Kıyafetten güneş kremi lekesi nasıl çıkar?

Güneş kremi lekesi çıkarmak için ev tipi yöntemleri ve ipuçlarını birlikte öğrenelim.

ABONE OL
GİRİŞ 08.08.2023 13:38 GÜNCELLEME 08.08.2023 13:54 YAŞAM
Kıyafetten güneş kremi lekesi nasıl çıkar?
Kıyafetten güneş kremi lekesi nasıl çıkar?

Cildimizi güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korumak için düzenli olarak güneş kremi kullanmalıyız. Güneş kremleri sürerken ya da daha sonradan bir şekilde kıyafetlerde leke bırakabiliyor. Kıyafetteki güneş kremi lekesi çıkarmak ise oldukça merak edilen bir konudur.

Kıyafetten güneş kremi lekesi nasıl çıkar?

Kıyafetteki güneş kremi lekeleri çıkarmak sanılanın aksine zor değil oldukça basittir. Doğru işlem uygulandığı zaman leke bırakmadan kolaylıkla temizlenir. Kıyafetteki güneş kremi lekelerini çıkarmadan önce bilmeniz gereken birkaç ipucu ile olası güneş kremi lekesinde önlemlerinizi alabilirsiniz.

İşte kıyafetteki güneş kremi lekelerini temizlemek için vaktiniz olmadığında bilmeniz gereken ipuçları…

Kıyafetten güneş kremi lekesi nasıl çıkar?

KIYAFETTEKİ GÜNEŞ KREMİ LEKELERİ İÇİN HAYAT KURTARAN İPUÇLARI

Kıyafete güneş kremi dökülmesi sizi strese sokmasın. Bu gibi durumlarda kıyafetlerdeki güneş kremi lekesini çıkarmak için ilk yapmanız gereken şey kuru temizlemeye gitmek. Eğer bunun içi vaktiniz ve imkânınız yoksa aşağıdaki ipuçlarını ve yöntemleri deneyin.

  • Eğer kıyafetteki güneş kremi lekesini çıkarmak için vaktiniz yok ise yapmanız gereken ilk iş güneş kreminin fazlasını kıyafetten temizlemek. Bunun için bir havlu kâğıt ya da temiz bir bez kullanabilirsiniz.
  • Temizlediğiniz kıyafetin üzerine kuruduktan sonra zorlamadan çıkması için biraz mısır nişastası ya da bebek pudrası dökün.
  • Eğer bu sırada kumsaldaysanız lekeyi temizledikten sonra üzerine kum dökün ve yağlı yapıyı emmesine izin verin.
  • Kıyafetteki güneş kremi lekesinin kalıcı iz bırakmaması için en kısa sürede soğuk su ile durulama yapın.
  • Kıyafetteki güneş kremi lekesini çıkarmak için duruladıktan sonra kuruması için kesinlikle ısı uygulamayın. Bu işlem lekenin kalıcı olarak iz bırakmasına sebep olacaktır.

İşte evde kıyafetteki güneş kremi lekesini çıkarmak için uygulamanız gereken 2 farklı yöntem…

GÜNEŞ KREMİ LEKESİ NASIL ÇIKAR?

 Yöntem 1: Diş Fırçası ve Leke Çıkarıcı

Kıyafetten güneş kremi lekesi nasıl çıkar?

Kıyafetteki güneş kremi lekesini çıkarmak için öncelikle kuru bir bez ya da havlu kâğıt ile güneş kreminin fazlasını alın. Ardından leke çıkarma özelliğine güvendiğiniz bir leke çıkarıcı seçin. Bu aşamada çamaşır suyu ve içerikli ürünleri kullanmaktan kaçının.

Leke çıkarıcıyı kıyafetteki güneş kremi lekesi üzerine az miktarda dökün. Diş fırçası ile hafifçe fırçalayın. Ardından durulayın ve leke çıkana kadar işlemi tekrarlayın. Leke çıktıktan sonra kıyafetinizi makine atın. Her zamanki ayarda yıkayın ve kurutun.

Yöntem 2: Limon Suyu ve Tuz

Kıyafetten güneş kremi lekesi nasıl çıkar?

Kıyafetteki güneş kremi lekesini çıkarmak için uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise; limon suyu ve tuz yöntemidir. İşleme başlamadan önce kıyafetteki güneş kremi lekesinin fazlalığını atması için durulayın. Kuruması için bekleyin.

Kuruyan kıyafetteki güneş kremi lekesinin olduğu yere 2 yemek kaşığı limon suyu ve 1 yemek kaşığı tuz ekleyin. Bir gece boyunca bu şekilde bekletin. Ertesi gün kıyafeti durulayın ve yıkayın.

KIYAFETE GÜNEŞ KREMİ LEKESİ DÖKÜLMESİ NASIL ÖNLENİR?

Kıyafetteki güneş kremi lekesi gibi sorunlar ile karşılaşmak can sıkıcı olabiliyor. Bu gibi sorunların üstesinden gelmek için kıyafetlerinizi giymeden güneş kreminizi sürün ve tamamen kuruması için bekleyin.

Eğer güneş kreminizi tazelemeniz gerekiyor ise olabildiğince dikkatli olmaya çalışın ve güneş kremi kutusunu üzerinizden uzak tutun.

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR