Adana'da yepyeni bir tat! Bu Adana kebabı uzuyor!

Kaburga etinin en lezzetli olan "zırh" diye tabir edilen kısmı, büyük bir bıçakla çekildikten sonrasında şiş yerine kare şeklindeki boru üzerinde pişirilmesiyle servis edilen "metrelik Adana boru kebabı" herkesin ilgisini kazandı. İşte, haberin ayrıntıları...

ABONE OL
GİRİŞ 01.03.2019 18:11 GÜNCELLEME 02.03.2019 02:35 Yaşam
Adana'da yepyeni bir tat! Bu Adana kebabı uzuyor!
Adana'da yepyeni bir tat! Bu Adana kebabı uzuyor!

Kaburga etinin 'zırh' diye adlandırılan kısmının, şiş yerine kare şeklindeki borularda pişirilmesiyle hazırlandığı için büyük ilgi topladı. Bir çok turistin bu tadı denemek için gittiği bu mekanın Adana'da Yaşar Aydın isimli işletme sahibine ait olduğu biliniyor.

Adana Kebap mekanı

Kentin ilk favori tercihi olan aynı zamanda  Türk Patent ve Marka Kurumuna yaklaşık 15 yıl önce tesciline sahip Adana kebabı için kurulmuş bu mekan lezzetiyle herkesi çağırıyor.

Adana'da yeni lezzet

Yaşar Aydın, erkek kuzunun kaburga etinden zırh diye adlandırdığı etin içerisine toz kırmızı biber ve tuz ile harmanlayarak kıymayı dört köşeli ve bir metrelik boruya yayarak mangalda pişiriyor.

Adana Kebabı

Adana Kebabının boruya konduğu zaman hem dört tarafının iyi pişirilmesi hem de suyun içerisinde bekletilmesi nedeniyle leziz bir tat alıyor. 

Adana Kebabı yeni tat

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR