Doğu Akdeniz için S-400 açıklaması: Türkiye atacağı bu adımla büyük avantaj sağlar

Doğu Akdeniz'de gerilim zirveye çıkarken, Türkiye'nin elindeki S-400'lerin önemi her geçen gün daha da artıyor. Henüz aktif edilmemiş olan sistemleri değerlendiren uzmanlar, "S-400'lerin kurulması ve aktive edilmesi Doğu Akdeniz'i uçuşa yasak bölge haline getirir. Bu, olası bir savaş durumunda Türkiye'ye büyük avantaj sağlar" ifadelerini kullanıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 02.09.2020 11:53 GÜNCELLEME 03.09.2020 08:47 DÜNYA
Doğu Akdeniz için S-400 açıklaması: Türkiye atacağı bu adımla büyük avantaj sağlar
Doğu Akdeniz için S-400 açıklaması: Türkiye atacağı bu adımla büyük avantaj sağlar

Yunanistan'ın F-16 savaş uçakları ile gerçekleştirdiği provokasyonun ardından Meis adasına asker konuşlandırması Doğu Akdeniz'deki askeri gerilime yeni bir boyut kazandırdı. Son birkaç aya kadar enerji rekabeti ve hidrokarbon aramaları ile gündeme gelen Doğu Akdeniz her geçen gün güvenlik sorunu haline geliyor.

"TÜRKİYE BÜYÜK BİR AVANTAJ SAĞLAR"

Bölgede Türkiye'ye yöneltilen askeri tehditleri Yeni Şafak'a değerlendiren TRT World Analisti Yusuf Erim, "Bu tehditler S-400'lerin satın alınmasının ne kadar doğru ve zamanlı bir karar olduğunu gösteriyor. S-400'lerin kurulması ve aktive edilmesi Doğu Akdeniz'i uçuşa yasak bölge haline getirir. Bu, olası bir savaş durumunda Türkiye'ye büyük avantaj sağlar" değerlendirmesinde bulundu.

 

YUNANİSTAN'I "TAŞERON" OLARAK KULLANIYORLAR

Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Yunanistan'ı taşeron olarak kullandığını ifade eden Erim, "Libya'da Hafter'i benzer şekilde kullandılar. Fransa'nın ve BAE'nin Yunanistan'ın yanında durması askeri bakımdan Türkiye açısından büyük bir sorun olmaz" dedi.

"ATİNA'NIN BUNU HIZLI BİR ŞEKİLDE ANLAMASI GEREKİYOR"

Bir savaş çıkması halinde Yunanistan'ın yalnız kalacağını ifade eden Erim, "Bu ülkeler elbette silah ve finansal destek sağlayacaklar, ama mevcut gerilim savaş haline dönüşürse, ne Fransa ne de BAE askerleri bu savaşta olmayacak. Bu savaş ne Paris'te ne de Abu Dabi'de olacak. Bu savaş adalarda ve Yunanistan ana karalarında olacak. Atina'nın bunu hızlı bir şekilde anlaması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 94 TÜMÜ
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistanlı general söylemişti "EGE VE AKDENİZ’DE HAKİMİYET TAMAMEN TÜRKİYE'YE GEÇECEK ayrıca SURİYE /IRAK'ta HAVA SAHASINI UÇUŞA YASAK BÖLGE İLAN EDEBİLECEĞİZ. Bizi havadan vurma gibi bir derdi olmasa karşı çıkmazlar DEBELENMEZLER.
    Cevapla
  • Yiğit35 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence aktif.. Yoksa dış güçlerin havlama şekli değişik olurdu.. Füze den bahseden yok..
    Cevapla
  • emin 3 yıl önce Şikayet Et
    AB nin sonu
    Cevapla
  • Arslanbey 3 yıl önce Şikayet Et
    Tarihi tekrar yazalım yunanistani tarihe gömelim Avrupa tamamen susar işbirliği için sıraya girerler
    Cevapla
  • Sarisin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim acil kendini yuksek irtifa hava savunma sistemimi zi yapmamiz lazim ruslara hic guvenilmez tarihine bakin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR