YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • yusuf kaya 10 yıl önce Şikayet Et
    Haber 7. havalarda güzel gidiyor son günlerde
    Cevapla
  • kazımm 10 yıl önce Şikayet Et
    @Yasin G. Söylediklerinde haklısın kardeşim, ama şu memlekette bir gerçek var kı bizim milletimiz bir işi yapıyorsa sadece kendisini hakkıyla yapıyor zannediyor. Bu memlekette herkes ötekini rakip veya düşman görüyor. Hayasızca saldırmayı hak, söyledikleri çirkin sözleri mübah görüyor. Burda, senin de bahsettiğin ANGOLA'da ki ilkellikten bile Cemaati sorumlu tutan insanları gördük. Çirkeflikte sınır tanımayan bu insanlar kendilerini neye hizmet ederken görüyor merak ediyorum. Ortada bir rahatsızlık var veya yanlış anlaşılma var diyerek bu adamlar neden bunda ısrarcı diye sorulacağına, buldukları bu kaçırılmaz fırsatı türlü iftira ve hakaretlerle değerlendiriyor, bunun adına RANT diyor, MAL-MÜLK sevgisi diyor, İZZET ve ŞEREFE kadar gidiyorlar... ve bunlardan bazıları bu insanlarla aynı sofrada oturup yemek yemiş, çay içmiş, sohbet ve risale okumuş insanlar. yazık
    Cevapla
  • kazımm 10 yıl önce Şikayet Et
    @nur dülger. bülent arınç'ın açıklamasından sonra dershanecilerin yapacakları protesto eylemini iptal ettikleri, ve ortalığın yavaş yavaş durulmaya başladığı bir dönemde, sayın başbakanın BİRKEZ DAHA sayın bülenç arınç'ı ezip geçmesinden sonra, o yatışan olayın tekrar hararetlendiğini bilmeyenlere sesleniyorum. Her yorumundan körü körüne bir partizanlık fışkırıyor. Bugüne kadar cemmatin, başka hiçbir cemaate veya gruba karşı düşmanlık yaptığını bir ALLAH'ın kulu kalkıp söyleyemez. Ama burda görüyorum ki, kardeş gördüğümüz insanların her türlü iftira, hakaret ve kin nefret kokan yazılarını okudukça demek ki bu memlekette daha çok hizmet edilecek diyoruz. Daha çok hizmetlerin yapılması gerekiyor ki, bugüne kadar kimseye dalaşmayan insanlara, ilk fırsatta içinde ki fesat tohumlarını kusan mü'min ''kardeşlerimiz'' çıkıyor karşımıza.
    Cevapla
  • Yasin G 10 yıl önce Şikayet Et
    Tüm Müslüman kardeşlerimin dikkatine !!!. Dünyada müslümanlar kan ağlıyorken, Angola'da İslam yasaklanıp camiler yıkılırken, kış yine gelmiş ve Suriyeli kardeşlerimiz evsiz barksız soğukta iken, bizim tartıştığımız konuya bakın. Dershane... Sanki çok önemli bir konu ya. Kim bilir üst tarafta ne hesaplar yapılıyor, ne uğruna. Kardeş, kardeşe düşürülmeye çalışılıyor belki de. Korkarım bunun tokadını millet olarak yiyeceğiz. Çünkü geçmişte zaten çokça yedik. Zira Allah (c.c.) Kur'an-ı Kerim'de "Allah’a ve Resûlüne itâat edin; birbirinizle çekişmeyin; sonra içinize korku düşer de (size heybet veren) rüzgârınız (kuvvetiniz) gider; o hâlde sabredin! Şübhesiz ki Allah, sabredenlerle berâberdir." (Enfal 46) Fitneden sakınalım. Bol bol Allah'a dua edelim. Plan kuranların planını Allah (c.c.) Başlarına geçirsin. Amin.
    Cevapla
  • siyahnur 10 yıl önce Şikayet Et
    Dersaneler kapanmalı, medreseler açılmalı. Üstad Bediüzzaman Hz.lerinin en büyük hayali olan fenni ve şer'i ilimlerin aynı anda tahsil edildiği Medreset-üz Zehra'lar açılmalı hem dini hem fenni ilimler aynı anda tahsil edilmeli. üniversite mezunları sadece doktor mühendis öğretmen değil, imanlı doktor, imanlı mühendis imanlı öğretmen olmalılar. Ama maalesef cemaat insanları Nurcu olduklarını iddia edip insanları Üstad Hz.lerinden ve Risalelerden uzaklaştırdı. Yıllarca insanlara türkçe olimpiyatları adı altında türlü türlü gayrimeşru levhiyatı insanlara din öğretiyoruz diye kandırdılar. Gelinlik çağına girmiş genç kızları milyonlarca insana teşhir ettiler. Raksettirip şarkı söylettiler. Kendisi artık gülen cemaati oldu. Ve hiç çekinmeden risaleleri kafalarına göre tahrip etti. Bunun mutlaka bir mücazatı olmalıydı. Bence yedikleri tokat şefkat değl zecr tokadı. Peşi de çorap söküğü gelecektir. Ve biz de ibretle seyredeceğiz...
    Cevapla
  • translator 10 yıl önce Şikayet Et
    Nur hanım. dershane daha dünkü mesele. Cemaat yaklaşık 2 yıldır gizli gizli başbakan ve çevresi hakkında kirli propagandalarını (kadın/muta nikahı, rüşvet, peşkeş vs iddiaları) yapıyorlardı. Dershane hadisesi diğer iddialara kıyasla kamuoyu oluşturmak açısından daha ikna edici..Fethullah hocaya gelince, ne dününü ne de bugününü onaylamak mümkün değil. Eğer kadim ulema fethullah efendi gibi aynı usulü takip etseydi İslam bugünlere ulaşamazdı. Şundan emin olunuz, Allah, davasını hakkıyla temsil etme liyakatinde olmayan kimsenin izzetini alır...
    Cevapla
  • nur dülger 10 yıl önce Şikayet Et
    ya bırakın ALLAH aşkına. meselenin sadec dershane olmadığını cemaatin kalemşörleri yazıyor. kaldıki cemaat ile hükümetin arasını iki satır fikrini belirten vatandaşların hiç biri değil bizzat ortalık yatışmışken hakaretvari bir kaç kelimeyle ortalığı kızıştıran hoca bizzat bozuyor.. o aylardır başbakana çeşit çeşit hakaretlerde bulunuyorda halk bunu çakalı bir kaç hafta oldu şimdi suçlu halkmı oldu?bunu tartışan vatandaşmı oldu? ayıp değilmi cemaat sanki chp imiş ,mhp imiş gibi halkın ağzına sakız oldu yakışıyormuydu? bazıları ak parti tuzağa düştü diyor şimdi cemaat düştü diyceğim ama kimin tuzağına bizzat liderleri böyle insanları şaşırtacak kadar hakaretvari konuştuktan sonra.kendi yazarları israille arayı bozdunuz yok geziyi bİtiriRdik ama erdoğanın burnu sürtülsün istedik dedikten sonra acaba AZİMMÜŞŞANIN .TUZAĞIMIYDI BU?
    Cevapla
  • translator 10 yıl önce Şikayet Et
    Mesele sadece dershane olsa. mevcut durum bir şekilde aşılabilir, ortaya yolu bulmak zor olmazdı. Ama perde arkasında daha farklı konular var. Cemaat her ne kadar dershaneleri kapatma projesinin mimari olarak başbakanı işaret etse de, gerçek görüşleri kendilerinden olan bir zatın bu konuda başbakanı yanılttığı/yönlendirdiğidir. Bazı mevzuları açıkça halkın gözü önünde dile getiremiyorlar. Kamuoyu oluşturup vurmak için en ideal bahane dershane.. eğer başbakan kaliteli bir eğitim sistemini getirebilirse, cemaat pısıp kalır kanaatindeyim...Cemaatin top sakallı elemanları ahirette nasıl hesap verecekler bilemiyorum. Yerlerinde olmak istemezdim. Birbirlerine hakaret eden her müslümanın günahından katlanarak artan bir pay alıyorlar...En nihayetinde müslümanların birbiri ile uğraşmasının neticesi pek hayır olmayacaktır. İnşaallah orta yol bulunur..Fitil ateşlendi,şeytanın uzun bir süre çalışmasına gerek kalmadı...
    Cevapla
  • translator 10 yıl önce Şikayet Et
    Tuvad Nıdya. Kısmen haklısın, doğrudur, anca onda biri kadarı kendini cemaatten sayar. Ama şuda var ki makam sahibi olmuş eski öğrencilerini kullanmakta pek mahirlerdir..Nicelik itibarıyla düşünüldüğünde de öyle göründüğü gibi değil. Cemaatın oluşturduğu sanal imaj sayesinde temel dini bilgilerden mahrum şakirt sayısı hiç de az değil. Bu yüzden makam, meslek vb hususlar çerçevesinde sohbet halkaları şekillendirilmiş. Mühendislerin sohbet halkası ile küçük esnafın sohbet halkası ayrıdır. İslami hizmetlerde şüphesiz doğal olarak iş bölümü olur,olmalıdır da, fakat toplumun farklı katmanlarındaki insanlar en azından bir nevi zikir meclisi olan sohbet ortamlarında bari bir arada bulunmaları gerekir (neyse,burası uzun gider)..Katılmadığım nokta, kadrolaşma hadisesi kesinlikle abartı değil. Esasında başından beri başbakanı yönlendirmeyle/yönetmeyle meşguller. En mahir oldukları konu lobi faaliyetleri...
    Cevapla
  • Tuvad Nıdya 10 yıl önce Şikayet Et
    cemaatin dershanelerinde yetişip . mevki makam sahibi olanların belki ancak onda biri kendisini cemaat mensubu sayar...diğerleri kendi yoluna devam eder...o yüzden bu kadrolaşma olayının abartıldığını düşünüyorum ben...benim çocuklarım da o dersaneler de okudu ama hiçbiri o cemaatin üyesi veya sempatizanı olmadı hatta benim cemaatimden de olmadı..Hepsi zamanı gelince kendi yolunu veya cemaatini seçti...İlerde bir mevki ya da makam sahibi olurlarsa onları cemaatin kadrosundan mı sayacağız ?
    Cevapla
  • EYLÜL SONBAHAR 10 yıl önce Şikayet Et
    sayın turgut1 hocam( diyorum müsadeniz olursa. zira beğeniyle okuduğum ve değerli bulduğum, sloganlarla dolu yorumların ismisiniz .)
    Cevapla
  • turgut1 10 yıl önce Şikayet Et
    okullar dershane;gerisi derthane. bu kısa söz,bu meselenin en güzide,en sade ve en anlaşılır PAROLASIDIR..sahi okullar,sınıflar dershane değil de nedir?????öyleyse malum dershanelere lüzum var mı??okulunda öğretmenini dinleyen bir öğrencinin,ayrıca dershaneye yolunmak zorunda mı?? sayın eylül sonbahar,bence bu meselenin sloganı "okullar dershane;gerisi derthane" olmalı.bu sözün lisansını almalısın.
    Cevapla
  • turgut1 10 yıl önce Şikayet Et
    sevgili ejder ejderha,haksızlığı savunmaya. "neden kendini mecbur hissediyorsun" ???...hakkı savun kardeşim,hakkı savunursan iki dünyan mamur olur..haksızlığı savunursan,ahiretin heba olur.kabrin heba olur..
    Cevapla
  • EYLÜL SONBAHAR 10 yıl önce Şikayet Et
    bu ne güzel bir başlık.... el cevap...derthane...okul dersane değil de nedir?e öyleyse gerisi derthane...
    Cevapla
  • Ejder Ejderha 10 yıl önce Şikayet Et
    turgut1. iyi döktürüyorsun ama boş döktürüyorsun. kimsenin kadrolaştığı yok. iktidar popülist politikalarla halkın oyunu alıp iktidar olmuş olabilir. lakin kadrolara insan yerleştirirken kendi kadroların yoksa mecburen ülkenin insan kaynaklarına başvurursun. cemaat dediğimiz grup üşenmeden insan yetiştirmişse elbette o kadroları haklı olarak onlar dolduracaktır. sen ancak ceberrutlukla onlara engel olabilirsin. sen insan yetiştirmediysen bunun sorumlusu cemaat değildir. kadroları dolduruyorlar diye sitem etmeye de hakkın olamaz.
    Cevapla