Tavuklu sultan kebabı nasıl yapılır?

Ana yemek olarak sunumu gösterişli ve lezzetine doyum olmayan bir yemek tarifi arıyorsanız tavuklu sultan sarması tam size göre. İşte tavuklu sultan sarmasının yapılışı...

ABONE OL
GİRİŞ 08.10.2018 08:12 GÜNCELLEME 08.10.2018 17:39 Yemek
Tavuklu sultan kebabı nasıl yapılır?
Tavuklu sultan kebabı nasıl yapılır?

Yufkanın içerisine koyulan lezzetli sebzeler ve soslu tavuk ile birleşen enfes tadı özel misafirlerinize hazırlamak ister misiniz?  Yapılışı oldukça basit ama oldukça gösterişli olan tavuklu sultan sarmasını sevdiğiniz sebzelerle de taçlandırabilirsiniz. 

İŞTE TAVUKLU SULTAN KEBABI TARİFİ...

MALZEMELER

2 adet yufka
400 gram tavuk göğsü
400 gram tavuk pirzola
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası 
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet patlıcan
Pulbiber
Kekik
Karabiber
Tuz

Beşamel sos için;

1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

Üzeri için;

Kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI

Patlıcanı alacalı soyarak küçük küçük doğrayın ve sıvı yağ ile kızartın.

Kuşbaşı doğranmış tavukları rengi dönene kadar pişirin üstüne yemeklik doğranmış soğanları ilave edin. Daha sonra salçayı ilave edin. 5 dakika kadar kapağı kapalı pişirin. Ardından bezelye ve patlıcanları ilave edin. 

Beşamel sos için tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun. üzerine sütü ilave ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin. Son olarak tuzunu ilave ederek ocaktan alın.

Küçük bir kaseye 4’e böldüğünüz yufkadan serin. Yufkanın kenarlarından parçalar kopartarak çukur olan kısma bir kat daha serin. Kaseye tavuklu harçtan koyarak, kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın. Yağlanmış fırın kabına ters çevirin. Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerine beşamel sostan her birine eşit miktarda olacak şekilde dökün.

180 derece fırında yufkalar pembeleşene kadar pişirin, sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve tekrar fırına sürün.

Afiyet olsun...

YORUMLAR 1
  • Özge 3 yıl önce Şikayet Et
    Evde kaşar kalmamış üzerine serpmezsek olur mu normal örüklü peynir var hoş olmaz sanırım tavsiyenize ihtiyacm var
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR