6 maddelik Doğu Akdeniz planında S-400 bombası! Libya'ya üs, Ada'ya asker

Ankara sıcak bölgede atacağı altı stratejik adımla Batı'ya ve gaz çetesine cevap verip dengeleri değiştirecek. Hem KKTC'de hem Libya'da deniz ve hava üssü kurulacak, İHA üssü olan Geçitkale güçlü bir hava üssüne dönüştürülecek, KKTC'ye takviye asker ve zırhlı birlikler gidecek, Kapalı Maraş açılacak, İncilik Üssü'nün statüsü yeniden gözden geçirilecek ve Doğu Akdeniz'de yeni alanlarda NAVTEX ilanına devam edilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 04.09.2020 06:13 GÜNCELLEME 04.09.2020 10:25 GÜNCEL
6 maddelik Doğu Akdeniz planında S-400 bombası! Libya'ya üs, Ada'ya asker
6 maddelik Doğu Akdeniz planında S-400 bombası! Libya'ya üs, Ada'ya asker

Türkiye'nin son dönemde Doğu Akdeniz başta olmak üzere bölgedeki gücünü hissettirmeye başlaması emperyalist devletleri rahatsız etti. Suriye'de PKK/YPG'yi, Libya'da Hafter'i Türkiye'nin önüne sürenler, şimdi de Yunanistan'ı kullanarak Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki çıkarlarını engellemeye çalışıyor.

 

İŞTE MADDE MADDE HAYATA GEÇİRİLMESİ DÜŞÜNÜLEN PLANLAR

Ankara ise Doğu Akdeniz konusunda ise hak ve menfaatlerinden geri adım atmama konusunda kararlığını devam ettiriyor. Bu kapsamda Türkiye, Akdeniz'de askeri varlığını daha da güçlendirecek. Hem KKTC'de hem Libya'da deniz ve hava üssü kurulacak. İHA üssü olarak kullanılan Geçitkale'nin güçlü bir hava üssüne dönüştürülmesi, KKTC'ye takviye asker ve zırhlı birlik çıkarılması ve füze sistemleri yerleştirilmesi de gündemde. Bu süreçte 42 yıldır kapalı olan Maraş da turizme açılacak. İncilik Üssü'nün statüsü de yeniden gözden geçirilecek. Libya ile iş birliği derinleştirilecek. Türkiye'ye Libya'daki askeri varlığını daha da artıracak. Doğu Akdeniz'de yeni alanlarda NAVTEX ilan edilecek. Buralarda eğitim atışlarının yanı sıra sismik ve sondaj gemilerinin faaliyetleri sürecek.

 

Doğu Akdeniz için S-400 açıklaması: Türkiye atacağı bu adımla büyük avantaj sağlar

S-400'LER AKTİF EDİLEBİLİR

Öte yandan testleri yapılan S-400'lerin bu süreçte menzilinin Doğu Akdeniz’i de kapsayacak şekilde aktif hale getirilebileceği de belirtiliyor. Aslında S-400'lerin halihazırda aktif olduğunu söyleyen askeri uzmanlar, sistem aktif olmasa testlerinin yapılamayacağını, bunun alenen açıklanmasının ülkenin menfaatleri açısından doğru olmadığını vurguluyor. Ayrıca, Rusya ile ikinci bir S-400 anlaşmasının gündemde olduğu, ABD'nin vermediği F-35'lerin yerine de Moskova'dan 5’inci nesil savaş uçağı alımının yapılabileceği ifade ediliyor.

PROF. DR. SITKIN: GÜCÜMÜZÜ GÖSTERİYORUZ

Doğu Akdeniz'de Türkiye ile küresel ve onların bölgesel müttefikleri arasında hakimiyet mücadelesi yaşandığına dikkat çeken Prof. Dr. Mustafa Sıtkın "Türkiye gücünü artık Doğu Akdeniz'de de gösterdi. Akdeniz'in klasik hegemon ve kolonyal güçleri Fransa, ABD, Almanya, İtalya, İngiltere'nin Türkiye'nin bölgede güçlenmesi hoşuna gitmiyor. Türkiye bir şekilde burada sınırlandırmak istiyorlar" diye konuştu. Türkiye'nin kararlı tutumunun Batılı koloniyel güçlerin ve onların bölgesel müttefiklerini akamete uğrattığını belirten Bilgin "Bugün Yunanistan'ı kışkırtmalarının arka planında da bu var" ifadesini kullandı

KAYNAK : Türkiye Gazetesi
YORUMLAR 88 TÜMÜ
  • osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    en iyisi haçlı hristiyan birliğine destekcilerine güvenmemek kendi birliğini kurmak nato denen kamburdanda bir an evvel kurtulmak
    Cevapla
  • medo 3 yıl önce Şikayet Et
    Kolay olmadığını kabul etmekle birlikte. Eğer bir savaş çıkarsa ki, çıkması da çok mümkün, şımarık Yunanistan okkalı bir Osmanlı tokadı yemeden akıllanmayacak gibi görünüyor. Bu durumda ABD ve AB savaşa müdahil olacaktır. Kendi ülkelerinden uzakta gemilerden veya üslerinden Türkiye'ye saldıracaklardır. O zaman biz de savaşı onların ülkelerine ve dünya üzerindeki bütün üstlerine taşıyacak bir çözüm bulmalıyız. Böyle bir durumda savaşı kolay kolay göze alamazlar.
    Cevapla
  • Yatirimci 3 yıl önce Şikayet Et
    Maraş ta bir ev almayi cok isterim.
    Cevapla
  • ahmet aydın 3 yıl önce Şikayet Et
    Elimizi çabuk tutmalı' alınacak alınacak vurulacak vurulacak, tepemize yığılmaları beklenmiyecek' tehir etmek dahada çıkmaza sokmak demek, yılanın kafası küçük ken ezilmeli, büyüyüp yılanların çoğalmasını beklememeli
    Cevapla
  • Osmanlı tokadı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ninnilerin vakti geçti bize Cenk türküsü gerek kurtlar kuzudan seçildi bize err meydanı gerek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR