Facianın arkasından ihmal çıktı: 6 kez yargıya başvuru yapılmış

Son dakika haberi: Lübnan Gümrük Genel Müdürü Bedri Zahir, Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlama ile ilgili olarak çok önemli bir açıklamada bulundu. Zahir, limandaki patlayıcı maddelerin oluşturduğu tehlike için 6 kez yargıya başvuruda bulunduklarını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 05.08.2020 19:43 GÜNCELLEME 06.08.2020 09:23 DÜNYA
Facianın arkasından ihmal çıktı: 6 kez yargıya başvuru yapılmış
Facianın arkasından ihmal çıktı: 6 kez yargıya başvuru yapılmış

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen, 100 kişinin hayatını kaybettiği ve 4 bin kişinin de yaralandığı patlama hakkında konuşan Lübnan Gümrük Genel Müdürü Bedri Zahir, "Beyrut Limanı'ndaki patlayıcı maddelerin oluşturduğu tehlike için 6 kez yargıya başvuruda bulunduk" dedi.

 

 

"BÜYÜK İHTİMALLE HAVAİ FİŞEKLER VARDI"

Söz konusu patlayıcıların oradan çıkarılmasını talep ettiklerini ancak hiçbir karşılık bulamadıklarını savunan Zahir, patlamanın nedeni için ise uzmanların raporunu beklediklerini ifade etti.

 

 

Zahir, ayrıca Beyrut Limanı'nda havai fişeklerin olup olmadığına dair bir soru üzerine de "Büyük ihtimalle havai fişekler vardı." dedi.

PATLAMANIN SEBEBİ AÇIKLANDI

Lübnan İçişleri ve Belediyeler Bakanı Mohamed Fehmi, yerel televizyon kanallarına verdiği demeçte patlamanın sebebinin limanda depolanan büyük miktarlarda amonyum nitrat olduğunu söyledi.

"PATLAMANIN ZARARI 3 İLA 5 MİLYAR DOLAR"

Dünyayı sarsan patlamanın başkent Beyrut'ta neden olduğu maliyete ilişkin konuşan Beyrut Valisi Mervan Abbud ise patlamanın 3 ila 5 milyar dolar hasara yol açtığını belirtti.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen, 100 kişinin hayatını kaybettiği ve 4 bin kişinin de yaralandığı patlama hakkında konuşan Lübnan Gümrük Genel Müdürü Bedri Zahir, "Beyrut Limanı'ndaki patlayıcı maddelerin oluşturduğu tehlike için 6 kez yargıya başvuruda bulunduk" dedi.

 

LÜBNAN BAŞBAKANI: SORUMLULAR HESAP VERECEK

Lübnan Başbakanı Hasan Diab, yaptığı açıklamada "Lübnan'da bugün yaşanan felaketin sorumlularından hesap sorulacak" diye konuştu.

ESKİ BAŞBAKANIN EVİ HASAR GÖRDÜ

Eski Başbakan Saad el-Hariri'nin evinin yakınlarında meydana gelen patlamada Hariri'nin evinde ve çevre binalarda büyük hasar oluşurken, eski başbakanın sağlık durumunun iyi olduğu ve olayı takip ettiği belirtildi.Patlama nedeniyle hükümet binası ve Muhammed el-Emin Camisi'nde büyük hasar oluştu.

HİZBULLAH'TAN İSRAİL İDDİASINA YALANLAMA

Hizbullah'a yakın kaynaklar ülkenin yerel medyasına yaptığı açıklamada, Beyrut'taki patlamanın, kendilerine ait silah depolarında meydana geldiği ve saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

İSRAİL'DEN BEYRUT'TAKİ PATLAMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen İsrailli yetkililer, yerel basına yaptıkları açıklamalarda, Tel Aviv'in Beyrut'taki patlamayla bir ilgisi olmadığını öne sürdü.Söz konusu yetkililer, İsrail'in olayla bağlantısını reddederek, patlamanın kaza olabileceğini ifade etti.Lübnan medyası, patlamanın ardından moloz altında kalmış insanların görüntülerini yayımladı.

OHAL İLAN EDİLDİ

Lübnan'daki Beyrut Limanı'nda dün meydana gelen patlamanın ardından Yüksek Savunma Konseyi, başkentte 2 hafta olağanüstü hal (OHAL) ilan etti.

NE OLMUŞTU?

Beyrut Limanı'nda dün patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış, ardından tüm Beyrut'u sarsan çok güçlü bir patlama meydana gelmişti. Lübnan Kızılhaçı, Beyrut'ta meydana gelen patlamada 100 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 bin kişinin ise yaralandığını bildirmişti.

CUMHURBAŞKANINDAN BİRLİK ÇAĞRISI

Başkent Beyrut'taki Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakan Hassan Diyab ile bir basın toplantısı düzenleyen Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, "Lübnan, soruşturma yapma, sorumluluları ve ihmalkarları cezalandırma konusunda kararlı." dedi.

Avn soruşturma sonuçlarının şeffaf bir şekilde ilan edilip yetkili mahkemeye sunulacağını ifade ederek Lübnan Yüksek Yardım Komisyonu'na kapsamlı bir çalışma yapma ve patlamadan zarar görenlere tazminat verilmesi için yoğun çaba gösterme çağrısında bulundu.

CUMHURBAŞKANINDAN ÇALIŞANLARA ÖVGÜ

Güvenlik birimleri, sağlık çalışanları, itfaiyeciler ve sivil savunma ekiplerinin çalışmalarından övgüyle söz eden Avn, Lübnan'a yardım gönderen ülkelere de teşekkür etti.

Avn, ülkesinin büyük bir ekonomik krizin içinden geçtiğini hatırlatarak, hastanelere destek verilmesi ve yıkılan yerlerin yeniden imar edilmesi konusunda hızlı hareket edilmesi çağrısında bulundu.

"BÜYÜK BİR ŞOK YAŞADIK"

Hasan Diyab basın toplantısında konuşurken patlamadan hasar görenler için yardım konusuna da değindi. Diyab enkaz altında kalanların ve kaybolanların arama çalışmalarının hızlandırılması, yaralıların tedavisi ve evlerini kaybedenlere geçici barınak sağlanması için çabaların arttırılmasını istedi.

Diyab, "Büyük bir şok yaşadık. Meydana gelen bu felaket, ifade gücünün çok üstünde. Tüm siyasi güçlerin tartışmaları bir kenara bırakmasını ve ülkeyi kasıp kavuran bu felakete yoğunlaşmasını umuyoruz. Herkesin, yardım etmek için çaba sarf etmesi ve vakit ayırması gerek." diye konuştu.

Lübnan'ın Beyrut Limanı'nda dün patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm Beyrut'u sarsan çok güçlü bir patlama meydana gelmişti.

Lübnan Kızılhaçı, patlamada 100 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 bin kişinin ise yaralandığını bildirmişti.

KAYNAK : AJANSLAR
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Yilmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    türklerden bir farklari yokmus
    Cevapla
  • yunus 3 yıl önce Şikayet Et
    sen nerelisin
    Cevapla
  • Barbaroslar geliyor 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş bu kadar tehlikeli madde bu zamana kadar tutulurmu,bu kadar zayiat insan ölmesi ne olacak
    Cevapla
  • trakyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    en büyük suçlu 6 kez yargıya gidipte izin vermeyen yargıdır, izin vermeyen yargı mensupları cezalandırılmalıdır
    Cevapla
  • Acemi 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok mutlu oldum .......İlna Dersleri verdiğiniz için....Bu arada benim yanlıßım var mı....Varsa ne dir?????
    Cevapla
  • İmla kuralı 3 yıl önce Şikayet Et
    Noktadan sonra büyük harflerle başlanır. Senin yazıda büyük harf yok. Ne fark eder demeyin lütfen.
    Cevapla
  • imla kuralı 3 yıl önce Şikayet Et
    "gidipte" diye bir kelimemiz yok. "gidip de" diye yazılır. Ne fark eder demeyin. Dilimizi korumak zorundayız.
    Cevapla
  • Ağa lâkaplı 3 yıl önce Şikayet Et
    Lübnan Arap devleti olarak bilinir ama yarısı Hristiyan yarısı Müslümanlardan oluşuyor. Cumhurbaşkanı da Osmanlı düşmanı bir Hristiyan.Bu adam Yahudileri sevmiyor gibi görünsede aslında Hristiyan ve Yahudi sempatizanı olan bir İslam düşmanıdır.
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu patlama yüzünden bugün altın firladi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR