YORUMLAR 54 TÜMÜ
  • darbeleredurde 13 yıl önce Şikayet Et
    ali eren. dini bilginin yetersiz olduğu yorumlarından anlaşılıyor.çok eşliliğe karşı olabilirsin ancak bunu yaparken kıt bilginle din üzerinden yapma !
    Cevapla
  • ali eren 13 yıl önce Şikayet Et
    böyle söyler söyleyerek peygamber efendimize hakaret etmeyin.... bazı arkadaşlarda amma çok eşli taliplisi çıkmış-kızı olsaymış 4.ye eş olarak verirmiş-bırakın buralarda ahkam kesmeyi..kızın olmadığı belli...ya adam 1.almış-2.yi almış.3.almış- doymamışta birde 4.yü alsın.yuhh...İslamı bunlara indirgeyerek hem İslamı başka kesimlerde küçük düşürüyor-hemde peygamber efendimiz sanki şu zamandaki erkekler gibi nefsi için evlendi izlenimi veriyorsunuz.-birde dindarız diye geçiniyorsunuz...o sözü söyleyende çerez psikolog iyi pirim yaptı-artık islamcı dindar geçinen erkeklere bol bol fetva verir-onlarda gönül rahatlığıyla 1,2,3, yü alırlar..ama bu devirde kadınlarında gözü açık-öyle cüzdanı boş birinede gelmez-2.3... cüzdanınız nekadar dolu olursa herşeye bir kılıf uydurur-o çerez psikologdanda istediğiniz fetvaları alırsınız...ahh ne güzel islamiyet ne güzel müslümanlık--sonrada kul hakkından bahseder-hava atarsınız....islama dıştan değil-içinden saldırılar var..adam namazı tartışmaz.çok eşliliği tartışır..çünkü işine o gelir-o pirim yapar...
    Cevapla
  • ali eren 13 yıl önce Şikayet Et
    türkiyede maalesef kadınlar et yıgını olarak görülüyor... Sayın aybike hanım çok eşli olan bayana yazar derseniz kendinizi hakaret etmiş olursunuz-başında bir örtü-düzgün bağlanmayan-kaşlar incecik-yüzü makyajlı-ve neymiş islami kesim psikologu--bunların evlilikten-sexten başka hiç işleri yokmu-millete güzel ahlakı öğret-kişisel gelişi öğret madem psikologsun..İslamı kendi nefislerine göre yorumluyorlar..öyle yapan insanlar varmış-peki onlar dogrumu yapıyor-peygamber efendimize bir hakaret değilmidir bu?? bütün millet işi gücü bıraktı-çok eşliliği tartışıyor-millet evdeki karısına ekmek götüremezken-belli bir zaman sonra adam zenginlesin ve kadına desinki ben genç birini buldum-hangi kadın kaldırır-haa kendini psikolog ve yazar tanımlayan bayan kabul edebilir-ama Şerefli Türk kadınları bunları kabul edemez...şerefini-gururunu para için yerler altına almaz...ey erkekler sizde-evde karınıza çocugunuza göstermediğiniz sevgiyi dışarıda başka kadınları gösterip-eve gelincede sevgi yoksulu kesiliyorsunuz.......
    Cevapla
  • noter tasdikli yorumcu 13 yıl önce Şikayet Et
    meseleye bir de buradan bakmalı. laik birisi dini kaygıları olmadan eşini çocuklarını düşünüp hiç bu işlere girmezken, diğer dindar ya da muhafazakar biri, dinen serbest deyip istediği gibi açılma hakkını kendinde bulabiliyor. bazı semtlerin böyle adı çıkmış. onların karşı çıktıkları esas bu durum.
    Cevapla
  • Abdullah 13 yıl önce Şikayet Et
    Kuran-ı Kerim. Kuran-ı Kerim belirli bir zamana özgü inmemiştir. İyi o zaman yarın bir gün de "Namaz o zaman emredildi. Şimdi kılınmayabilir" deseler iyi mi olur? Kötü olur değil mi?
    Cevapla
  • darbeleredurde 13 yıl önce Şikayet Et
    haber 7 com editörü. şurda medeni bir şekilde tartışıyoruz,sadece burda değil bir çok haberde ama siz yıllardır bir türlü anlayamadığım bir şekilde engelleme yolunu seçiyorsunuz.ben yorumlarımda kurallara aykırı bir yorum yazmışsam lütfen o yorumu yayınlayın ve nerde hangi kuralı ihlal etmişim deşifre edin.sizin bu açmazınızı her türlü metodu kullanarak size anlatmaya çalışma çabalarım hep başarısız oldu.ALEM BUYSA KRAL BENİM DURUŞUNUZLA sadece değer kaybediyorsunuz.ben medeni bir şekilde düşüncelerimi ve derdimi anlatıyorum ama muhatap yok,NATO MERMER NATO KAFA..yazık
    Cevapla
  • Abdullah 13 yıl önce Şikayet Et
    Risale-i Nur??. İkinci Esas: Medeniyet, taaddüd-ü ezvacı(çok eşliliği) kabul etmiyor Kur'anın o hükmünü kendine muhalif, hikmet ve maslahat-ı beşeriyeye münafî telakki eder Evet eğer izdivacdaki hikmet, yalnız kaza-yı şehvet olsa, taaddüd bilakis olmalı Halbuki, hattâ bütün hayvanatın şehadetiyle ve izdivac eden nebatatın tasdikiyle sabittir ki; izdivacın hikmeti ve gayesi, tenasüldür Kaza-yı şehvet lezzeti ise, o vazifeyi gördürmek için rahmet tarafından verilen bir ücret-i cüz'iyedir Madem hikmeten, hakikaten, izdivac nesil içindir, nev'in bekası içindir Elbette, bir senede yalnız bir defa tevellüde kabil ve ayın yalnız yarısında kabil-i telakkuh olan ve elli senede ye'se düşen bir kadın, ekseri vakitte tâ yüz seneye kadar kabil-i telkîh bir erkeğe kâfi gelmediğinden, medeniyet pek çok fahişehaneleri kabul etmeye mecburdur. Risale-i Nur
    Cevapla
  • demokrat 13 yıl önce Şikayet Et
    yorumcuların çoğunun yazarın ne anlatmaya çalıştığından haberi yok!. yazar aslında düşüncelerini net bir şekilde ortaya koymuş. evet bu bir dini hükümdür ama modern erkekler adalet ve hakkaniyeti koruyamazlar zira çağın gerekleri bunu engeller. Ayrıca o kadar dini hüküm dururken, bütün toplumsal hayatımızı direkt etkilerken neden devamlı bel altı işlerle vakit harcıyor ve dini alet ediyoruz diyor sayın yazarımız. mealen böyle iken yazarı anlamadan bir tartışma başlamış burada ve kel alaka diyorsunuz artık.
    Cevapla
  • emine hayat 13 yıl önce Şikayet Et
    yazık. Bu ülkede özellikle dini mevzularda her önüne gelen hemen bir hüküm vermeye neden bu kadar hevesli anlamış değilim.Sibel Hanım'ı,şer'i bir mevzuyu cesaretle gündeme getirmesinden dolayı tebrik ediyorum.Vay efendim,bir çok daha önemli mevzu varken niye bu diyenleri de kabul etmiyorum.Başkası da diğer mevzuları gündeme taşısın.Gündeme bakıldığında fuhşiyyat diz boyu.Eğer illa ki eşten ayrı bir kişiye ihtiyaç duyuluyorsa islamda şer'i hükümler çerçevesinde buna imkan var.İslamın bu hükmünü-duygusallığı bir tarafa bıraktığımızda-görürüz ki kadın korunmuş oluyor.Üzümü çalıp yiyenllere bişey yok.tüm saldırı bağcının yolunu gösterene.Meryem hanımı sık sık takip ediyordum.Dini bir konuyu duygusal bir yaklaşımla ele almasına çok üzüldüm.vvessellam
    Cevapla
  • Ahmet Ar 13 yıl önce Şikayet Et
    BU KADAR YAZMAK... (SEDA HANIMEFENDİ'YE)-2. Kız iseniz başka kadınlar üzerine gelin gitmeyi -yine çok eşliliğin helalliğini tarışmadan- reddedebilirsiniz. Bu, imanımıza zarar vermez. Dört evli bir kişi kendisi böyle olduğu halde "Çok evliliğin helal olduğunu kabul etmiyorum" dese imanı zarar görür. Kadın da erkek de çok evlenmeye mecbur değil. Onun helâl olduğunu kabul etmek ille de çok evlenmemizi gerektirmez ki... Pırasa da helaldir, ama herkes sevmek ve yemek zorunda değil. Sevmeyen niceleri var. Benim iletmeye çalıştığım şu: Allah'ın helâl dediğine haram; haram dediğine helâl demeyelim. Bu, imanımızı tehlikeye düşürür; bu dünyanın ötesi var; niçin kendimizi tehlikeye atalım? Öbür âlemde ilk sorulacak şey, imanımız. Helâl olduğuna inan, sorarlarsa bunu böylece söyle, ama istemiyorsan kendin çok evlenme; erkeksen de kadınsan da. Ama helal olmadığı gerekçesiyle değil, kendine göre makul, dinen de meşru sayılabilecek gerekçelerle. Helal kılınıyor efendim, mecbur değil. Arasında dağlar var.
    Cevapla
  • hanif koray 13 yıl önce Şikayet Et
    bencil, kapitalist, çekirdek aile ve... aşk. eskiden insanlar diğergamdı, fedakar, çilekeş, dürüst, sadık, çalışkan, ahlaklı... modern kapitalist sitem, önce büyük aileyi yok etti. bencil, tüketici, kapitalist çekirdek aileler yarattı. şimdi onda da daha daha bencillikler, kibirler, düşmanlıklar yaratma sevdasında. batıda aile çöktü, biz de aynı yolu, aynı acıyı yaşamaya sürükleniyoruz. kapitalist sistem, çekirdek aileye de tahammül edemeyip, tekil bireyin her türlü hevasını ilahlaştırınca, hedeflerine ulaşırsa, hümanizm muradına ermiş olacak. ama insanlık ölmedi, ölemez. hala ahlak, fazilet diyen kuranın hikmetin okurları var ve olacak. emiziz sonunda onlar galip gelecek. bakmayın şeytanın şirretliğine. o güçsüzdür. o evlilik, aşk, sevgi, kadın, erkek deyince... herkesi kendisi gibi ahlaksız zanneder. dul,kötürüm, fakir, yaşlı, kimsenin evlenmedeği bir yetim ile ikinci evliliğe, anlam veremez de kendi ahlaksızlığına benzer bir yorumla ahlak abidelerine laf atar. onun aşktan anladığı bencilce hazdır, eğlencedir.
    Cevapla
  • Ahmet Ar 13 yıl önce Şikayet Et
    BU KADAR YAZMAK... (SEDA HANIMEFENDİ'YE). Gerçekten çok fazla oldu; ama ne yapayım? Okuyucu kardeşlerimiz kendimizle bu kadar meşgul ettiğimiz için kusurumuza bakmasınlar. "kadınlar da tıpkı erkekler gibi insandırlar, eşlerini kimseyle paylaşmak istemezler, nasıl ki aldatılan erkek kendisini aşağılanmış hissederse üzerine evlenilen kadın da kendini aşağılanmış onuruyla oynanmış hisseder, kısacası kadınlar da duygusu, düşüncesi, kıskançlığı, onuru olan İNSANLARDIR VE EŞLERİNİ PAYLAŞACAK KADAR düşmemişlerdir" diyorsunuz. İnanın sizi anlıyorum. Ee, ne yapacağız şimdi? "Artık çok eşlilik haram olsun" mu diyeceğiz? Bu olmaz. Din tamamlanmıştır. Ona yeni bir şey katılamaz, hiçbir şey de çıkarılamaz. Kur'an ortada; çok eşliliğe helâl diyor. Hz. Peygamber ve sahabenin hayatı ortada; onlarda da bol miktarda var. Bir müslüman olarak helalliğine karşı çıkamayız. Kocanız üstünüze evlenmek isterse "helallik"ini tartışmadan başka gerekçelerle (uydurma olmasın) karşı çıkabilirsiniz. (Devam edelim)
    Cevapla
  • darbeleredurde 13 yıl önce Şikayet Et
    çok eşlilik zorunluluk değil. kendine göre şartları olan bir durum.öncelikle Allahın helal kıldığını kimselerin haram kılma yetkisi yoktur.kendim tek eşliyim ve çok eşliliği düşünmedim,düşünmüyorum.seda elver in sorusu çok saçma,bu konu arz talep meselesi.kızkardeşim ve kızım yok ,olsaydı birilerinin metresi olmasındansa ikinci eş olmasını tercih ederdim !
    Cevapla
  • İhsan Efendioğlu 13 yıl önce Şikayet Et
    BU DEVİRDE İMANI MUHAFAZA ETMEK. Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki, Peygamber Efendimizin (S.A.V ;"âhir zamanda imanı muhafaza etmek, kızgın kor ateşi elde tutmak kadar zor olacak" diye tarif ettiği bir devirdeyiz. Çok evliliği savunanların çoğunun, birden fazla evlenmeyi düşündüğünü zannetmiyorum. Önemli olan hangi konu olursa olsun, modern dünya kabul etsin etmesin müslümnca duruş sergileyebilmektir. Zina suç olmaktan çıktı. Zinanın kapsamı da daraldı zihinlerde, sınırları da İslamın koyduğu sınırlar değil artık... Müslümanca yaşayamadığımız gibi, müslümanca da düşünemiyoruz. Artık modern dünyanın kabul ettiği kadar müslümanız ama farkında bile değiliz. Allah hepimize "Hakkı Hak Bilip Hakka Tâbi Olmayı, Bâtılı Bâtıl Bilip Bâtıldan Kaçınmayı" nasip etsin.
    Cevapla
  • SEDA ELVER 13 yıl önce Şikayet Et
    AHMET AR BEYEFENDİ. size sormaktaki maksadım kesinlikle şahsınızla ilgili olamaz çünkü sizi tenımıyorum, ben asıl şunu anlatmak istiyorum, kadınlar da tıpkı erkekler gibi insandırlar, eşlerini kimseyle paylaşmak istemezler, nasıl ki aldatılan erkek kendisini aşağılanmış hissederse üzerine evlenilen kadın da kendini aşağılanmış onuruyla oynanmış hisseder, kısacası kadınlar da duygusu, düşüncesi, kıskançlığı, onuru olan İNSANLARDIR VE EŞLERİNİ PAYLAŞACAK KADAR düşmemişlerdir, edit kırpma
    Cevapla