beklettikten sonra gün içinde tüketmek, vücuttaki ödeminin atılmasını sağlayarak kilo vermeyi hızlandırmaktadır. Özellikle uzun uğraşlar sonucu kilo vermeyi başaramayan kişiler için her gün düzenli olarak limonlu ve tarçınlı su içmeleri tavsiye edilir. Günlük su ihtiyacının yarısı kadarı limon ve tarçınla karıştırılarak içilmesi daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olduğu aktarılmaktadır.

Aç karnına limonlu su içmenin faydaları nelerdir? Limon suyu zayıflatır mı? limonlu su tarifi..

3- Yoğurtlu Tarçın Kürü: Yoğurt, içerdiği besin değerleri sayesinde diyet yapanların günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini büyük oranda karşılarken, tarçın da kan şekeri dengesini korumaktadır. Yoğurt uzun süre tokluk hissi verirken metabolizmanın hızlandırarak kabızlık gibi sindirim problemlerini büyük oranda azaltmaktadır. Yoğurt ve tarçın kürü, yağ yakmayı hızlandırarak daha kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır. 

Altın yoğurt kürü nedir, faydaları nelerdir? Altın yoğurt kürü nasıl hazırlanır?

4- Tarçın Çayı: Soğuk algınlığa iyi gelen ve solunum yolu hastalıkları tedavisinde kullanılan tarçın çayı, metabolizmayı hızlandırarak bağırsak sağlığını korumaktadır. Hazmı kolaylaştırarak mideyi rahatlatmaktadır. 

Tarçın Çayı Malzemeleri:

1 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı su
1 dilim elma
Bal

Yapılışı:

1 bardak kaynayan suyun içine ilk elma dilimi ardından tarçın eklenir ve 5-10 dakika kadar demlenmesi beklenir. Çay demlendikten sonra tatlandırmak için isteğe bağlı olarak bal eklenir ve bu şekilde günde 1-2 fincan içilir. 

Kekik çayının faydaları nelerdir? Limonlu ve ballı keki çayı nasıl yapılır?

1 Çay Kaşığı Tarçının Besin Değerleri

Karbonhidrat 2.1
Protein (g) 0.1
Yağ (g) 0.03
Lif (g) 1.38
Kolesterol (mg) 0
Sodyum (mg) 0.26
Potasyum (mg) 11.21
Kalsiyum (mg) 26.05
Vitamin A (iu) 7.67
Vitamin C (mg) 0.1
Demir 0.22