Kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir? Kabak çekirdeği besin değerleri...
Zengin besin değerleri sayesinde vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri büyük oranda karşılayan kabak çekirdeği, parazitlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Peki kabak çekirdeği nelere iyi gelir? Kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir? İşte kabak çekirdeğinin insan vücuduna olan yararları...
ABONE OLMarket ve kuruyemişçilerden kolaylıkla temin edilen kabak çekirdeği, içerdiği sağlıklı yağ, vitamin ve mineraller sayesinde vücut direncinin güçlenmesine yardımcı olur. Kabak çekirdeği, ülkemizin hemen her yerinde yetişen kabaktan elde edilir. Çoğunlukla İç Anadolu bölgesinde yetişen kabak, ülkemizde yıllık ortalama 50 bin ton üretilir. Bundan dolayı da kabak çekirdeği oldukça ulaşılabilir ve ucuz bir yiyecektir. İçerdiği zengin besin değerleri sayesinde düzenli olarak tüketilmesinde vücuda ciddi şekilde faydaları bulunur.
Taze nanenin faydaları nelerdir? Soğuk algınlığa iyi gelen nane limon çayı nasıl yapılır?
Kabak Çekirdeği Faydaları Nelerdir?
Ucuz ve uluşabilir olmasına rağmen pek çok sağlık sorununa şifa olan kabak çekirdeği, zengin magnezyum ve çinko kaynağı olmasına bağlı olarak kas ve sinir yapısını güçlendirir. Magnezyum kaynağı besinler, stresi azaltarak daha sakin ve dingin kalmaya yardımcı olur. Kabak çekirdeği de magnezyum kaynağı bir besin olduğundan başta sinir sistemi olmak üzere kalp ve damar hastalıklarına kadar koruyucu özelliğe sahiptir. Aynı zamanda kabak çekirdeği, faklı nedenlerden kaynaklı vücutta meydana gelen parazit ve iltihapların en doğal şekilde sökülüp vücuttan atılmasını sağlar. Kabak çekirdeğinin faydaları şöyledir:
-
Zengin minerallere sahip olan kabak çekirdeği, kemik ve kas gelişimine yardımcı olur. Özellikle de menopoz dönemindeki kadınlarda çok sık görülen kemik erimesinin önüne geçer.
-
Kan basıncının düşmesini sağlayarak kalp ve damar sağlığını korur. Böylece kalp krizi riskini azaltır.
-
Lif kaynağı bir besindir. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olarak kabızlığa iyi gelir. Bağırsak hareketleri yavaş olan kişilerin düzenli ve ölçülü miktarda kabak çekirdeği tüketmeleri tavsiye edilir.
-
Stresi azaltarak daha sakin kalmaya yardımcı olur.
-
Güçlü bir antioksidan kaynağı olan kabak çekirdeği, zararlı alışkanlıklardan kaynaklı vücutta meydana gelen toksin, iltihap ve parazitlerin en doğal şekilde atılmasını sağlar.
-
Antioksidan özelliği sayesinde kanser hücrelerinin yayılmasına engel olarak iç organların sağlığını korur.
-
Güçlü bir idrar söktürücüdür. Özellikle idrar yolu enfeksiyonu olanların bol bol kabak çekirdeği tüketmeleri tavsiye edilir.
-
Kabak çekirdeğinin en önemli faydalarından biri de parazit ve kurt dökme özelliğidir.
Kırkkilit otu ne işe yarar? Kırkkilit otu çayı faydaları nelerdir?
100 Gr Kabak Çekirdeği Besin Değerleri
Karbonhidrat (g) 14.22
Protein (g) 24.4
Yağ (g) 45.6
Lif (g) 8.8
Kolesterol (mg) 0
Sodyum (mg) 18
Potasyum (mg) 814
Kalsiyum (mg) 41
Vitamin A (iu) 38
Vitamin C (mg) 0.2
Demir 12.48
-
RIZA TURAN DAŞKIN 3 yıl önce Şikayet EtAY-YILDIZLI ALBAYRAĞIMIZ GÖKLERDE DALGALANACAK BAYRAĞIMIZ AY-YILDIZ SANCAĞIMIZ AKPARTİ TEŞKİLATIDIR MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİNİ DESTEKLİYORUZ saygılarımla ANKARA'dan SelamlarBeğen Toplam 8 beğeni