Balya balya para skandalıyla ilgili bomba gerçek ve detaylar! Selvi olay kulisi duyurdu...

Türkiye, CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndaki para skandalını konuşuyor... Gazeteciler Nedim Şener ve Abdulkadir Selvi ortaya çıkan skandalla ilgili CHP kulislerinden olay olacak bilgileri aktararak çarpıcı değerlendirmelerde bulundular.

ABONE OL
GİRİŞ 13.03.2024 08:36 GÜNCELLEME 14.03.2024 06:00 SİYASET
Balya balya para skandalıyla ilgili bomba gerçek ve detaylar! Selvi olay kulisi duyurdu...
Balya balya para skandalıyla ilgili bomba gerçek ve detaylar! Selvi olay kulisi duyurdu...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı ve kasası olarak bilinen Fatih Keleş'in balya balya para saydığı görüntüler gündeme bomba gibi düştü.

BALYA BALYA PARAYI SİYAH VALİZLERE YERLEŞTİRDİLER

Görüntülerde, balyalar halinde masaya dizilen milyonlarca lira, çevresindeki kişiler tarafından tasnif edilerek etiketleniyor ve siyah seyahat valizlerine yerleştiriliyor.

Görüntülerde paranın sayılıp bavullara doldurulması işlemi yaklaşık 4 saat sürüyor.

CHP'DEN İLGİNÇ AÇIKLAMA

Sosyal medyada gündem olan ofiste para sayma görüntülerinin ardından CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan açıklama geldi.

Paraların, CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınmasıyla ilgili olduğu iddia edildi.



ABDULKADİR SELVİ: İL BİNASININ PARASI CHP'NİN RESMİ HESABINDAN KURUŞU KURUŞUNA ÖDENDİ


Skandal görüntüler ve CHP'nin yaptığı ilginç açıklama sonrası Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkair Selvi olaya ilişkin çok konuşulacak bir yazı kaleme aldı.


Selvi, bizzat CHP kulislerinden bilgi edindiğini ve görüntüdeki balya balya paranın il binası için toplanmadığını belirterek, "CHP kulislerinden edindiğim bilgiye göre, binanın parası CHP’nin resmi hesabından binanın sahibine kuruşu kuruşuna kadar ödenmiş. Bu ödemenin belgesi CHP’nin resmi hesaplarında yer alıyor. Ayrıca 2019-20 yılının hesapları Anayasa Mahkemesi ve Sayıştay’ın denetiminden geçmiş. Tekrar altını çizmek istiyorum; CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın parası CHP’nin kasasından ödenmiş. O zaman bu para ne oluyor?" ifadelerini kullandı. 

 

Balya balya para sayma görüntülerine ilişkin Selvi'nin yazısındaki dikkat çeken diğer kısımlar şu şekilde;

CHP'NİN AVUKATI AÇIKLADI

İl binasının alımında CHP Genel Merkezi’nin avukatı olarak bulunan Mustafa Kemal Çiçek, “Tüm işlemler bankadan yapıldı. Çantada para falan taşınmadı. 30 milyon TL civarında bir rakamda mutabık kalındı. Aralık ayında 25 milyon ödendi.  Ocak 2020’de Hazine yardımının gelmesi ile kalan para gönderilerek bina alındı” diye açıklama yaptı.

CHP kulislerinden aldığım bilgi ile Av. Mustafa Kemal Çiçek’in açıklamaları birbiriyle örtüşüyor. O zaman kule yapılan, saatler boyunca sayılan bu para ne? Şimdi bir de deste deste Euro’lar çıktı.

İMAMOĞLU'NUN KASASI NE DEMEK

Görüntülerde para saymaktan bileği yorulan Fatih Keleş için Ekrem İmamoğlu’nun yakın adamı denilmesini anlarım da İmamoğlu’nun kasası ne demek? Belediye Başkanı’nın ayrı bir kasası olur mu? Öncelikle Fatih Keleş’in bundan rahatsız olması gerekir. O nedenle Fatih Keleş bu izi silmeli.

NEDİM ŞENER: BANKA HESABI DURURKEN, BAĞIŞLAR İMAMOĞLU'NUN KASASI FATİH KELEŞ'E Mİ VERİLMİŞ?


Görüntüler sonrası CHP'den yapılan açıklamada il başkanlığının satın alınması için gerekli olan para konusunda "bağış kampanyası" düzenlendiği de iddia edilmişti.
 

CHP'nin bu açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Nedim Şener "O dönem CHP’de görev yapanlar, kampanyanın son derece başarısız olduğunu bu balyaların bağış parası olmadığını söylüyorlar. Bir de “Kampanya için açılan banka hesabı ortada dururken, bağışlar balya balya İmamoğlu’nun kasası Fatih Keleş’e mi verilmiş?” diye soruyorlar..." ifadelerini kullandı. 
 

Nedim Şener'in "Buzdağının görünen kısmı: Kimin parası kimin cebinde belli değil" başlıklı yazısının öne çıkan kısımları  şu şekilde;

CHP Genel Merkezi’nden görevli tek bir yetkilinin bulunmadığı o para sayma görüntülerinde eski il başkan danışmanı Can Poyraz da yer alırken, asıl üzerinde durulması gereken kişi ise Ekrem İmamoğlu’nun kasası denilen İBB CHP Meclis Üyesi Fatih Keleş. Keleş hakkında en çok bilgiyi eski yeni CHP’liler paylaşıyor; akıl almaz paralar, ihaleler, komisyonlar...Kimin parası kimin cebinde belli değil.

Biz dönelim görüntülere ve CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın, İstanbul İl Başkanlık binası alımı ile ilgili olduğunu söylediği paraların kaynağı ile ilgili bölüme.

İl Başkanlığı paranın kaynağını şöyle izah ediyor: “Ayrıca il binasının satın alınması konusunda 2019 yılı yazında ‘Bir Tuğla da Sen Koy’ isminde bağış kampanyası yapılmıştır. Söz konusu bağış kampanyasının reklam filmi açık kaynaklardan görülebilir. Görüntüler, 9 Aralık 2019 tarihinde mal sahibine kapora ödenmesine ilişkindir.”

Yani il binasının alımı için masada kule yapılan balya balya paraların kaynağı “Bir Tuğla da Sen Koy” isimli bağış kampanyasıymış. Görüntülerde TL yanında deste deste dövizlerin bulunduğu milyonlarca lira kim ya da kimler tarafından bağışlandı, makbuzları kesildi mi ve nereye harcandı? Hepsi geniş bir soruşturmayla ortaya çıkacaktır.

O dönem CHP’de görev yapanlar, kampanyanın son derece başarısız olduğunu bu balyaların bağış parası olmadığını söylüyorlar. Bir de “Kampanya için açılan banka hesabı ortada dururken, bağışlar balya balya İmamoğlu’nun kasası Fatih Keleş’e mi verilmiş?” diye soruyorlar...

ŞANTAJI NEDEN ŞİKÂYET ETMEDİLER

CHP İstanbul İl Başkanlığı açıklamasında, görüntülerin kayda alındığı yerin mal sahibinin avukatı Gökhan Taşkapan’ın avukatlık ofisi olduğu belirtilirken şu ifadelerle şantaj iddiasında bulunuldu: “Avukat, daha önce de bu görüntüleri bir suç unsuruymuş gibi bazı CHP İstanbul İl yöneticilerine göstererek şantaj yapmak istemiş ama karşılık alamamıştır.”

“Madem bir avukat size şantajda bulundu, yasadışı bir durum yoksa neden o tarihte suç duyurusunda bulunmadınız?” sorusu akla gelmiyor mu?

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 159 TÜMÜ
  • Revah Fatıma 1 ay önce Şikayet Et
    Bekediyeleri ülkenin kaynaklarını daha iyi sömürüp pkkya dhkpc ye aktarmak için almak istiyorlar.Kursaklarinda kalsın.
    Cevapla
  • sdf 1 ay önce Şikayet Et
    Bu açık olmuş bir soygun peki gizli kalanlar....
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    bu konu irdelenmeli.
    Cevapla
  • Acil 1 ay önce Şikayet Et
    EMEKLİ MAAŞI 75 000 LİRA OLMALI ASGARİ ÜCRET 75 000 LİRA OLMALI ACİL ACİL ACİL ACiL
    Cevapla
  • Şöför 1 ay önce Şikayet Et
    RÜŞVET HARAM FAİZ HARAM HIRSIZLIK HARAM YOLSUZLUK HARAM BELEDiYE ÇALIŞANLARINADA HARAM
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR