YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • erdoğan 13 yıl önce Şikayet Et
    Bu bilgiler nereden geliyor.. Öncelikle konuştuğumuz insanların kim olduğuna dikkat etmeli sonradan böyle şeyleri dile getirmeliyiz bence. Şimdilerde milletimizde bir aşk furyası çıktı: Kanuni'nin aşkı hürrem diye başlandı evliya çelebiye kadar gelindi. Bu uyduruk bilgileri nerden ediniyorsunuz bilemiyorum. Tamam belki bir bayan olarak aşk, sevgi ve duygusallık biz erkeklere nazaran sizin kalbinizde daha çok yer kaplıyor olabilir ama Evliya Çelebi' nin yada başka bir tarihi karakterimizin aşkları yerine kendi aşklarınızı yazsanız belki (iğneyi kendisine çuvaldızı başkasına batırma felsefesi) yaptığınız hatayı anlarsınız.
    Cevapla
  • Alican 13 yıl önce Şikayet Et
    o da biliyorduki...... o da biliyorduki..... kadınlar hiçde öyle çekilecek mahlukat değildi :))
    Cevapla
  • Nazan URKUT 13 yıl önce Şikayet Et
    TARİHİMİZ. Tarihimizin her zerresi nazarımda değerlidir bunu yazanda değerlidir. Saygılar,
    Cevapla
  • abdullah 13 yıl önce Şikayet Et
    Kendi tarihmizi yeterince tanımıyoruz.. Tarih demek sadece savaşlar, anlaşmalar, padişahlar demek değildir. Atalarımızın yaşadığı hayatın ayrıntılarını doğru dürüst bilmiyoruz. Batılıları görüyoruz, hakkında sadece birkaç rivayet bulunan konuların dahi ne romanlarını, filmlerini, bilgisayar oyunlarını yapıyorlar. spartaküsü, zeynayı, assassinleri tanıdığımız kadar Evliya Çelebiyi ve kendi tarihimizdeki kahramanları tanımıyoruz.
    Cevapla
  • Hasan Seyre 13 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekleşmeyen aşk kişiye saygıya dönüşür... Aşk acısı çekenin kalbi hakikatı bir süre sonra Toplumun tüm bireylerinin değerli olduğu bilincine dönüşür. herkese eşdeğer saygıyla bakmaya başlar.
    Cevapla
  • Yasemin Ekşi 13 yıl önce Şikayet Et
    Terbiyeyi kimden öğrendin? -Terbiyesizden.. Günümüz insanının hangi jenerasyonundan olduğunu bilmediğim, ancak günümüz gençlerinin terbiyesine bakılmasını sağlık veren zat-ı şahanenin uslubundaki edep yoksunluğu ibrete şayan.Hele ki bu şahıs olgun bir yaşta ise durum daha da bir vahim.şunu her daim savunmak ve elinden geldiğince uygulamaya çalışmak gerekir ki o da geçmişini,tarihini,dününü (hatta sadece kendinin değil tüm dünyanın) öğrenmesi gerekir.Gerekir ki ne idüğü belirsiz,zıpçıktı,haramzade bir toplum yetişmesin.Saygılarımla vesselam...
    Cevapla
  • yakup şimşek 13 yıl önce Şikayet Et
    Biliyordum zaten.... Biliyordum zaten; her çılgınlığın ardında bir aşk vardır. Ah, aşk; sen nelere kadirsin!
    Cevapla
  • hasan karafil 13 yıl önce Şikayet Et
    teşekkürler. elbetteki geçmiş insanlar anlatılmalı,Kur'anı kerimde Allah CC geçmiş ümmetlerin hallerini bütün gelecek insanlara anlatıyorki ders ve ibret alınsın.hanım efendi de muhteşem mazimizin bu günkü deyişiyle belgesl cisinin hayatını anlatarak düşünmemizi,ve o şartlarda dünyayı dolaşıp kelimelerle resmeden,kayda alan kişiyi çok doğru ve isabetli olarak hatırlattığı için kendisine bir kere daha teşekkür edrim..e
    Cevapla
  • Mustafa Aydın 13 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş her yönüyle aktarılmalı. Bu güzel yazısından ötürü Aybike hanımı kutlarım. Aşağıdaki bir okuyucu gibi ben de çok utandım. Gerçekten de üniversite mezunu ve doktora sahibiyim ve hayatımda seyahatnameden tek bir satır okumadım. Bu ayıp benim hiç kuşkusuz ama yazar çizer takımı da Evliya Çelebi'yi gündeme hiç getirmediler.Bu nedenle sayın yazarı kutluyorum. Zira sayın yazar benim son yıllardaki en favori yazarımdır. saygılar.
    Cevapla
  • ALİ İHSAN MADENOĞLU 13 yıl önce Şikayet Et
    sn. meryem aybike hanım. siz kendine yazar diyenlerin hiç bu güne yarına dair yazacağı bir şeyler yok mu. yahu bırakın şu yüzyıllar önce rahmet olmuş atalrımızla, büyüklerimizle uğraşmayı. evliya çelebinin aşkından bana ne, size ne, onlara ne. siz günümüz insanlarının aşkına bakın, siz günün gençlerinin terbiyesine bakın. meryem eğer yazacak bir konu bulamadınız zaman bana sorarsanız siz çooook konu önerebilirim. yeter artık şu geçmişimizle her ne konuda olursa olsun uğraşmayın. saygılar.
    Cevapla
  • Aladdin Yenirenk 13 yıl önce Şikayet Et
    Candan Teşekkür ederim. Meryem Aybike Sinan hanım efendiye yazısı ve haber7 ekibine yayınladığı için tebrik ederim. Kendimden utandım. Evliya çelebinin 'Seyahatnamesini' bu yaşa geldim ve daha okumadım. Muhakkak okuyacağım. Lütfen bir haberde Seyahatname kitabları hakkında bir araştırma ve değerlendirme haberi yaparsanız sevinirim.
    Cevapla