Erdoğan'dan heyecanlandıran sözler: 100 mühendisi gönderdik bile!

İstanbul'daki Dolmabahçe Sarayı'nda gençlerle iftarda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir öğrencinin 'beyin göçü'yle ilgili sorusuna 'beyin göçü minimize oldu, hatta tersine döndü. Ancak teknoloji entegrasyonu için yurt dışına zaman zaman devlet olarak mühendis gönderiyoruz' yanıtını verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.05.2019 00:33 GÜNCELLEME 19.05.2019 09:48 SİYASET
Erdoğan'dan heyecanlandıran sözler: 100 mühendisi gönderdik bile!
Erdoğan'dan heyecanlandıran sözler: 100 mühendisi gönderdik bile!

Bir öğrencinin 'beyin göçü için bir şeyler yapılacak mı, yapılıyor mu' şeklindeki sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle cevap verdi:

 

 

"BEYİN GÖÇÜ MİNİMİZE OLDU, HATTA TERSİNE DÖNDÜ"

"Ben şimdi şaşırdım. Sizin o söylediğiniz belki 15 sene önce olabilirdi, doğruydu. Ama şu anda biz Batı'nın ilmini alma noktasında, bizim taleplerimiz tekliflerimiz vardır ama, beyin göçü noktasında göç minimize olmuştur.

 

 

Tam aksine, şimdi geri göç başlamıştır. Ve şimdi biz bu geri göçle, gerek üniversitelerimizde, gerekse sağlıkta hastanelerimizde bunları almaya başladık.

"BATI'DAN, HOLLANDA'DAN, İSKANDİNAV ÜLKELERİNDEN TÜRKİYE'YE HASTALAR GELİYOR"

Bunları aldığımız içindir ki, şu anda Avrupa'dan bizim hastanelerimize gelen hastalar var. Ve belki şaşıracaksınız, İskandinav ülkelerinden, Hollanda'dan bize şu anda hasta geliyor. Ciddi manada sağlık turizminde faaliyetimiz her geçen gün artıyor.

"KARİYER İÇİN YURT DIŞINA ÖZELLİKLE ÖĞRENCİ GÖNDERİYORUZ"

Sizin dediğinize ben şöyle yaklaşacağım. Biz yurt dışına kariyer için öğrenci gönderiyoruz. Ve bunları biz devlet olarak yapıyoruz. Bununla onu birbirine karıştırmazsak iyi olur diye düşünüyorum.

Bunu yapmalıyız, çünkü dünya ile birçok konuda entegre olmamız lazım.

"S-400 ORTAK ÜRETİMİ İÇİN RUSYA'YA 100 MÜHENDİS GÖNDERDİK"

Mesela ileri teknolojide belli ülkelerle entegre oluyoruz. Az önce S-400'ü konuştuk değil mi? Biz S-400'de ortak üretim için 100 mühendisimizi oraya gönderdik. Ortak üretim yapacağız.

"NÜKLEER ENERJİ İÇİN DE YÜZLERCE MÜHENDİS GÖNDERDİK"

Aynı şekilde nükleer enerjiyle ilgili yüzlerce mühendisimizi Rusya'ya gönderdik. Çünkü nükleer enerjiyi ülkemizde aktif hale getireceğiz. Aynı şeyi, bugün Avrupa'yla, Amerika'yla da yapıyoruz. Çünkü artık insanlığın bu alanlardaki ortak çalışma zemini gelişmekte ve gelişiyor."

YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • arasho 4 yıl önce Şikayet Et
    savunama sanayinde çalışan mühendislerimizi neden koruma altına alamıyoruz, kritik görevlerde çalışan uzmanları Mit, yada emniyet birimleri korumalı. İllaki şehit olmakta var, ama kafasının içindeki bilgi, deneyimde gidiyor. Kolay mı yetişiyorlar. Medya araçlarında kritik görev yapanların paylaşım dahi yapmaması gerekirken...
    Cevapla
  • lokman 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen, 10-1 numara yorum
    Cevapla
  • Gurbetci AK-BOZ KURT 4 yıl önce Şikayet Et
    Baskanim lutfen doktorlarimizin eczanelerimizin ve hastanelerimizin vermis oldugu ilaclara dikkat edin. Avrupada halka dagitilan ilaclar bizleri dahada hasta ediyor iyilestirmiyor oyaliyor. Halk olarak isyandayiz. Bizi zehirliyorlar. Lutfen Turkiyemizde ceplerini doldurmak icin bu yalnis ilaclari hastalara veren kisileri bulun ve ceza kesin. Suanda insanlar Turkiyemize guveniyor ve avrupa halki kendi ulkelerine guvenini yitirmis durumda. Birde emri vaki bebeklere cocuklara birsuru asi yaptirmaya calisiliyo okadar cocuk olmesine ragmen zararli olmasina ragmen yaptiriyorlar.
    Cevapla
  • kaya 4 yıl önce Şikayet Et
    Mühendislerimize her türlü imkanı verelim. Onlar bizim göz bebeğimizdir. Maddi açıdan sıkıntı çekmesinler. Ayrıca mesai diye bir kavram da olmasın. Onlar evde bile devamlı düşünmekte ve çalışmakta zaten. Destekliyorum bu uygulamayı.
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Kaç müh vardır ssk si asgari ücret yatan Lütfen devlet denetlesin.
    Cevapla
  • Anadolu 4 yıl önce Şikayet Et
    İste bu, REİS Rabbim seni gec gonderdi ama basimizdan almasin, Rabbim cok cok uzun ömürler versin sana,
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim Türk girdiyse tamam o iş.nükleere tuz ruhu katar yine bi hal çaresini bulur
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    bırak artık bu ezik yaftaları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR