Mini dondurmalı sandviç tarifi, nasıl yapılır?

Mini dondurmalı sandviç tarifi; gofret bisküvi, dondurma ve çikolata parçaları ile yapılan basit ama lezzetli bir atıştırmalık tariftir.

ABONE OL
GİRİŞ 14.04.2024 17:20 GÜNCELLEME 14.04.2024 17:20 YAŞAM
Mini dondurmalı sandviç tarifi, nasıl yapılır?
Mini dondurmalı sandviç tarifi, nasıl yapılır?

Mini dondurmalı sandviç tarifi, tek ısırımlık hızlı ve pratik bir tariftir. Görünüşü ve tadı ile her yaştan kişinin ilgisini çeker. Kolay hazırlanabilir olması sayesinde, habersiz gelen misafirlere dahi anında hazırlanabilir.

Mini dondurmalı sandviç tarifi yapmak için öncelikle gofret kurabiye ve istediğiniz bir dondurma hazırlanır. Dondurma rahat sürülebilmesi için oda sıcaklığında biraz yumuşatılır. Bir adet gofret kurabiyenin arasına dondurma sürülür ve üzerine tekrar bir kurabiye kapatılır.

Mini dondurmalı sandviç tarifi, nasıl yapılır?

Mini dondurmalı sandviçler bu şekilde hazırlanır ve son olarak ince kıyılmış çikolataya kenarları bulanır ve donması için derin dondurucuya atılır. En az 30 dakika en çok bir hafta bu şekilde dondurucuda bekletilebilir.

Hazır baklavalık yufkadan baklava tarifi, nasıl yapılır?Hazır baklavalık yufkadan baklava tarifi, nasıl yapılır?

Mini dondurmalı sandviç tarifi yaparken dilerseniz içerisine meyvede ekleyebilirsiniz. Çikolata parçaları ile kenarlarını süslemek yerine üzerine desenler yapabilirsiniz. İçeriği hazırlamakta damak zevkinize göre özgürsünüz.

Mini dondurmalı sandviç tarifi, nasıl yapılır?

İşte 7’den 70’e herkesin severek yiyeceği, davet sofralarının kolaylığı ile vazgeçilmez tarifi olacak olan mini dondurmalı sandviç tarifi…

En kolay incir uyutması tarifi, nasıl yapılır?En kolay incir uyutması tarifi, nasıl yapılır?

MİNİ DONDURMALI SANDVİÇ TARİFİ

HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA

Mini Dondurmalı Sandviç Tarifi İçin Malzemeler;

  • Yarım su bardağı vanilyalı dondurma, oda sıcaklığında yumuşatılmış
  • 24 adet gofret kurabiye
  • 25 gram bitter çikolata, ince kıyılmış
  • 25 gram beyaz çikolata, ince kıyılmış

Mini Dondurmalı Sandviç Tarifi Nasıl Yapılır?

Mini dondurmalı sandviç tarifi, nasıl yapılır?

Adım 1

Mini dondurmalı sandviç tarifini yapmak için öncelikle geniş bir saklama kabı içerisine pişirme kâğıdı serin. Bir adet kurabiyeyi alın ve içerisine dondurma kaşığı yardımıyla bir top dondurma yerleştirin. Ardından bir başka kurabiye ile üzerini kapatın.

Kakaolu yulaf lapası tarifi, nasıl yapılır?Kakaolu yulaf lapası tarifi, nasıl yapılır?

Adım 2

Hazırladığınız mini dondurmalı sandviçlerin köşelerini ince kıyılmış çikolatalar ile kaplayın. Tüm mini dondurmalı sandviçleri hazırlayana kadar aynı işlemi tekrar edin. Saklama kabına yerleştirin ve üzerini kapatın. Mini dondurmalı sandviçlerinizi yaklaşık yarım saat buzdolabında dondurun ve servis edin.

Afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR