Esra Albayrak noktayı koydu! Artık ertelenmeyecek...

İİT Başkanı Esra Albayrak, kadınlarla ilgili olan politikaların ertelenemeyeceğine dikkat çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 12.08.2018 14:12 GÜNCELLEME 12.08.2018 14:16 Yaşam
Esra Albayrak noktayı koydu! Artık ertelenmeyecek...
Esra Albayrak noktayı koydu! Artık ertelenmeyecek...

İslam İşbirliği Teşkilatı Kadın Danışma Konseyi Başkanı Esra Albayrak, kadınlara yönelik olan çalışmalarını ilerisi için ertelemeyeceklerini belirtti. Dr. Esra Albayrak, ''Müslüman ülkelerde kadınların, çoğu zaman mağrur olarak karşımıza çıkması ve yoksulluk, göç, çatışma, sosyoekonomik eşitsizlik, karar alma mekanizmalarının temsilde adaletszlik gibi konular, kadınlarla ilgili iyileştirici politikaların artık ertelenemeyecek noktaya geldiğinin kanıtı olarak önümüzde durmakta.'' tespitinde bulundu.

Albayrak, ''14-15 Nisan 2016'da İstanbul'da düzenlenen 13. İslam Konferansı Zirvesi sonrasında kabul edilen  İstanbul Deklarasyonu'ndaki bir maddeyle müslüman kadınların toplumsal hayata katılımının altını çizdiğini ve kadınların toplumsal katılımını arttırmanın özellikle de kalkınma hedefleri bakımından desteklenmesi'' gerektiğine değindi.

YORUMLAR 1
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    En çok suç erkelerde. Nikâh demek sahiplenme demektir. Yeterince kızlarımıza kadınlarımıza sahip çıkamadık. Allah cc affetsin. Camii Hocaları nikahı çok anlatmalı. Fakat yoldan çıkmış bir kadının tahribatı erkekten 10 katı olabiliyor. Bekara 100 sopa evliye recm cezası olmayan ülkemizde bu işler çok zor. Allah cc yardımcımız OLSUN inşaAllah.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR