Ahmet Davutoğlu'ndan Doğu Akdeniz açıklaması! İngilizlere Erdoğan'ı eleştirdi

Gelecek Partisi lideri ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Doğu Akdeniz için yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölgeye yaklaşımın "çok riskli" olduğunu söyleyerek, "Türkiye, gücü diplomasiden daha öncelikli gördüğü için Doğu Akdeniz'de askeri çatışma riski içerisinde. Maalesef hükümet doğru bir diplomatik performans sergilemiyor" dedi. Davutoğlu, diplomasinin ön plana çıkarılması gerektiğini kaydetti.

ABONE OL
GİRİŞ 03.09.2020 17:12 GÜNCELLEME 03.09.2020 17:24 SİYASET
Ahmet Davutoğlu'ndan Doğu Akdeniz açıklaması! İngilizlere Erdoğan'ı eleştirdi
Ahmet Davutoğlu'ndan Doğu Akdeniz açıklaması! İngilizlere Erdoğan'ı eleştirdi

Gelecek Partisi lideri ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, İngiliz haber ajansı Reuters'a demeç verdi.

 

Son zamanlarda Yunanistan ile artan Doğu Akdeniz gerilimine değinen Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölgeye yaklaşımın "çok riskli" olduğunu söyleyerek, "Türkiye, gücü diplomasiden daha öncelikli gördüğü için Doğu Akdeniz'de askeri çatışma riski içerisinde. Maalesef hükümetimiz düzgün bir diplomatik performans sergilemiyor" dedi.

Atina ve Ankara'nın diplomasiyi kullanması gerektiğini belirten Davutoğlu, "her an bir kriz patlayabilir" diye konuştu.

 

HER İKİ TARAFINDA YANLIŞ YAPTIĞINI SÖYLEDİ

"AB'ye 'masaya oturalım ve tüm görüşleri paylaşalım' denmeli. Oturup birbirimizle konuşmamız lazım. Karşı tarafın hatası Türkiye'nin stratejik endişelerini görmezden gelmek. Bizim hatamız ise pozisyonumuzu karşı tarafa anlatacak gerekli diplomatik çabaya göstermeden açıklamak. İki taraftaki bu psikolojik tansiyon bir tıkanıklığa ve riskli askeri karşılaşmaya neden olabilir" ifadelerini kullanan Davutoğlu, "Herkesin kazanması için yeni bir stratejik vizyon gerekiyor. Böyle durumlarda bir tarafın kazandığı diğer tarafın kaybettiği bir örneğe hiç rastlamadım. Doğu Akdeniz'de vaziyet kaybet-kaybet şeklinde. Maalesef Avrupa Birliği, Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin temel stratejik gereksinimlerini anlamıyor... Avrupalı liderler Doğu Akdeniz'in Türkiye için hayati stratejik öneme sahip olduğunu anlamalı. Kimse Türkiye'yi köşeye sıkıştıramaz, zorla bir şey yaptıramaz, Türkiye'yi karaya hapsedemez" diye konuştu.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 493 TÜMÜ
  • Kültigin 3 yıl önce Şikayet Et
    akademik kibir
    Cevapla
  • MetehanGülşah 3 yıl önce Şikayet Et
    benden sana bir tavsiye..... BUGÜN VARIZ YARIN YOKUZ.. 3 GÜNLÜK DÜNYADA FIRILDAK OLMAYA GEREK YOK...
    Cevapla
  • Robertoniskiniskin 3 yıl önce Şikayet Et
    Nedeyyo bu. Bide partimi kurmuş. Biz her Ülkeden çok demokrasi den yanayız haberi yok. Davut amcayı anket yapıp vatandaşlıktan ihraç edelim. Ülkemizdeki malvarlıklarını kamulaştırıp afrikaya bağışlayalım. İtiraz ederse sorun yok konuşulur aşkolsun demokrasi var. Avrupadakilerle demokrasicilik oynasınderim.
    Cevapla
  • Alpaslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bay davutoğlu seninde bay kemalden farkın yok .Bugün yunanistandaki muhalefet hükümetini destekliyor Vuralım kıralım diyor siz nasıl bir Türksünüz anlamadım sizin Türklüğünüzden şüphe ediyorum insan kendi devletini dışarıya şikayet edermi .Tabiki Amerikadaki abiniz bastırıyor onları kıramıyorsunuz size yazıklar olsun her yediğiniz lokma boğazınızda kalsın .Her daim reisimin yanındayım arkasındayım satılmışların yanında yer almadık Elhamdüillah .Türküm vatanıma canın feda Yaşasın vatanını satanlar için cehennem .
    Cevapla
  • vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    peki sen rus savas ucaklarini vur emri verdiginde basimiza actigin belanin farkindamiydin ahmet efendi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR