Son dakika: Kılıçdaroğlu: Partide ahlaki değerleri düzeltmemiz lazım
Son dakika... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Özgür bey ile şu ana kadar görüşmedik, belki bugün görüşürüz. Partide ahlaki değerleri düzeltmemiz lazım." dedi.
Son dakika haberleri... Mahkemenin mutlak butlan kararı sonrası yeniden CHP Genel Başkanlığı görevine getirilen Kemal Kılıçdaroğlu, konutundan ayrılırken gazetecilere açıklamalarda bulundu. Özgür Özel'in kendisini aramadığını ve henüz görüşmediklerini belirten Kılıçdaroğlu, partinin ahlaki değerlerin düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.
Kılıçdaroğlu’nun son MYK’sı yeniden gündemde: İşte göreve geri dönecek isimler
"ÖZGÜR BEY'E YENİ GÖREVİ HAYIRLI OLSUN"
Konuşmasına sabah yaşanan yeni gelişmelere değinerek başlayan Kılıçdaroğlu, “Özgür Bey'e yeni görevi hayırlı olsun, onu ifade edeyim. Ama Özgür Bey benimle görüşeceğini ifade etmişti. Şu ana kadar görüşme gerçekleşmedi. Umarım önümüzdeki günlerde veya bugün bir görüşme gerçekleşir. Özel kendisi arayacaktı. Kendisi bana 'Ben arkadaşlarımla görüştükten sonra sizi arayacağım ve görüşeceğim' demişti. Bu görüşme henüz gerçekleşmedi. Belki bugün gerçekleşir.” diyerek Özel'in 'görüşme yaptık' açıklamasını yalanlamış oldu.
“CHP AHLAKİ DEĞERLERİNİ VE ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KORUMAK ZORUNDADIR"
Bir şeyin çok iyi bilinmesi gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
- “Cumhuriyet Halk Partisi köklü bir partidir. Devlet kuran bir partidir.
- Devlete yön veren bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi ahlaki değerlerini korumak zorundadır.
- Ahlaki üstünlüğünü korumak zorundadır. Ben hepinizin huzurunda bütün vatandaşlarıma, özellikle de partililere söz veriyorum.
- Cumhuriyet Halk Partisi'ni kuruluşundaki kodlara yeniden kavuşturacağız. Ahlaki değerleri olacak. Ahlaki değerleri.”
"BU AHLAKİ DEĞERLERİ DÜZELTMEMİZ LAZIM"
Kılıçdaroğlu, CHP'nin tarih boyunca muhalefetten ve sivil toplumdan çok sayıda eleştiri aldığına dikkati çekerek, “Bizim partiye çok eleştiri gelmiştir. Tarihinde eleştiri gelmiştir. Muhalefetten eleştiri gelmiştir. Sivil toplumdan eleştiri gelmiştir. Ama partinin ahlaki değerleri, ahlaki değerleriyle ilgili olarak bugüne kadar hiçbir eleştiri gelmiştir. Şimdi geliyor. Bu ahlaki değerleri düzeltmemiz lazım değerli arkadaşlarım değerlendirmesinde bulundu. Bu süreçte partinin tabanını ayrıştıracak söylemlerden özenle kaçınmak gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, Ben bu konuda çok dikkatli bir dil kullanıyorum. Bütün arkadaşlarıma aynı şekilde ifade ediyorum. Partinin tabanını ayrıştıracak, düşmanlaştıracak söylemlerden özenle kaçınmak gerekiyor.” dedi.
"SUSKUNLUĞUMUZU SÜRDÜRMEK ARTIK DOĞRU DEĞİL"
CHP'nin Cumhuriyeti kuran bir parti olduğunu yineleyen Kılıçdaroğlu, ahlak ve erdemi kendisine temel felsefe edinmiş bir yapıyı ahlaki sorunlarla karşı karşıya bırakmanın kabul edilemeyeceğini belirterek, “Bu partiyi ahlaki sorunlarla karşı karşıya bırakmak, buna benzer bazı olaylar karşısında suskunluğumuzu sürdürmek artık doğru değil. Artık doğru değil.” şeklinde konuştu.
Parti kültürüne ve genel başkanlık makamına yönelik saygıya dair bir başka önemli noktaya değinen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
- “Parti tabanını ifade ettim.
- Bizim parti kültürümüzde hiçbir genel başkanlık yapmış hiçbir kişiyle ilgili olarak negatif bir dil kullanılmaz.
- Aşağılayıcı bir dil kullanılmaz. Çünkü biz bütün parti liderlerine saygılıyız.
- Onların eleştirilerine saygılıyız. Beni eleştiren genel başkanlar vardı daha önce de.
- Ben bunlara da hep saygı çerçevesinde yaklaştım. Eleştiriler konusunda gittim kendileriyle görüştüm.”
"KÖKLERİMİZE VE AHLAKIMIZA SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ"
Parti içinde yaratılmak istenen gerilim ortamının yanlışlığına vurgu yapan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
- “Dolayısıyla parti tabanında bir düşmanlık yaratmak, birbirimize girmek, kavgalı bir ortam yaratmak bunlar doğru değildir.
- Bu nedenle ben bütün arkadaşlarıma, milletvekillerime, il başkanlarına, ilçe başkanlarına, partinin seçmenlerine özellikle rica ediyorum.
- Bu partiyi kendi içinde ayrıştıran bir dilden özenle kaçınmak lazım.
- Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Köklü bir partiyiz.
- Köklerimize ve ahlakımıza sahip çıkmak zorundayız.
- Teşekkür ederim arkadaşlar.”
-
İsmet 4 dakika önce Şikayet EtOlanları inkar etmiyor ahlaksızlık var düzeltecek nasıl o insanları ihraç etmeden ahlak düzelecekBeğen
-
Mfk 10 dakika önce Şikayet EtAk partinin yeniden iktidarı yükleniyor 100/55Beğen
-
alişen fırat 12 dakika önce Şikayet Etahlaksızlığın diz boyu olduğunu açıkca ifade etmişBeğen Toplam 2 beğeni
-
C ince 12 dakika önce Şikayet EtAhlak ya vardır yada yoktur düzeltilir bir şey değilBeğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 14 dakika önce Şikayet Etparti içi Ahlak, ama Hükumete karşı Yalanın iftiranın ahlaksızlığın daniskası. öylemi. birde herkese her makama ve millete karşı ahlaklı olmayı prensip edinseniz olmazmı?Beğen Toplam 2 beğeni






