69 yaşındaki Hayriye teyze, üniversitede kilim dokuyor

Kilim tezgahında el emeği göz nuru olarak dokuduğu yöresel kilim ve çantaları satışa sunan Hayriye Tanık, görenlerin beğenisini kazanıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 12.08.2018 09:43 GÜNCELLEME 12.08.2018 09:44 Yaşam
69 yaşındaki Hayriye teyze, üniversitede kilim dokuyor
69 yaşındaki Hayriye teyze, üniversitede kilim dokuyor

Şırnak'ta ikamet eden 69 yaşındaki Hayriye Tanık, 'kilim dokuma' eğitimini yıllar önce Halk Eğitim Merkezlerinde aldığını ve şimdilerde ise tekrardan kilim dokumak için Şırnak Üniversitesine başvurduğunu belirtti.

Üniversitenin izni sayesinde yerleşkede kilim dokuma tezgahı kurup çanta ve kilim yapan Hayrıye Tanık, dokudukları ürünlerin satışını yapıyor. Maddi durumu yetersiz olduğu için eşine yardımcı olmak isteyen 69 yaşındaki Hayriye Teyze,

 "Çocuklarıma destek oluyorum. Tezgahımda ekmeğimi kazanıyorum. Üniversitenin maddi manevi desteğini her zaman gördüm. Hem üniversite yönetimi hem de buradaki öğrenciler yaşım gereği çalışmamı görüp takdir ediyorlar. Destek olmak için yaptığım ürünleri satın alıyorlar. Allah hepsinden razı olsun." dedi.

Üniversitenin rektörü ise, okulda okuyan öğrencilerin kadın girişimcilerinin olmasını dikkate aldıklarını, Tanık'ın da başvurusunu bu doğrultuda kabul ettiklerini söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR