Sürpriz gelişme: Türk SİHA'ları vurdu, Rusya harekete geçti

Türk İHA ve SİHA'larının Suriye, Libya ve Azerbaycan'da Rus sistemlerini yok etmesi, Moskova'yı harekete geçirdi. Türk yapımı silahların başarılı performansının ardından Anti-Drone Sistemlerine yatırım yapan Rusya, bu silahı Suriye'de kullandığını ve başarılı olduğunu açıkladı. Ancak SATCOM kullanan Türk SİHA'ları, geliştirilen bu sistemleri rahatlıkla aşıp görevlerini kusursuz bir şekilde yerine getirebiliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 24.02.2021 10:15 GÜNCELLEME 25.02.2021 20:37 DÜNYA
Sürpriz gelişme: Türk SİHA'ları vurdu, Rusya harekete geçti
Sürpriz gelişme: Türk SİHA'ları vurdu, Rusya harekete geçti

Rusya'nın savunma sanayii ihracatından sorumlu kuruluşu Rosoboronexport, Abu Dabi'de gerçekleştirilen "IDEX 2021 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı" esnasında Anti-Drone Sistemi'ni sergiledi.

TÜRK SİHA'LARININ BAŞARISI SONRASI HAREKETE GEÇTİLER

Türk SİHA sistemlerinin Suriye, Libya ve Azerbaycan topraklarında sergilediği başarılı performansların ardından Anti-Drone Sistemlerine yatırım yapan Rusya, bahsi geçen Anti-Drone Sistemi'nin hem elektronik harp hem de hava savunma füze sistemlerinin bir yapıda birleştirilmesiyle oluşturulduğunu açıkladı.

Rus yapımı Pantsir'lerin bazıları Türk SİHA'ları tarafından yok edilirken, bazıları da Ulusal Mutabakat Hükümeti tarafından ele geçirilmişti.

Edinilen bilgiye göre söz konusu sistem; İHA sistemlerini imha etmek için elektronik harp sistemleri ile kısa menzilli hava savunma füze sistemlerini, tespit etmek için ise radar sistemlerini bünyesinde barındırıyor. Sistemde hava savunma füze sistemi olarak; Pantsir-S1M, Tor ve/veya Verba ile Igla-S tipi sistemler kullanılabiliyor.

SİSTEM BAŞARIYLA ÇALIŞTI İDDİASI

Rusya Savunma Bakanlığı'na (MoD) göre; sistem, Suriye'deki Rus askeri üslerinde etkin bir şekilde kullanıldı ve burada tüm teröristlerin insansız hava araçları kullanılan saldırıları başarıyla püskürtüldü.

RUS ÜSLERİNE SALDIRILAR OLUYORDU

Hatırlanacağı üzere Suriye'deki muhalif unsurlar, daha önce Hmeymim Hava Üssü'ne sabit kanatlı Kamikaze Drone Sistemleri ile saldırılar düzenlemiş ve birçok Rus askeri hava aracı hasar görmüştü. Söz konusu sistemin bu tarz saldırılarda kullanılan drone sistemlerine karşı geliştirildiği ancak menzili içerisindeki diğer büyük yapıdaki sistemlere de etkili olabileceği iddia ediliyor.

TÜRK İHA VE SİHA'LARI RUSLARIN KULLANDIĞI ANTI-DRONE'U RAHATLIKLA ATLATABİLECEK "SATCOM" SİSTEMİNE SAHİP

SATCOM kullanan S/İHA sistemleri ise, bu tür entegre Anti-Drone sistemlerinde bulunan elektronik harp ekipmanlarına karşı daha dayanıklı bir yapıya sahipler. Türkiye hem ANKA hem de Bayraktar TB2 tipi S/İHA'larına SatCom entegre etti.

Türk yapımı insansız hava araçları; Suriye, Libya ve özellikle Azerbaycan topraklarında bulunan Karabağ'da, birçok Rus hava savunma füze sistemi ile bunlara ilişkin alt sistemlerini imha etmişti.

KAYNAK : SavunmaSanayiST
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Kastamonulu 2 yıl önce Şikayet Et
    Sihada biz daha iyisini yapana kadar en iyisi yine bizim yaptığımızdır Allah yapanlardan razı olsun
    Cevapla
  • Yavuz 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence Rus İHA sını sadece biz araştıralım Amerika neden bu işe giriyor ABD dostumuz değil ki Rusya ABD veya diğer AB ülkeleri işine gelince bize yanaşır geçmişten günümüz bir bakın bunlar yeterki fırsat bulsunlar katliam yaparlar
    Cevapla
  • aziz 3 yıl önce Şikayet Et
    bu daha başlangıç.. asıl bundan sonra izleyin türkiye yi (:
    Cevapla
  • CanTürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanında ABD ninde işi bitti bundan sonra biz yaparız onlar karikatürlerini çizerler inşallah
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendi uydumuz olmaması kötü. Satcomlar abdnin malı. Engelleme yapılabilir büyük savaşlarda. İşimize yaramaz. Kendi uydumuz bir şekilde gönderilmek zorunda. Alçak yörünge değil. satcom benzeri uydularımız olmalı. Bağımsıxlık için şart
    Cevapla
  • Celal 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nin uzayda 3 gözlem 3 de haberleşme uydusu olmak üzere 6 uydusu var . Satccom dediğimiz de uydu anteni ve meteksan firması tarafından üretildi.
    Cevapla
  • Alper 3 yıl önce Şikayet Et
    Uydumuz hatta uydularimiz var bu kanıya nasil ulastiniz anlamadım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR