Converse spor ayakkabı nasıl temizlenir?

Converse spor ayakkabı temizlemenin tüm detaylarını gelin birlikte öğrenelim.

ABONE OL
GİRİŞ 28.10.2023 14:48 GÜNCELLEME 28.10.2023 15:36 YAŞAM
Converse spor ayakkabı nasıl temizlenir?
Converse spor ayakkabı nasıl temizlenir?

Spor ayakkabılar günlü olarak en çok tercih edilen ayakkabı modellerinden bir tanesidir. Çok sık tercih edilmesinin yanı sıra en sık ve kolay kirlenen ayakkabılardan da bir tanesidir. Converse spor ayakkabılar ise 7’den 70’e her yaş grubuna hitap eden seçenekleri olmasıyla en çok kullanılan spor ayakkabıdır.

Converse spor ayakkabı nasıl temizlenir?

Converse spor ayakkabılar tam bir spor ayakkabı olduğu için, parkta, bahçede ve şehirde her yere rahatlıkla uyum sağlar. Bu kadar çabuk kirlenen bir ayakkabının ise temizlenmesi oldukça merak edilir. Converse spor ayakkabıları temizlerken dikkat etmeniz gereken en önemli detay çamaşır makinesine asla atılmaması gerektiğidir.

İster spor ister stil sahibi bir görünüm için tercih ettiğiniz converse spor ayakkabıları temizlemenin en basit ve doğru yolunu sizler için araştırdık.

Converse spor ayakkabı nasıl temizlenir?

İşte converse spor ayakkabıyı temizlemenin en düzgün ve doğru temizleme tekniği…

CONVERSE SPOR AYAKKABI NASIL TEMİZLENİR?

Adım 1: Bağcıklarını Çıkarın ve Temizleyin

Converse spor ayakkabı nasıl temizlenir?

Converse spor ayakkabıları temizlemek için öncelikle yapmanız gereken bağcıklarını çıkarmaktır. Bağcıklarını çıkardığınız converse spor ayakkabıları temizlemek daha kolaydır. Ayakkabının dikine rahat erişebilir ve iç kısmını da daha rahat temizleyebilirsiniz.

Converse spor ayakkabıları temizleme işleminin ilk aşaması bağcık temizliğidir. Küçük bir kova içerisine sıcak su ve birkaç damla deterjan ilave edin. Çıkardığınız ayakkabı bağcıklarını bu deterjanlı su içerisine koyun ve converse spor ayakkabılarınızı temizleyene kadar içerisinde bekletin.

Ayakkabı yıkamanın püf noktaları: Ayakkabı nasıl yıkanır?Ayakkabı yıkamanın püf noktaları: Ayakkabı nasıl yıkanır?

Converse spor ayakkabıları temizledikten sonra bağcıkları sudan çıkarın ve sert bir zemine koyun. Yumuşak kıllı bir fırça ile iyice fırçalayarak temizleyin. Temizlenen ayakkabı bağcıklarını akan suda iyice durulayın ve temiz bir havlu ile fazla suyunu çektirin. Hava alan bir ortamda kuruması için asın.

Adım 2: Ön Yıkama Yapın

Converse spor ayakkabı nasıl temizlenir?

Converse spor ayakkabıları temizleme işlemi için öncelikle varsa çamur gibi pisliklerin kurumasını bekleyin. Ardından yumuşak kıllı bir fırça ile ayakkabının taban ve saya kısmındaki kaba kirini fırçalayın.

Adım 3: Deterjanlı Suyla Temizleyin

Bir kâse içerisinde ılık su ve deterjanlı bir temizleme solüsyonu oluşturun. Converse spor ayakkabıları temizlemek için bir sünger ya da mikrofiber bez alın. Solüsyonun içerisine süngeri batırın ve iyice sıkın.

Converse spor ayakkabı nasıl temizlenir?

Converse spor ayakkabıları temizlemek için bu süngerle ovalayarak tüm ayakkabının dış yüzeyindeki kirleri temizleyin. Eğer converse spor ayakkabılarınızın dış kısmında çizikler varsa melamin bir süngeri bu solüsyona batırıp taban kısmını hafifçe ovalayabilirsiniz.

Adım 4: Ayakkabının İç Kısmını Temizleyin

Converse spor ayakkabı nasıl temizlenir?

Converse spor ayakkabıları temizlemede son aşama ise iç kısmını temizlemektir. Converse spor ayakkabı iç tabanını temizlemek için yeni deterjanlı bir solüsyon oluşturun ve mikrofiber bezi bu su ile ıslatın. Islanan bezi güzelce sıkın ve converse spor ayakkabınızın içerisini ovalayarak temizleyin.

3 kolay yöntem: Şapkadan ter lekesi nasıl çıkarılır?3 kolay yöntem: Şapkadan ter lekesi nasıl çıkarılır?

Adım 5: Temiz Havada Kurumaya Bırakın

Converse spor ayakkabılarınızı temizledikten sonra tamamen kuruması için bekleyin. Bunun için converse spor ayakkabılarınızı temiz hava da kurutun. Converse spor ayakkabılarınızı kururken şekil bozukluğuna sebep olmaması için içlerini kâğıt mendille doldurun.

Converse spor ayakkabı nasıl temizlenir?

Converse spor ayakkabıları temizlerken çok nemli bıraktıysanız içerisine koyduğunuz kâğıt mendilleri birkaç saat sonra değiştirin.

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR