YORUMLAR 57 TÜMÜ
  • Çoban Ahmed 9 ay önce Şikayet Et
    Vahhabi sapıkları derler ki: Yahudilerden önce tasavvufla savaşın; çünkü onlarda Mecusi ruhu vardır. (El-Mecmua el-Mufid min akidet et-tevhid, s.102 Mektab Darül-fikr, Riyad) Halbuki Tasavvuf, Resûlullahın ( aleyhisselâm ) izinde bulunmak, O’nun gösterdiği yoldan ayrılmamaktır. O'nun ahlâkıyla ahlâklanmak, O'nun edebiyle edeplenmektir! Cümle Evliyaullah Hazeratına Selâm olsun!
    Cevapla
  • skymoon 9 ay önce Şikayet Et
    Ahir zamanın en debdebeli döneminde bence en iyisi diyanet çerçevesinde mümkün oldukça 5 vakit namazını camiide kılmak, Rabbimizin emir ve yasaklarına riayet etmek bol bol tevbe istiğfar etmek sonrada rızk için helalinden yeryüzüne yayılmak. Ehli sünnet imamlarına da muhabbet beslemek.O kadar çok din adına sapkın grup çıktıki insan mürşidi kamili mi bulayım derken şirke düşebilir. Hafizan Allah.
    Cevapla
  • Fatih 9 ay önce Şikayet Et
    Bu güzel yazı için Güzel insan Mahmut beye teşekkürler.
    Cevapla
  • harbici 9 ay önce Şikayet Et
    "Tasavvuf düşmanı fanatik gruplar dışında muhafazakâr camiada müspet bir bakış açısı var Menzil’e." ifadeye bakar mısınız? tasavvuf sanki İslam.asıl tasavvuf İslam'a düşman haberin yok.fanatik dediğin insanlar İslam'ın haysiyetini savunuyor.ne zaman anlayacaksınız bunu.ahirette mi.
    Cevapla
  • Halid açıkça 9 ay önce Şikayet Et
    Rabb'im senden razı olsun
    Cevapla
  • Ekrem gül 9 ay önce Şikayet Et
    Tekkeler günden güne mistik havasını kaybediyor maalesef. Menzil de belirttiğiniz nedenlere bağlı olarak aynı sona doğru yaklaşıyor. Tasavvuf literatüründe mürşidi kamil nefsini ıslah etmiş; her türlü heva ve hevesi terk etmiş hatta terk ettiklerini de unutmuş (terk-i terk) insandır. Günümüzdekiler ise dünyalık için birbirini terk ediyor maalesef
    Cevapla
  • Paracı Osman 9 ay önce Şikayet Et
    O kadar iyimser olma efendi. Tarikatta ve cemaatta siyaset ve ticaret varsa orada ibadet öncelikli mesele olmuyor artık. Örneğini çok gördük. O, bundan farklı demek doğru değil. Kaç kere aynı yerden ısırılacağız.
    Cevapla
  • Sedat 9 ay önce Şikayet Et
    Doğru bir yazı olmuş bekleyip göreceğiz bakalım imtihanlarından nasıl çıkabilecekler
    Cevapla
  • Çoban 9 ay önce Şikayet Et
    Hocam seni neyi aklama çabasına yordun kendini Kuran'a rağmen altarnatif yok arama İslami ve itikadı değildir.. Allah Resulü ömrü boyunca Kur'an ve Kur'an ahlakını yaşamaya ve yaşatma mücadelesi verdi Allah'a şirk koşmayın kula kulluk etmeyin Allah'ın emri olmadığı haldeAllah'ın emri gibi davranan kardan daha zalim kim olabilir ki . Kur'an'ın ifadesi ile dua ile..
    Cevapla
  • Raciye 9 ay önce Şikayet Et
    Para para para
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Öncelikle geniş,akl-ı selim ve mümkün mertebe objektif bir değerlendirme olmuş.Bir kişinin bir cemaate,tarikata bağlı olması suç değil amaavantajda değil.Ayrıca tabiili milli ve manevi değerlere bağlı siyasi partiler vd şahsiyetler zamanı gelince desteklenmeli fakat politize olmadan.Sol seküler,vesayetçi kesimlerin oyununa gelmeden özeleştiri yapılmalı.Kurumsal o ticaretten uzak durulma
    Cevapla
  • Mu arekler 9 ay önce Şikayet Et
    Tüm Kurumlara tıka.basa dolduralım, öteki mubareklerin yeri boş kalmasın.
    Cevapla
  • Doktor 9 ay önce Şikayet Et
    Yeni bir Fetö yükseliyor gibi, bakanlıklarda ve kurumlarda hiç bir cemaatin yoğunlaşmasına izin verilmemelidir başta iyi niyeti görünür ama güç ellerine geçince METÖ ile katşılaçmamız muhtemeldir. Bundan bir cemaat mensubu devlet görevine alınması anlamı çıkarılmamalıdır.
    Cevapla
  • Aytunç kurt 9 ay önce Şikayet Et
    Ha fetö ha menzil ha bilmem ne. Hâlâ akıllanmamışsınız anlaşılan
    Cevapla
  • Aljen 9 ay önce Şikayet Et
    Kuranı Kerimde Rabbimiz emretmiyor mu?Sadece ALLAHA VE RESULUNE ITAAT EDIN.Sizler de hala bir aracı koyarak en büyük günah olan ALLAH'A ŞİRK KOŞmayi tercih ediyorsunuz.Seyhleri Allah a yaklaştiriyormuş.Şah damarimizdan daha yakın olan Rabbimiz her yerdeyken,ancak ibadetlerle ve güzel ahlak ile Rabbimize yaklaşiriz.Peygamberimizin sünneti ve Kuran yeterlidir.Hicbir seyhe falan gerek yok
    Cevapla