Kolay tavuklu mantı nasıl yapılır?

En sevilen yemeklerden biri olan mantı, genellikle kıymayla yapılır. Peki, mantıyı hiç tavukla denemeyi düşündünüz mü? İşte sizlere haşlanmış makarna ve tavukla yapılan pratik mantı tarifi...

ABONE OL
GİRİŞ 02.06.2018 08:02 GÜNCELLEME 03.06.2018 08:45 Yemek
Kolay tavuklu mantı nasıl yapılır?
Kolay tavuklu mantı nasıl yapılır?

Gerçek mantı kadar lezzetli kısa sürede hazırlanan, akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olacak tavuklu mantıyı denemek için bu tarifi uygulayabilirsiniz. 

MALZEMELER:

Yarım paket makarna,
300 gram tavuk kıyması,
4 dal maydanoz,
Bir adet soğan,
Bir adet ince doğranmış yeşil soğan,
Bir çay kaşığı karabiber,
Bir çay kaşığı tuz,

Servis sosu için:
Bir kase yoğurt,
3 diş sarımsak,
Yarım çay kaşığı tuz,
Bir çay kaşığı toz biber,
Bir çay kaşığı pul biber,
2 yemek kaşığı tereyağı,

YAPILIŞI:
Bir kabının içine tavuk kıymasını, rendelenmiş soğanı, maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyerek malzemeler tamamen özdeşleşinceye kadar yoğurun. Hazırladığınız bu harcının üzerini streç filmle kapatarak buzdolabına kaldırın. Bu sırada mantı yapmak için kullanacağınız makarnaları haşlayın. Ancak makarnaların içlerini dolduracağınız için çok fazla haşlamamaya özen gösterin. 

Makarnalar haşlandıktan sonra içlerine tavuk kıymalı harcı doldurun. Hepsini geniş bir tencereye dizin. Tencerenin içine mantıların üzerini geçmeyecek kadar su koyun. Makarnaların tamamen piştiğinden emin olduktan sonra tencereden alarak servis tabağına koyun. 

Başka bir tarafta yoğurt ve sarımsakları karıştırarak sarımsaklı yoğurdu oluşturun. Tereyağını bir tavanın içine alın ve pul biberi içine koyarak acı sosunu hazırlayın. 

Yoğurt ve acı sosu mantıların üzerine dökün. Afiyet olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR