Ümit Özdağ: İYİ Parti, HDP ile masaya oturup anayasa hazırladı

İyi Parti Milletvekili Ümit Özdağ, HDP ve İyi Parti'nin ortak anayasa taslağı hazırladığını ifade etti. Skandaldan yerel seçimlerden sonra haberi olduğunu söyleyen Özdağ 'Kulaklarıma inanamadım. Meral Akşener, vatanseverlerin güvenine ihanet etmiştir' dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da 'Samimiyet gözle görülür, her gizli eylem mutlaka bir gün millet terazisine çıkar!' sözleriyle tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.11.2020 01:05 GÜNCELLEME 12.11.2020 01:37 SİYASET
Ümit Özdağ: İYİ Parti, HDP ile masaya oturup anayasa hazırladı
Ümit Özdağ: İYİ Parti, HDP ile masaya oturup anayasa hazırladı

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'CÜ olduğunu iddia etmesinden sonra partiden ihraç istemiyle disipline sevk edilen Ümit Özdağ, Cumhuriyet Gazetesi'ne verdiği röportajda Meral Akşener'in İYİ Parti'yi yeniden dizayn etme sürecinde HDP ile ilgili gizli yürütülen ilişkileri hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

 

GÖRÜŞME TALİMATI AKŞENER'DEN!

Her fırsatta HDP'den uzak bir imaj çizilmeye çalışılan partide bizzat Genel Başkan tarafından verilen bir talimatla HDP’lilerle birlikte oturup dört ay boyunca anayasa taslağı çalışması yapıldığını iddia eden Özdağ "Bir Türk Milliyetçisi olarak utandım. Önümüzdeki günlerde taslağı Türk kamuoyu ile bütün açıklığı ile paylaşacağım. Ve Akşener’in genel seçimden sonra HDP’den bahsederken neden “Kürt siyasi hareketinin temsilcisi” ifadesini kullandığını o zaman anladım." dedi.

 

 

BÜLENT TURAN: BÜLENT TURAN PARTİMİZE OPERASYON YAPIYOR” MU DİYECEKSİNİZ

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da Özdağ'ın İYİ Parti ve HDP ilişkini ortaya döktüğü ifadeler karşısında şaşkınlığı gizleyemeyerek "Sayın Meral Akşener; şimdi size 'bu çarpıcı iddialar ne kadar vahim' desek, yine “Bülent Turan partimize operasyon yapıyor” mu diyeceksiniz?! Samimiyet gözle görülür, her gizli eylem mutlaka bir gün millet terazisine çıkar!" dedi.

İşte Özdağ'ın Cumhuriyet Gazetesi'ne verdiği röportajda İYİ Parti'nin HDP ile ilişkilerini ifşa ettiği ifadeler;

"BİR TÜRK MİLLİYETÇİSİ OLARAK UTANDIM"

- Liberalleşmeden kastınız, mesela HDP ile yakınlaşma mı? Akşener bir gazetecinin konuya ilişkin sorusunu “Yalan” diye şiddetle reddetti. 

Ben televizyonda HDP ile yakınlaşmadan bahsetmemiştim ancak HDP konusunda yalan söyleyen birisi varsa o ben değilim. Bana, İYİ Parti Milletvekillerine, bütün İYİ Parti seçmenine ve Türk milletine HDP ile ilişkiler konusunda Meral Akşener doğruları söylememiştir. 2018 genel seçimlerinden önce İYİ Parti’den iki kişi Akşener’in talimatı ile divandan habersiz CHP, Saadet ve HDP’lilerle birlikte oturup dört ay boyunca seçimlerin ikinci tura kalması durumunda açıklanacak bir anayasa hazırlamışlar. Ve bundan benim ancak yerel seçimlerden sonra haberim oldu.

- NASIL HABERİNİZ OLDU? 

Divandan ayrıldığım hafta İstanbul’da Odatv’de bir haber okudum. Dört partinin anayasa taslağından bahsediyordu. Barış Terkoğlu’nu aradım, “böyle bir taslak yok” dedim. “Haber bizim değil, Birgün gazetesinin” dedi. Haberi yazan muhabirin telefonunu verdi, aradım. Kendisi bana Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu’nu kaynak olarak gösterdi. İbrahim Kaboğlu ile TBMM’de odasında buluştum. Kaboğlu’na sordum. “İYİ Parti CHP, Saadet ve HDP ile birlikte bir anayasa taslağı çalışmalarına katıldı mı?” “Evet, katıldı” cevabını verdi. Ben “partiyi kim temsil etti” diye sorunca “Önce Nuri Okutan katıldı. Sonra o hastalanınca Ahmet Erozan ile devam ettik” dedi. Gerçekten Okutan o dönemde hastalanmıştı. Anayasa taslağını rica ettim. İkinci görüşmemizde Kaboğlu anayasa taslağını teslim etti. Taslak mahrem bir yol haritası öngörüyor. Ve sonunda “dört siyasi partinin liderinin katılımıyla gerçekleştirilecek bilimsel bir anayasa toplantısı vesilesiyle kamuoyu ile örtülü veya açık olarak paylaşılacağı” ifade ediliyor. Hazırlanan anayasa taslağı seçimlerin ikinci tura kalması durumunda açıklanacakmış. Şimdi ben, İYİ Parti’nin kuruluşunda Akşener’e HDP ile anayasa yazsın diye destek vermedim. Hiçbir İYİ Partili ve İYİ Parti seçmeni bundan dolayı destek vermedi. HDP milletvekili bu taslağın ikinci tura kalındığı takdirde açıklanacağını biliyor, Ümit Özdağ bilmiyor….

- TASLAĞI OKUDUĞUNUZDA TEPKİNİZ? 

Bir Türk Milliyetçisi olarak utandım. Önümüzdeki günlerde taslağı Türk kamuoyu ile bütün açıklığı ile paylaşacağım. Ve Akşener’in genel seçimden sonra HDP’den bahsederken neden “Kürt siyasi hareketinin temsilcisi” ifadesini kullandığını o zaman anladım. Masaya oturursan, “HDP eşittir PKK” diyemezsin. Anayasa yazmak için oturursan Kürt siyasi hareketinin temsilcisi demek zorunda kalırsın. Akşener seçimlerden sonra bu açıklamayı yaparken yanındaydım ve seçimlerde uğradığı psikolojik şokun neticesinde öyle konuştuğunu düşünmüştüm. Sonradan öğrendim ki, Akşener açıklamayı yazılı metinden okumuş. Daha da kötü yani….. 

- SONRA?

Buğra Kavuncu ile ilgili nasıl 3.5 sene susup parti içinde mücadele ettiysem bu konuda da parti zarar görmesin diye sustum ve partiyi olması gereken çizgiye çekmek için mücadele ettim. Sonunda Akşener, “HDP eşittir PKK” açıklamasını yaptı. Bu arada genel başkan yardımcısı iken yardımcım olan Adem Taşkaya sosyal medyasında HDP ile yapılan anayasa taslağını gündeme getirince Akşener “Böyle bir taslak yok” açıklamasını yaptı. Daha sonra Kaboğlu bir televizyon konuşmasında dört partinin bir araya gelerek anayasa taslağı hazırladıklarını ifade etti. Bunun üzerine Akşener İYİ Parti divan ve milletvekillerine verdiği bir yemekte “Kaboğlu’nun etki ajanı olduğunu ve kendisini Kemal Kılıçdaroğlu’na şikayet ettiğini” söyledi. Oysa Kılıçdaroğlu, 2 Haziran 2018’de Cumhuriyet gazetesine verdiği demeçte Kaboğlu’nun başkanlığında CHP-İYİ Parti ve Saadet Partisinin anayasa taslağı üzerinde çalıştığını ve mutabakat metninin oluştuğunu açıklamış. Aslında bir anayasa taslağı var ama masada HDP de var.

- PEKI, BUGÜN NEDEN AÇIKLAMA YAPIYORSUNUZ?

HDP ile anayasa taslağını açıklıyorum, çünkü Ümit Özdağ, İsmail Koncuk, Aytun Çıray’ın partiden ayrılması istenirken, Akşener’in delegeden “olmazsa olmazım” diyerek oy istediği dört GİK adayından birisi olan Prof. Dr. Bahadır Erdem, Akşener’in “HDP’nin Kürt siyasi hareketi” açıklamasına destek veren bir kişi. Anayasada kutsal maddeler olmaması gerektiğini savunan bir hukukçu. Akşener’in liberal açılımı birlikte gerçekleştirmeyi planladığı kişi. Parti artık kurduğumuz İYİ Parti değil. Bahadır Erdem, partinin anayasa ve hukuk işlerinin başına geldi. Düşünün; İYİ Parti’yi kurarken Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş esaslarına ve felsefesine sahip çıkmak, bu esasları 21. yüzyıla taşımak amacıyla çıktık ve geldiğimiz yer Bahadır Erdem’in hukuk anlayışı. Ve ne yazık ki bu Akşener’in tercihi. Tabii Bahadır Erdem için delegeden oy isteyen Akşener’in “Ümit Özdağ’ı sandığa gömmek” istemesi de doğaldır. Çünkü Ümit Özdağ, terör örgütleri konusunda hep sıfır tolerans yaklaşımıyla hareket etmiş ve terörü terörize etmeyi bir devlet politikası olarak savunmuştur.

- HDP İLE ANAYASA ÇALIŞMASI HDP’YE YÖNELIK POLİTİKALARA YANSIMIŞ MIDIR? 

Akşener, bu parti yönetiminden gizlediği HDP ile ortak çalışma politikasından ötürü HDP, İYİ Parti üzerinde politik baskı yapma imkânına kavuşmuştur. Akşener, HDP’nin üzerine sistemli bir şekilde giderse yarın HDP eşbaşkanlarından birisi de kalkar anayasa taslağını ortaya atar ve “Yeter yahu, o kadar kötü isek neden bizimle masaya oturdunuz” diye sorar. Akşener dahil kimsenin İYİ Parti’yi, Türk milliyetçilerini bu duruma düşürmeye hakkı yoktur.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 45 TÜMÜ
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun Meral sana! saman altından ne kütükler yürütmüşsün yalancı
    Cevapla
  • Ergün 3 yıl önce Şikayet Et
    Meral akşener... , refah partili 96 yılında , doğru yol 2002 de , mhpli 2007 de ve iyi parti li 2018 de , sizce bu hanım hangi partili?... yoksa projemi?
    Cevapla
  • Bir dost 3 yıl önce Şikayet Et
    Hafızalarımızı Tashih edelim,1996 yılında dyp adına , refahyol hükümetinde susurluk olayindan sonra içişleri bakanligina getirilmiş ,refah partisinden siyasete girmemiş
    Cevapla
  • Ergün 3 yıl önce Şikayet Et
    Iyi parti eşittir FETö diyen bahçeli boşuna dememiş! Anlaşılıyor ki iyi parti daldan dala zıplayan meralin bir proje oldugu açıkça ortaya çıkmıştır...
    Cevapla
  • Y_G_M 3 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun iyi partiye
    Cevapla
  • #avşarın delisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Yav iyiki seni dışladılar yoksa bunları asla anlatmazdın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR