Kuzey Kıbrıs'a nasıl gidilir? Kuzey Kıbrıs'ta neler yapılır?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adı altındaki minik ada kuş bakışı görünümüyle gitarı andıran bir görselliğe sahiptir. Adanın Güney bölgesinde Rumlar Kuzey tarafında ise Türkler kalmaktadır. Kuzey Kıbrıs'a seyahat etmek için gereken bilgileri sizler için açıklıyoruz. İşte, prenses ruhu taşıyan Kuzey Kıbrıs turu...

ABONE OL
GİRİŞ 27.08.2019 08:01 GÜNCELLEME 27.08.2019 08:55 Yaşam
Kuzey Kıbrıs'a nasıl gidilir? Kuzey Kıbrıs'ta neler yapılır?
Kuzey Kıbrıs'a nasıl gidilir? Kuzey Kıbrıs'ta neler yapılır?

Akdeniz’de küçük bir ada olan Kuzey Kıbrıs, Sicilya ve Sardunya’dan sonra Akdeniz’de yer alan üçüncü büyük ada olarak bilinmektedir. Kıbrıs Adası, Suriye’nin 96 km batısında, Mısır’ın Nil Deltası’nın 400 km kuzeyinde yer almaktadır. Güneyinde Rumların bulunduğu adanın, Kuzeyinde Türk Kıbrıslılar yaşamını sürdürmektedir. Kıbrıslılar, geçimlerini genelde çiftçilik ve tarımla sağlarlar. Kuzey Kıbrıs'ta nerelere gidilir? Nerede konaklanabilir? Merak ettiğiniz her şey sayfamızın içeriğinde...

Kıbrıs'a nasıl gidilir?

KUZEY KIBRIS'A NASIL GİDİLİR?

Kıbrıs'a hava ve deniz yolu olmak üzere iki yoldan gitmek mümkündür. Bulunduğunuz şehirden Kıbrıs'ın Lefkoşa ilçesinde bulunan Ercan Havalimanı'na uçak bileti alabilirsiniz. Mersin'den ve Alanya'dan feribotlar ile de Kıbrıs'a ulaşabilirsiniz. Ercan Havalimanı'ndan kalkan Kıbhas otobüsleriyle gitmek istediğiniz güzergaha bilet satın alabilirsiniz.

Kıbrıs'a ulaşım

KIBRIS'TA ULAŞIM NASIL OLMAKTADIR?

Kıbrıs'ta tek olumsuzluk yaşayacağınız durum ulaşım olmaktadır. Akşam üzeri saat 5'ten sonra ulaşım olmamaktadır. Bu nedenle bir yerden bir yere gittiğiniz zaman taksi tutmak zorunda kalabilirsiniz. Bu durumda her durumda taksiye ihtiyaç duyulması ekonomik anlamda sizi zorlayabilir. Kıbrıs'ta araç kiralama oldukça uygun olduğundan araç kiralamak en doğru tercih olacaktır. Kıbrıs'ta trafiğin Türkiye'nin aksine sol şeritten aktığını unutmayınız. Eski Limuzin araçları dolmuş olarak kullanmaktadırlar. Çimen Taksi bunların başında gelen bir ulaşım firmasıdır.

Çimen Taksi

KIBRIS'TA NE YENİR?

Kıbrıs'ta kebap kültürü gelişmesiyle neredeyse her ilçesinde kebap mekanları mevcuttur. Favori et menüsü olan Şeftali Kebabı Kıbrıslıların en çok tercih ettiği yiyecektir. Ceviz macunu ise Kıbrıslıların mutfağında eksik etmedikleri tatlı çeşididir. Ayrelli ve Molehiya sebze için kullanılan lezzetli ve sağlıklı bitkilerdir. Peynirde Hellim, Zeytin de ise Çakıstez en favori mamulleridir. Hellim peynirinin bir diğer özelliği ise kızartıldığında şahane bir tat içermesidir.

Kıbrıs'ın favori yiyecekleri

KIBRIS'TA NERELERE GİDİLİR?

Karpaz/ Kıbrıs

Kuzey Kıbrıs'ın iki ucundan biri olan Karpaz, kuzey doğu ucunda yer almaktadır. Karpaz Altınkum sahili ve eşekleri ile meşhurdur. Yol üzerinde eşeklerin gezmesi normaldir. Buraya giderken kendinizi eşek görmeye ve birbirinden ilginç fotoğraflar çekmeye hazırlayınız. Uç kısımda kalmasından dolayı denizi hafif dalgalı ve soğuk olabilir.

Gazimağusa/ Kıbrıs

Gazimağusa'da Kıbrıs'ın diğer ilçelerinde olduğu gibi bir çok tarihi yapı bulunmaktadır. Antik çarşıları, açık pazarları görülmeye değerdir. Buralardan sevdiklerinize çeşit çeşit hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Geniş bir kitleyi turistlerin yanı sıra Üniversiteliler oluşturmaktadır. Bir çok tarihi sığınak ve Rumlardan kalan tarihi kalıntılar ilginizi çekebilir. Konaklama için aile otelleri ve pansiyonlar mevcuttur.

Girne/ Kıbrıs
Girne, akşamları kalesi ve manzarası ile Kıbrıs'ın kalbi olarak bilinir. Girne Kalesi'nin manzarası bir çok ressamın resimlerine ilham kaynağı olmuştur. Harbour adı verilen iskelesi turist akımına uğramaktadır. Üniversitelilerin de olduğu Girne'de araç kiralama oldukça yaygındır. Girne'ye yakın bir çok güzel mekanlar bulunmaktadır. Denize girmek için ideal ve uygun olan seçenekleri kendiniz ve sevdikleriniz için rahatlıkla bulabilirsiniz. Konaklama için aile otelleri mevcuttur.

Lefkoşa/ Kıbrıs

Kıbrıs'ın başkenti olarak bilinen Lefkoşa'da deniz konumundan uzak olmasından kaynaklı bir şehir merkezi edası da vardır. Dereboyu en favori ve işlek sokağıdır. Kafeler ve eğlence mekanlarını burada bulabilirsiniz. Konaklama için aile otelleri mevcuttur. Ercan Havalimanı Lefkoşa'ya 23 km'dir. Lefkoşa'nın merkezinde diğer ilçelere kalkan otobüs terminali bulunmaktadır.

Güzelyurt/ Kıbrıs

Güzelyurt ilçesi Kuzey Kıbrıs'ta denize uzaklıkta kalan bir diğer konumdur. Tarih kokan mimarileri ile bir çok turisti içerisinde barındıran bu minik ilçe, yıllar geçtikçe kendini tazeleyen bir görünüme sahiptir. Uygun konaklama yerleri mevcuttur. Güzelyurt'un ara sokaklarında alışveriş yapacağınız bir çok dükkan bulabilir, kebap seçeneklerinden oluşan yemek menülerine göz atabilirsiniz. Portakalı ile meşhur olan Güzelyurt'un logosu turuncudur. Merkeze girişte portakal heykeli bulunmaktadır.

Gemikonağı/ Kıbrıs

Gemikonağı, Lefke ilçesine bağlı iskelesi ile meşhur olan bir yerdir. Nüfusun çoğunluğu yerli Kıbrıslılardan oluştuğu kadar çeşitli ülkelerden gelen yabancı ve Türk üniversitelilerden oluşmaktadır. İskele üzerinde bir çok kafe ve restoran tarzı yerler bulunmaktadır. Oldukça ekonomik olan mekanlar üniversiteliler için ayrıca avantaj olarak değerlendirilmektedir. Burada kalabileceğiniz kiralık apart yerler bulabileceğiniz gibi iskele yolu üzerinde bulunan havuzlu ve konforlu Soli İnn Otel'de kalabilirsiniz.

Soli inn Otel/ Gemikonağı

Gemikonağı'na yakın Aspava Restoran, güzel vakit geçirmek için değerlendirebileceğiniz bir seçenek olabilir. Gemi görünümünde olan bu ilginç restoranın hem deniz hem de yemek keyfinden yararlanabilirsiniz.

Aspava Restoran/ Gemikonağı

Yeşilırmak, Kıbrıs'ın kuzey batısında yer alan bir diğer ucudur. Yeşilırmak'ta dağlardan akan kaynak suyundan içme suyu üretimi yapılmaktadır. Denizi temiz bir görünüme sahiptir. Akıntı olması nedeniyle denizi soğuktur. Çiftliklerde çilek üretimi yapılan yer olan Yeşilırmak'ta, her yıl Nisan ayında düzenlenen Çilek Festivali yapılmaktadır.

Yeşilırmak / Kıbrıs

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR