Akşener'den iddialara cevap geldi: Hiçbir parti ile anayasa çalışmamız yok

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ'ın "HDP ve İYİ Parti'nin ortak anayasa taslağı hazırladı" sözüne, "Ben tek bir şey söyleyeyim, biz ne HDP ile ne CHP ile ne Saadet Partisi ile herhangi bir anayasa çalışması yapmadım. Nokta" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.11.2020 23:50 GÜNCELLEME 13.11.2020 00:27 SİYASET
Akşener'den iddialara cevap geldi: Hiçbir parti ile anayasa çalışmamız yok
Akşener'den iddialara cevap geldi: Hiçbir parti ile anayasa çalışmamız yok

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bilecik ziyaretlerin ilk ayağında Bozüyük ilçesinde esnafları gezdi. Burada esnafın sorunlarını dinleyen Akşener, ardından Bilecik'e geçti. Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'i makamında ziyaret eden Akşener, Başkan Şahin'den, Bilecik hakkında bilgi aldı.

 

"BİZ NE HDP İLE NE CHP İLE NE SAADET PARTİSİ İLE HERHANGİ BİR ANAYASA ÇALIŞMASI YAPMADIK"

Belediye çıkışı basın mensuplarının Milletvekili Ümit Özdağ'ın "HDP ve İYİ Parti'nin ortak anayasa taslağı hazırladığı" sözü hakkında bir açıklama yapan Akşener, "Ben tek bir şey söyleyeyim, biz ne HDP ile ne CHP ile ne Saadet Partisi ile herhangi bir anayasa çalışması yapmadık. Nokta. Tekrar söyleyeyim, hiçbir arkadaşım bilgim içinde ya da dışında, bu kadar geniş söylüyorum, genel başkan olarak, buna sadece HDP değil, CHP, Saadet Partisi, başka var mıydı hatırlamıyorum, bir anayasa çalışması yapmadık. Ama daha ilginç bir şey vardı dün, AK Parti ile de Anayasa çalışması yapıyormuşuz. Yani bir tarafta HDP’yle yapıyoruz, bir tarafta da AK Parti ile yapıyormuşuz. Dolayısıyla AK Parti ile de oturup bir Anayasa çalışması yapmadık" dedi.

 

"ŞİMDİ BİR CÜMLENİN İÇİNDE HEM AK PARTİ HEM HDP GEÇTİĞİ ZAMAN, HAKİKATEN AKIL SAĞLIĞINA DİKKAT ETMEK LAZIM" 

Akşener, açıklamasının devamında, "Şimdi bir cümlenin içinde hem AK Parti hem HDP geçtiği zaman, hakikaten akıl sağlığına dikkat etmek lazım. Sayın Ömer Çelik, bu konuda AK Parti adına bir açıklama yaptı. İYİ Parti Genel Başkanı olarak söylüyorum, hiçbir siyasi oluşum, platform, şahıs, partiyle herhangi bir anayasa çalışmamız yoktur, nokta" dedi.

ÜMİT ÖZDAĞ'IN İDDİALARI

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu iddia etmesinden sonra partiden ihraç istemiyle disipline sevk edilen Ümit Özdağ, Meral Akşener'in İYİ Parti'yi yeniden dizayn etme sürecinde HDP ile ilgili gizli yürütülen ilişkileri hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Her fırsatta HDP'den uzak bir imaj çizilmeye çalışılan partide bizzat Genel Başkan tarafından verilen bir talimatla HDP'lilerle birlikte oturup dört ay boyunca anayasa taslağı çalışması yapıldığını iddia eden Özdağ "Bir Türk Milliyetçisi olarak utandım. Önümüzdeki günlerde taslağı Türk kamuoyu ile bütün açıklığı ile paylaşacağım. Ve Akşener'in genel seçimden sonra HDP'den bahsederken neden "Kürt siyasi hareketinin temsilcisi" ifadesini kullandığını o zaman anladım" dedi.

YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Asi 3 yıl önce Şikayet Et
    K Kılıçdaroğlu malum yalancılıkla doktora yapmış.Meral de onunla yarışıyor.Rabbim vatanımı,milletimi bu yalancılardan korusun nokta
    Cevapla
  • misafir., 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 2 Haziran 2018 günü Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada, “Millet ittifakı olarak çalışma yaptık. Başında İbrahim Kaboğlu vardı. Üç aşağı beş yukarı bir mutabakat metni şu an elimizde” dediği ortaya çıktı. Milyon kere nokta. Ya meral ve İP tayfası yalan söylüyor. Ya da Kılıçdaroğlu yalan söylüyor. Hadi bakalım inkar edin. Noktaaaaaaaaa..... İyi ki internet denen bir şey varda, bunların İP'likleri her zaman pazara çıkıyor. Tebrik ediyorum İnterneti bulanları. Nokta.
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    yalanın ardı arkası kesilmiyor..battıkca batıyor..dalton kardeşler.
    Cevapla
  • Ramazan Karataş 3 yıl önce Şikayet Et
    Kısa günde kırk yalan.Ne olacak böyle Meral Hanm...!
    Cevapla
  • börü 3 yıl önce Şikayet Et
    sen yapmadın yaptırdın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR