4 malzemeli limonlu kek tarifi, nasıl yapılır?

4 malzemeli limonlu kek; yumurta, yoğunlaştırılmış süt, kendiliğinden kabaran un ve limon ile yapılan bir kek tarifidir. 4 malzemeli limonlu kek tarifi hakkında daha detaylı bilgi için haberin devamına göz atabilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 12.09.2023 15:43 GÜNCELLEME 12.09.2023 16:43 YAŞAM
4 malzemeli limonlu kek tarifi, nasıl yapılır?
4 malzemeli limonlu kek tarifi, nasıl yapılır?

4 malzemeli limonlu kek, kolay yapımı ve lezzetli aromasıyla damaklarda tat bırakan bir kek tarifidir. Adından da anlaşıldığı gibi 4 ana malzeme ile oldukça basit bir şekilde yapılır. Özellikle yaz aylarında hafif tatlı ihtiyacını en iyi şekilde karşılar.

4 malzemeli limonlu kek; yumurta, limon, yoğunlaştırılmış süt ve kendiliğinden kabaran un ile yapılır. Yumurta ve yoğunlaştırılmış süt karıştırılır ardından içerisine kendiliğinden kabaran un eklenir ve yavaşça karıştırılır. Son olarak limon kabuğu rendesi ve limon suyu eklenir. Fırına verilir.

4 malzemeli limonlu kek tarifi, nasıl yapılır?

Kendiliğinden kabaran un önceden kabartma tozu, un ve tuz birleşimi ile yapılan son zamanlarda oldukça popüler olan birçok amaçlı un tarifidir. Evde kolaylık kendinden kabaran un yapabilirsiniz. Bunun için ölçüleri yazının devamında bulabilirsiniz.

Yoğunlaştırılmış süt ise, özellikle tatlı tariflerinde yabancı aşçılar tarafından oldukça sık kullanılan bir tariftir. Tatlı tariflerinin daha sıkı ve yoğun lezzete sahip olmasını sağlar. Ev yapımı yoğunlaştırılmış süt tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

4 malzemeli limonlu kek tarifi, nasıl yapılır?

KENDİLİĞİNDEN KABARAN UN NASIL YAPILIR?

Kendiliğinden kabaran un yapmak için 1 su bardağı un, 1,5 çay kaşığı kabartma tozu ve ¼ çay kaşığı tuz birleştirilir. Güzelce karıştırılır ve tariflerde kullanılır.

4 MALZEMELİ LİMONLU KEK TARİFİ

4 malzemeli limonlu kek tarifi, nasıl yapılır?

4 malzemeli limonlu kek tarifi için malzemeler;

  • 3 adet yumurta,
  • 303 gram yoğunlaştırılmış süt,
  • 128 gram kendiliğinden kabaran un,
  • 2 yemek kaşığı limon suyu,
  • 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

4 malzemeli limonlu kek tarifi nasıl yapılır?

Adım 1

4 malzemeli limonlu kek tarifini yapmak için öncelikle fırını 165 derecede ısıtmaya başlayın. Küçük boy baton kek kalıbına pişirme kâğıdı yapıştırın.

Zeytinyağlı pırasa yemeği tarifi, nasıl yapılır?Zeytinyağlı pırasa yemeği tarifi, nasıl yapılır?

Adım 2

Geniş bir karıştırma kabı içerisine 3 adet yumurta ve 303 gram yoğunlaştırılmış sütü ekleyin. Yoğunlaştırılmış süt ve yumurtaları homojen bir karışım olana kadar karıştırın.

4 malzemeli limonlu kek tarifi, nasıl yapılır?

Adım 3

Karışımın içerisine 128 gram kediliğinden kabaran un ekleyin. Un tamamen karışana ve topak kalmayana kadar spatula yardımıyla karıştırın.

Fırında hindi göğsü tarifi, nasıl yapılır?Fırında hindi göğsü tarifi, nasıl yapılır?

Adım 4

Son olarak 2 yemek kaşığı limon suyu ve 2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu ilave edin. Bir iki tur daha karıştırın.

4 malzemeli limonlu kek tarifi, nasıl yapılır?

Adım 5

Ardından baton kek kalıbına dökün ve fırına verin. Yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce kürdan ile pişip pişmediğini test edin. Eğer kürdan kuru çıkarsa pişmiş demektir. Fırından çıkarın ve tamamen soğuyana kadar bekleyin.

Mengen çorbası tarifi, nasıl yapılır?Mengen çorbası tarifi, nasıl yapılır?

Adım 6

Tamamen soğuyan 4 malzemeli limonlu keki kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR