YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    b.r.kit. sanki bana bişey demeye çalışıyorsun,açıl rahatlarsın..
    Cevapla
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    yok hükmünde!. yazar hanımın bu yazısına herhangi bir tenkit getirmiş olmadığım gibi bilakis kendisine en hamasiden daha kavi bir destek de üflemiştim..haa,meryem hanımın melami, cerrahi düşünce ekseninde yazdığı, serdettiği kanaatinde olduğum yazılarına şerh düşmüyor da değilim!ama bunu yaparken tamamen muhteva ile ilgileniyorum,öyle birileri gibi kardeşlikten dem vurup sonra da kanına ekmek doğramıyorum!''müslümanın müslümana ancak kardeş olduğu,olması gerektiği'' ilahi istikameti akıl nirengilerimden biridir...selam ile
    Cevapla
  • bilal redkit 12 yıl önce Şikayet Et
    ;) bak seennn:). yorum yazarla ile okucu arasinda degildir, atilan bir tastir her kelime ve o artik goze degebilecek heryerdedir. yorumcu-yorumcu arasindadir..yorumcu-yazar arasinda olabilecegi kadarda. yazar tasini atmistir ve okuyucu onu istedigi yere cekebilir.. ve kimsede diyemezki ya biz ondan mi bahsediyorduk.. cunku tas yola cikmistir bir kere! yorum bir basiretle olculemez, cunku yourumu yazan kisinin harflerini bu sutuna doserken biz onun ne midesine oturmus ekmegi biliriz, nede beyninin kivilcimlarinda soylenen turkuleri. ben diyalog islerini fazla sevmem, o yuzden daha cok kurani kendime kisas bilirim.. ve geneldede aklima ABESE suresi gelir ne zaman bu "efendi"leri duysam;)
    Cevapla
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    beynin kalbe esareti!. tanımak yerine tanımlama yolunu secmenin psiko/sosyolojik nedenlerini anlamak için çocukluğa mı inmek gerekir? mimiklerin ve niyetlerin sahih bir biçimde aktarımına uygun olmayan bir platformda keramet izhar etmek modern bir tekamül olmalı! muktesebat sorgulamaya kadar götüren özgüveni hangi münbit arazilerde yeşerttiniz? yorum,bir mükaleme olmadığı sürece yazar ile okuyucusu arasındadır, hal böyle iken sağa sola yalakalığa seğirtmek zannımca matah bişey olmamalı? farklı diyarlarda doğan,birbirlerini tanımayan, farklı hikayelere sahip insanları bile ayıramayacak bir basiret muktesebat mı sorguluyor? fıkra gibi...ha illede rüzgar ekene fırtına biçmek gibi bir kabiliyet var ve körelmesini de istemiyorsunuz,e fırtına ekin bakalım ne biçeceksiniz? neden bilmem eski ahitten bir ayet hatırıma düştü;''...kahrolasıca fısıldaşan dudaklar...''
    Cevapla
  • bilal redkit 12 yıl önce Şikayet Et
    seninnnnn. pensilvayadaki adamin mavi marmara yurudugunde acik sulara.. "israilden izin almaliydi" demisti. yani yeni evlat... biliriz biz onu.. nerede iktidar oraya yanas oldugunu. ecevite... demirele... erdogana.. yani kim iktidarsa.. ona yanasan efendini.
    Cevapla
  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    senin. ne ''pensilvanya'' ile gönderme yaptığın şahsın görüşlerini biliyorsun nede benim ve ne mililik kavramı ne de din hakkında bir birikime sahipsin !filistinli yahudiler gibi düşünüp yaşamya başlayacaksa bağımsız olmuş veya olmamışlar çok farkı yok !
    Cevapla
  • Ahmet Kır 12 yıl önce Şikayet Et
    Fethi Bey Kardeşim.. Bu lüzumsuz ürpertinin hiç alemi yok. Bu vatan sahipsiz değil. Öğrencilerimiz derslerinden ve atelyelerinden haftalarca (en az 1 ay boyunca)19 mayıs hareketleri veya kutlama hazırlıkları adı altında derslerden uzaklaştırılıyor.Zaten müfredat yoğunluğu öğrencilerin iyi yetişmesinin önünde bir engel iken, dersler iyice hızlandırılıyor ve zaten düşük kapasiteli öğrencilerin motivasyonu hepten bitiriliyor. Ayrıca öğrencilerin zorlanarak hafta içi götürülmesi yerine, günlük 15 lira gibi bir harçlık ve yol parası karşılığı severek ve isteyerek hafta sonları (cumartesi-pazar günleri)bu çalışmalar çok verimli bir hale getirilebilir. BU KADAR BASİT KARDEŞİM!
    Cevapla
  • Fethi Gonullu 12 yıl önce Şikayet Et
    aferin sana..tamda pensilvanyanin istedigi kivamdasin... ha desen verecen ülkeyi.." filistindekileri de bizim akibetimiz bekliyorsa varsın o boyunduruk altından kurtulmasınlar..." bu lafi yazan adama ne anlatilir ki...Allah yardimcin olsun senin kardes...
    Cevapla
  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    bağımsızlık -özgürlük kutlamaları. dayatmayla yapılmamalı.milli duygudan ne anladığınızı anlayamıyorum.törenlere göz atıyorum oldukça müstehcen kıyafetler içerisinde kıvırtan gençler.millilik kavramının seviyesini bu kadar aşağılara düşürmeyelim lütfen.ayrıca filistindekileri de bizim akibetimiz bekliyorsa varsın o boyunduruk altından kurtulmasınlar.putlaştırılan öğelerin önünde üşümektense yokluktan,esaretten,zulümden üşüsünler !tüm resmi kutlamalara hayır diyorum.
    Cevapla
  • Fethi Gonullu 12 yıl önce Şikayet Et
    yaaa kaldirin artik su törenleri... neymis bagimsizlik , cumhuriyet falan filan... manda neyinize yetmiyor... bakin filistine ne güzel, hic üsüyüp, titreyip bayram filan kutluyorlarmi? ne güzel degil mi? Allah sizi bildigi gibi yapsin, insan bagimsizligini, özgürlügünü, cumhuriyetini kutlamaktan utanir mi be, Allahtankormazlar...
    Cevapla
  • Ahmet Kır 12 yıl önce Şikayet Et
    Tebrik ediyorum.... ...Aynen öyle. Bıktık lüzumsuz, verimsiz, eğitimi felç eden, haftalarca zaman israfından. Şimdi yeni bir işkence ihdas ettiler; "ortak sınav". Bir hafta boyunca meslek dersleri kaynıyor. Bu da kısmî felç. 150 öğretmenin yarısı komisyon yarısı gözetmen. O hafta da "cepten" gidiyor. Eğitim duruyor. Buna da bir çözüm bulunmalı.
    Cevapla
  • noter tasdikli yorumcu 12 yıl önce Şikayet Et
    yok inan ın ki hiç uzun süre harcamadım. birden aklıma geldi. sizi düşünerek de yazdım biraz. esra veya sema hanımlar olsa hadi onlar çok uç yazıyorlar ama takdir edersiniz ki meryem hanımın uslubu çok farklı.siz de bu kadar ısrarlı olunca dikkat çekiyor doğrusu yine de karar sizin.
    Cevapla
  • noter tasdikli yorumcu 12 yıl önce Şikayet Et
    nedir derdimiz?. meryem hanım tepki çekecek türde yazılar yazmıyor.her yazdığını alkışlamak zorunda değiliz ama en suya sabuna dokunmayan veya ayni yerde durduğumuz konularda bile yazısına batıracak bir iğnemiz oluyorsa insan elinde olmadan soruyor niye? sebebin kıskançlık olduğunu sanmıyorum. hararetli eleştiricileri de çok maharetli. o zaman kişisel eski bir hesap akla geliyor. dünya küçük hep karşılaşıyoruz kimbilir.belliki yazar çizer kesimindenler çünkü. Allah korusun bu yazarın başına saçma sapan bir kaza gelse olur ya düşmanı var mıydı diye sorarlar . yok kayda değecek bir şey değil ama ısrarla yazılarını eleştiren 2 kişi vardı derler. olur ya!
    Cevapla
  • Yakup Sabrı 12 yıl önce Şikayet Et
    şer sahibi takıntılıdır!. Onlarca yazısını okuyup da bir tanesine olumlu bir eleştiri yapmamanız ve özellikle kötüleme cüreti göstermeniz bile niyetiniz halisane olmadığının delilidir. türkiye'nin en edebisine ve hatta en edepli kadın yazarının sütununa girip girip verip veriştiriyorsunuz. sizden başka da hiç kimse bu yazarı kötülemiyor aksine hep olumlu şeyler söyleniyor hakkında. kardeşim biz seviyoruz, edebi ve usturuplu fikirleri bize hitap ediyor siz ve Faran kimsiniz de yok edebsiyat şehveti, yok edebiyet lüzümsuzluğu üzerine ahkam kesiyorsunuz? Yine soruyorum sizin müktesebatınız nedir? Sayın yazarın güzel ellerine su dökemeyecek insanların şurada klavye kahramanına rölüne sığınıp saldırganlaşmaları bir şeye dalalettir: kıskançlık, hadsizlik, kin ve şer vs... yolunuz açık olsun, bundan böyle de muhatabım değilsiniz...
    Cevapla
  • Yakup Sabrı 12 yıl önce Şikayet Et
    doğru bunun bir de Faran' ı vardı!. tahmunumca aynı kişiler zira üslup ve saldırganlık ve dahiu kibir ayrı dozda. Evet Feyezan kardeşim sanırım bunları atlamak hatta kaale almamak lazım. Eminim ki yazar kahkahalarkla gülüp duruyordur bu gariplere, keyif alıyordur! çünkü akla ziyan yorumlarıyla benhim gibi sesiz birini gülmelere boğdular vallahi. Şu dünyada Allah şer sahibi insbanlardan korusun Amin!
    Cevapla