Microsoft rakipler listesini güncelledi: Artık o da listede...

Yıllık raporunu yayımlayan Microsoft, Sam Altman'ın kurduğu yapay zeka girişimi OpenAI'yi de listeye alarak rakibi olduğunu kabul etti. Listenin devamında Amazon, Apple ve Meta gibi teknoloji devleri de yer alıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 01.08.2024 09:01 GÜNCELLEME 01.08.2024 10:46 TEKNOLOJİ
Microsoft rakipler listesini güncelledi: Artık o da listede...
Microsoft rakipler listesini güncelledi: Artık o da listede...

Microsoft, ChatGPT'nin sahibi OpenAI'nin artık rakibi olduğunu kabul etti. Son yıllık raporundaki rakipler listesini güncelleyen şirket, yaptırım yaptığı OpenAI'nin de rakiplerinden biri olduğunu söyledi. Rakipler listesinin diğer isimleri arasında Amazon, Apple, Google ve Meta gibi devler yer alıyor.

Windows sanal RAM nedir, ne işe yarar? Windows sanal RAM nasıl yükseltilir?Windows sanal RAM nedir, ne işe yarar? Windows sanal RAM nasıl yükseltilir?

ARTIK MICROSOFT'UN RAKİBİ

Yapay zeka çözümlerinde, aramada ve haber reklamcılığında artık OpenAI da Microsoft'un rakiplerinden biri oldu. OpenAI, geçen hafta arama motoru prototipi SearchGPT'yi duyurmuştu ve sınırlı sayıda kullanıcının kullanımına açacağını açıklamıştı.

OpenAI sözcüsü CNBC'ye yaptığı açıklamada iki şirket arasındaki ilişkiyle ilgili hiçbir şeyin değişmediğini ve ortaklıklarının rekabet edecekleri anlayışıyla kurulduğunu söyledi. Sözcü, Microsoft'un OpenAI için iyi bir ortak olmaya devam ettiğini söyledi.

MICROSOFT, OPENAI'NIN EN BÜYÜK YATIRIMCISI

Microsoft'un OpenAI ile uzun vadeli bir ortaklığı var, şirkete özel bulut sağlayıcısı olarak hizmet veriyor ve yapay zeka modellerini ticari müşteriler ve tüketiciler için sunduğu ürünlerde kullanıyor. Microsoft, OpenAI'nin en büyük yatırımcısı ve şirkete 13 milyar dolar aktardığı bildiriliyor.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR