Son Dakika: 15 Eylül koronavirüs tablosu açıklandı!

Son dakika haberi... Sağlık Bakanlığı tarafından 15 eylül koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.09.2021 21:18 GÜNCELLEME 15.09.2021 22:23 SAĞLIK
Son Dakika: 15 Eylül koronavirüs tablosu açıklandı!
Son Dakika: 15 Eylül koronavirüs tablosu açıklandı!

SON DAKİKA HABERİ: Türkiye'de son 24 saatte 341 bin 4 Kovid-19 testi yapıldı, 28 bin 224 kişinin testi pozitif çıktı, 248 kişi yaşamını yitirdi.

15 EYLÜL VAKA SAYISI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Can kaybımız 248. VAKA SAYIMIZ 28.224. Hareketliliğin, dolayısıyla temasın çok yoğun olduğu bir dönemdeyiz. 28 Binin üzerine çıkan yeni vaka sayısına karşı hepimiz tedbirleri uygulamalı, çift doz aşıda hızlı olmalıyız. Salgına karşı başarının şartı birlikte hareket etmektir." açıklamasında bulundu.

"GÜMÜŞHANE'Yİ KUTLUYORUZ"

Bakan Koca, "TURUNCU İLİMİZ KALMADI. Türkiye Covid-19 Risk Haritasında son Turuncu ilimiz Gümüşhane, ilk doz aşı oranını %65’in üzerine çıkararak Sarıya geçti. Şimdi sıra, Maviye geçecek başarıyı göstermekte. GÜMÜŞHANE’Yİ KUTLUYORUZ."

AŞI SAYISI 103 MİLYONU GEÇTİ

Türkiye'de bugüne kadar yapılan aşı saysı 52 milyon 153  bin 868'i birinci doz, 41 milyon 182 bin 546'sı ikinci doz, 9 milyon 633 bin 374'ü üçüncü doz olmak üzere 103 milyon 526 bin 811'e yükseldi.

En az bir doz aşı uygulananların oranı en yüksek 10 il sırasıyla Muğla, Kilis, Tekirdağ, Yalova, Edirne, Amasya, Çanakkale, Aydın, Antalya ve Eskişehir oldu.

En az bir doz aşı yapılanların oranı en az iller ise, Gümüşhane, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Bingöl, Siirt, Muş, Bayburt ve Elazığ olarak sıralandı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 48 TÜMÜ
  • Kara 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş aşı olunca covit azalmiyacak ağır vaka ve ölüm oranları düşmesi lazım beklenen bu bu henüz tam olmadı ama geçen seneye oranla hastane doluluk oranlarında azalma var yatanların çoğu aşısiz ve maalesef ağır geçiriyorlar
    Cevapla
  • BİLAL 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı olunca azalacaktı hani.. Aşı olan ardından covid olan bir çok kişi var. Aşı bitiriyormuş.. Dsö de açıkladı bu salgın aşı ile bitmeyecek diye. Bu salgın dedikleri şeyin her tarafı soru işaretleri dolu... Okullar kesinlikle kapanmamalı....
    Cevapla
  • zaza 2 yıl önce Şikayet Et
    Salgın bitmez. Aşı olanlar sadece hastalığı daha hafif atlatacaklar
    Cevapla
  • Vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence okullar uzaktan eğitimle devam etmeli.Sadece sınavlar okullarda yapılmalı.Ülkenin yüzde yüzü aşılandıktan sonra okullar açılmalı.Okullarda maskenin ve hijyeninde bir fayda sağlayacağını düşünmüyorum.Çünkü sınıfta bir tane covidli varsa bile nefes yoluylada diğer öğrencilere bulaş oluyor.Birde öğrenciler arasında mesafa olması imkansız.
    Cevapla
  • kevser 2 yıl önce Şikayet Et
    aşisini yaptirmayanlar kovit olunca masraflarii kendi ceplerinden ödesinler.
    Cevapla
  • Bir vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendisi küreselcilere hizmet ettiği için herkesi kendi gibi sanıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR