Merkel'den Türkiye, Doğu Akdeniz ve İstanbul Sözleşmesi açıklaması

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de tansiyonu düşürücü adımlar attığını söyleyen Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ankara'nın mülteci krizi konusunda gösterdiği çabayı övdü. Merkel ayrıca, Türkiye'nin çok güvenilir ve stratejik bir ortak olduğunu kaydetti. Ankara'nın İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine de değinen Almanya Şansölyesi, "Bu kararı üzüntüyle karşıladık" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.03.2021 12:59 GÜNCELLEME 25.03.2021 15:47 DÜNYA
Merkel'den Türkiye, Doğu Akdeniz ve İstanbul Sözleşmesi açıklaması
Merkel'den Türkiye, Doğu Akdeniz ve İstanbul Sözleşmesi açıklaması

Avrupa Birliği (AB) liderlerinin katılımı ile bugün ve yarın (25-26 Mart) AB Liderler Zirvesi düzenlenecek. Video konferans yoluyla gerçekleşecek olan zirvede, Kovid-19'a karşı geliştirilen aşıların Avrupa'da dağıtımı ve aşı sertifikası ile Türkiye ve ABD'yle ilişkiler ele alınacak.

ALMAN MECLİSİNDEN MESAJ

Zirve öncesi Alman Federal Meclisinde konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ankara'ya sıcak mesaj göndererek, "Türkiye Doğu Akdeniz'de tansiyonu düşürücü adımlar attığının sinyalini veriyor" dedi:

"Türkiye, sadece NATO ortağı ve müttefik değil, AB'nin doğrudan komşusu ve AB'nin dış sınırında ikinci en kalabalık nüfusa sahip ülkesi olarak stratejik öneme sahiptir."

Merkel'in konuşmasından bir kare

"TÜRKİYE ÇOK GÜVENİLİR BİR ORTAK"

Türkiye'nin çok güvenilir bir ortak olduğunu söyleyen Şansölye, Ankara'nın mülteci krizindeki rolünü övdü. Türkiye sayesinde Avrupa'ya geçişlerin durma noktasına geldiğini ve Ege'de ölümlerin azaldığını söyleyen Merkel, Türkiye ile AB arasındaki göçmen anlaşmasının yenilenmesini desteklediğini kaydetti.

Almanya'dan İstanbul Sözleşmesi ve HDP açıklaması, Türkiye'ye tepki

MERKEL: KARARI ÜZÜNTÜYLE KARŞILADIK

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine de değinen Almanya Başbakanı, "Bu kararı üzüntüyle karşıladık" dedi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 65 TÜMÜ
  • milliyetci vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul sözleşmesi: ezik erkek, baskın kadın üzerine kurulmuş,. 5 sene kalmaz muhafazakar aile kalmaz. MHP liler nasıl kabul etmişler anlamak zor. 5 sene sonra bu ülkede milliyetçiler kalmayacak.
    Cevapla
  • vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    chpkk ve almanlar istanbul sozlesmesinden cekildigimize uzulduyse bilinki bur turk toplumu icin asla faydali bir sey degilmis demektir, bo sozlesme yapildikdan sonra öldurulen kadin sayisi ikiye katlandi haberleri yok. bi sozlesme kadina sen basina buyruk ol erkegini ytanima diyor, zina fuhus ne yaparsan yap ozgursun diyor, ondan sonrada koca katil oluyor
    Cevapla
  • hasan elçin 3 yıl önce Şikayet Et
    bırak bu ayakları mer kel takke düştü kel görüneli çok oldu. artık somut adımlar lazım.
    Cevapla
  • Mavi vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Eeee çekilirsek Doğu Akdeniz’den sevinirler tabi bizim Deniz alanımızı daima savunmalıyız partiler üstü bir mesele bu
    Cevapla
  • Özmuşlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Angela Merkel teyzeyi çok seviyorum nedendir bende bilmiyorum.Bide konuştukları ile yaptıkları birbirine uyumlu olsa ballı kaymak. O da iyi biliyor ki hakk ile batıl bu dünyada aynı nokta etrafında birleşse bu kadar şiddet , sıkıntı, üzüntü niye ! Anlayacağınız onun dili şerri bizimkilerde bizim için hayırlı olanı isteyecek .Allah var ! Minnet yok !
    Cevapla
  • basar 3 yıl önce Şikayet Et
    yav bunlar biryerden sever biryerden sıkar. yani turgut özal ın dediği ğibi yaptığımız işe avrupa seviniyorlarsa kendi yararına yok üzülüyorsa bizim yararımıza bu kadar basit
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR