Çamaşır makinesinde tereyağı nasıl yapılır? Gerçekten çamaşır makinesinde tereyağı olur mu?

Evde kalmaya devam ettiğimiz şu günlerde yaptığımız uygulamalar ve ilginç haberler basına yansımaya devam ediyor. Şimdi de sosyal medyanın en çok konuştuğu çamaşır makinesinde tereyağı yapımı oldukça merak edildi. Peki bu uygulama nasıl yapılır? Gerçekten çamaşır makinesinde terayağı yapılır mı? İşte sorunun yanıtı:

ABONE OL
GİRİŞ 06.05.2020 17:00 GÜNCELLEME 06.05.2020 20:16 Yemek
Çamaşır makinesinde tereyağı nasıl yapılır? Gerçekten çamaşır makinesinde tereyağı olur mu?
Çamaşır makinesinde tereyağı nasıl yapılır? Gerçekten çamaşır makinesinde tereyağı olur mu?

Tereyağı insan sağlığına oldukça faydalı besinler arasındadır. Yemeklerde bol miktarda kullanılan tereyağı lezzetiyle adeta yemekleri bambaşka bir tada dönüştürüyor. Uzmanlarında sık sık önerdiği tereyağının yapımı oldukça zordur. Eskiden evde tereyağı yapımı gündelik hayatın bir parçasıydı. Evin ineğinden, koyunundan, keçisinden sağılan süt ve mayalanan yoğurdun işlenmesi ev işleri içerisinde epeyce mesai alırdı.Uzun uğraşlar sonucunda hazırlanan tereyağının yapımında yeni bir yöntem ortaya çıktı. Kadınların bulduğu bu yöntemin adı çamaşır makinesinde tereyağı yapımı. Karantina döneminde çoğu şeyin evde nasıl yapılacağını bulduğumuza göre tereyağını da çamaşır makinesinde yapabiliriz. 

ÇAMAŞIR MAKİNESİNDE TEREYAĞI YAPIMI:

MALZEMELER

1 kilo yoğurt kaymağı

1 büyük su bardağı yoğurt

2 su bardağı buzlu su

Plastik bidon

YAPILIŞI

Öncelikle bu iki malzemeyi turşu bidonuna benzer bir kaba koyun. Kapağını mümkün olduğu kadar sıkıca kapatın. Daha sonra bidonu yine sıkıca çarşaf benzeri bir beze sarın. Ardından makineye yerleştirin.

Sıkma ve ısı ayarlarını iptal etmeyi unutmayın. Daha sonra bidonun içine 2 su bardağı buzlu suyu ekleyin. Yaklaşık 2-3 dakika kadar da kendi elinizde çalkalayın.

Bidonun içindeki karışımı temiz yastık kılıfı benzeri bir kumaşa dökün. Suyunu iyice sıktıktan sonra tereyağı yıkama işlemine geçin. Tereyağını 2 sefer soğuk suyla, iyice sıka sıka yoğurarak yıkıyoruz. Bu sayede tereyağı fazla sudan arınıyor.

İşte bu kadar!

YORUMLAR 3
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    mikserle on dakikada oluyor. Çamaşır makinesine gerek yok
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    beyin bedava
    Cevapla
  • yaz oğlum 3 yıl önce Şikayet Et
    Yorum yok, akıl bu
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR