YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Bir dost 3 ay önce Şikayet Et
    Bu dolar kuru ile ihracat yapılmaz diyen arkadaşlar usd/tl bazlı kur artışının ihracata yönelik hiç bir faydası olamaz. Çünkü girdiler usd. İplik usd, kumaş boya euro, örme makineleri usd, örme makinelerinin iğneleri usd vs. Yani demem o ki bu koca pazarın %20'si tl ile dönüyordur. Onlarda dolaylı olarak doşardan etkileniyor. İşletme giderleri fabrika elektriği, doğalgazı, işçi maaşları.
    Cevapla
  • J.E 3 ay önce Şikayet Et
    Dolar yükselince maliyetler de yükselir. Ayrıca Avrupa müşterisi de kurlar yükseldi, kazancınız arttı indirim yapın diyecek. Bugün Türkiye'de işçilik maliyetleri 575 usd iken Mısır'da 150 usd, Bangladeşte 85 usd. İsterse dolar kuru 300 TL olsun, bu maliyetlerle Türkiye elinden kaçan işleri asla geri alamaz.
    Cevapla
  • Bekir Çoban 3 ay önce Şikayet Et
    Dolar çıkarsa tekstil piyasası canlanır.Birde bu durumu lehine çeviren firmalar var iş yok deyip ucuza iş diktiren firmalar bunların önüne geçilmesi lazım tekstil piyasası fırıldak bir piyasa kimse ye güvenemiyorsun da
    Cevapla
  • Tekstilci 3 ay önce Şikayet Et
    Bilende bilmeyende yorum yapıyor ne enflasyonu enflasyon içeriyi öldürür dışarıyı değil nasıl ki ayağına yorganına göre uzatirsan enflasyon biter ama dolar 35 lira civarına çıkarsa sadece bir kere asgarî ücret es geçilirse toparlanmaya gider vatandaşın yapmadığını devlet yapmazsa bu iş zor
    Cevapla
  • Gariban ciftci 3 ay önce Şikayet Et
    Doların yükselmesi lazım. Bu şekilde ihracat yapmamız çok zor
    Cevapla
  • Namık 3 ay önce Şikayet Et
    Kimsenin yöneldiği yok enflasyon belimizi büktü
    Cevapla
  • öneri 3 ay önce Şikayet Et
    çorluyu tekstilkent yapın büyük bir osb ve 2+1 işçi evleri yapın. istanbuldan tekstili taşıyın. İstanbuldan büyük bir nüfus gider çürük binaların alt katlarındaki tekstil atelyeleri gider, şehir rahatlar. zaten tekstil işçileri istanbulda geçinemiyor. kiralarını ödeyemiyor.
    Cevapla
  • Misafir 123 3 ay önce Şikayet Et
    Çok iyi.
    Cevapla