Saç fırçası nasıl temizlenir? Saç fırçası temizleme yöntemleri…

Saçlarınızın daha parlak ve sağlıklı olması için saç fırçanızın temizliğine önem göstermeniz gerekir. Doğru bir şekilde saç fırçası nasıl temizlenir gelin birlikte öğrenelim!

ABONE OL
GİRİŞ 21.10.2023 08:47 GÜNCELLEME 21.10.2023 09:31 YAŞAM
Saç fırçası nasıl temizlenir? Saç fırçası temizleme yöntemleri…
Saç fırçası nasıl temizlenir? Saç fırçası temizleme yöntemleri…

Saç derisi, saçları tararken düzenli olarak dökülür. Dökülen bu deri kalıntıları çoğu zaman fırçalarda kalır. Düzenli olarak temizlenmeyen saç fırçası yeni yıkanmış temiz saçınıza yarardan çok zarar verir.

Uzmanlara göre saç fırçalarını temizlemek oldukça önemlidir. İyi temizlenmeyen saç fırçaları, fırçanın performansını etkileyebileceği gibi saçlara da zarar verdiği kanıtlanmıştır. Doğru temizlenmeyen saç fırçalarında bulunan kir ve kalıntılar temiz saçınıza tekrar bulaşabilir.

Saç fırçası nasıl temizlenir? Saç fırçası temizleme yöntemleri…

Saç fırçanızı temizlemek sanıldığı kadar karmaşık ve zaman alıcı bir süreç değildir. Bir saç fırçasını hızlı ve verimli bir şekilde nasıl temizleyeceğinizi buradan öğrenebilirsiniz.

SAÇ FIRÇASI NE SIKLIKLA TEMİZLENMELİ?

Saç fırçası nasıl temizlenir? Saç fırçası temizleme yöntemleri…Normal şartlarda saç fırçaları için ayda bir kere kapsamlı bir şekilde temizlik yapılması yeterlidir.  Ancak saçlarınız çok uzunsa ya da saç için birden fazla ürün kullanıyorsanız saç fırçanızı iki haftada bir temizlemeniz gerekebilir. Eğer kapsamlı bir temizlik yapmak için vaktiniz yoksa saç fırçanızın kılları arasındaki saçları her tarama sonunda almalısınız.

SAÇ FIRÇASI NASIL TEMİZLENİR?

Saç fırçası nasıl temizlenir? Saç fırçası temizleme yöntemleri…

Saç fırçasını temizlemeden önce temizlediğiniz fırçanın türü bilmek oldukça önemlidir. Plastikten yapılmış fırçaları temizlemek oldukça basittir. Doğal kıllardan oluşan ya da ahşap saplı fırçaları temizlemek ise daha zordur ve daha dikkatli bakım gerektirirler.

Saç fırçasını temizlerken aşırı sıcak su ve ısı kullanmamaya özen gösterin. Aşırı sıcak su sentetik kılların şekillerini bozup eritebilir. Yüksek ısı da doğal kılların yağlarını yok ederek kullanışsız hale getirir.

Sentetik Kıllı Saç Fırçaları Nasıl Temizlenir?

Saç fırçası nasıl temizlenir? Saç fırçası temizleme yöntemleri…

Adım 1: Saç fırçasından saçları temizleyin

Sentetik saç fırçanızda kalan saçlarınızı parmaklarınızla ya da bir cımbız yardımıyla temizleyin.

Adım 2: Saç fırçanızı yıkayın

Saç fırçanızın başlığının genişliğinde bir kabı ılık su ile doldurun. İçerisine bol miktarda şampuan ekleyin. Köpük oluşması için saç fırçanızı bu karışım içerisinde döndürün.

Adım 3: Temizleme solüsyonu içerisinde bekletin

Işıltılı ve yepyeni bir görünüm için: Ayakkabı bağcıkları nasıl temizlenir?Işıltılı ve yepyeni bir görünüm için: Ayakkabı bağcıkları nasıl temizlenir?

Saç fırçanızı hazırladığınız temizleme solüsyonu içerisinde yaklaşık 10 dakika kadar bekletin. Temiz bir diş fırçasını saç fırçanızın kıllarının arasını temizlemek için kullanın.

Adım 4: Karbonat ile temizleyin

Saç fırçanızda aşırı kirlenme varsa kullandığınız diş fırçasını bir miktar ıslatın ve karbonata batırın. Karbonatlı diş fırçası ile saç fırçanızı fırçalamaya devam edin. Karbonat aşındırıcı temizlik etkisiyle, saç fırçanızdaki kiri temizleme görevi görecektir.

Adım 5: İyice durulayın

Saç fırçanızı temizleme işlemi bittikten sonra ılık su ile iyice durulayın. Fazla suyunu silkeleyin ve bir havlunun üzerinde kılları aşağıya bakacak şekilde yerleştirerek kurumaya bırakın.

Adım 6: Saç fırçanızı sterilize edin

Saç fırçanızı sterilize etmek için eşit miktarda izopropil alkol ve suyu karıştırın. Saç fırçanızı bu solüsyona batırın. Yine bir havlu üzerine kılları aşağıya bakacak şekilde kuruması için bırakın.

Doğal Kıllı Saç Fırçaları Nasıl Temizlenir?

Saç fırçası nasıl temizlenir? Saç fırçası temizleme yöntemleri…

Adım 1: Saç fırçanızdaki saçları temizleyin

Saç fırçanızda kalan saçlarınızı bir cımbız ya da elinizle alabildiğiniz kadar alarak saçlardan arındırın.

Adım 2: Saç fırçanızın kıllarını yıkayın

Saç fırçanızı temizlemek için sadece kafa kısmının gireceği derinlikte bir kap alın. İçerisine ılık su ve bir çay kaşığı şampuan koyun. Sadece saç fırçanızın kılları suyun içerisinde kalacak şekilde en az 10 dakika bekletin.

Süre sonunda saç fırçanızı sudan çıkarın ve elleriniz yardımıyla köpüklü karışımı saç fırçasının kılları arasında dağılmasına yardımcı olun. Saç fırçasının tabanını da temizlediğinizde emin olun.

Adım 3: Ahşap fırça sapını temizleyin

Aman dikkat: Asla boyanmaması gereken 5 şeyAman dikkat: Asla boyanmaması gereken 5 şey

Saç fırçanızın ahşap sapında biriken saç ürünlerini temizlemek için bir diş fırçasını sabunlu suya batırın ve hafifçe fırçalamak kaydıyla ahşabı temizleyin. Ardından ahşap kısmı temiz ve kuru bir havlu ile kurulayın.

Adım 4: Saç fırçasını durulayın

Saç fırçanızı akan ılık su altında hızlıca durulayın. Tüm sabunu giderdikten sonra havlu serili bir yüzeye saç fırçasının kılları aşağı bakacak şekilde bırakın. Bir gece bu şekilde kurumasını bekleyin.

Adım 5: Saç fırçanızı sterilize edin

Saç fırçanızı dezenfekte etmek isterseniz bir dezenfektanlı bir mendil ile kıl aralarını temizleyin. Diğer saç fırçalarında olduğu gibi izopropil alkol kullanmak doğal kılların kurumasını sağlar.

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR