Alman basınında Bayraktar TB2 övgüsü: Sırada bekliyorlar

Alman medyasında önde gelen gazetelerinden FAZ'da çıkan bir haberde, Türkiye'nin ürettiği SİHA'lar ele alınarak, "Gittikçe daha fazla ülke bu silah sistemini satın alıyor veya sipariş ediyor" denildi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.11.2021 12:09 GÜNCELLEME 22.11.2021 08:24 DÜNYA
Alman basınında Bayraktar TB2 övgüsü: Sırada bekliyorlar
Alman basınında Bayraktar TB2 övgüsü: Sırada bekliyorlar

Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesinde Rainer Hermann imzasıyla yayımlanan haberde, Türkiye'nin yerli olarak ürettiği insansız hava araçlarındaki dönüşüm ele alındı.

"Drone gücü Türkiye" başlığı kullanılan haberde, BAYKAR tarafından üretilen Bayraktar TB2'lerin ihraç gücüne vurgu yapıldı.

"TÜRKİYE YÜKSEK VERİMLİ İHA GELİŞTİRDİ"

Bu SİHA'ların savaş meydanlarında kendini kanıtladığı belirtilen analizde, "Türkiye, yeni silahının uluslararası başarısından gurur duyuyor. Türkiye birkaç yıl içinde, çok sayıda ülkenin satın almak istediği yüksek verimli bir İHA geliştirdi" denildi.

BAE'li şirket, Bayraktar TB2 SİHA'nın kopyasını yaptıBAE'li şirket, Bayraktar TB2 SİHA'nın kopyasını yaptı

ÇOK SAYIDA ÜLKE SIRAYA GİRMİŞ DURUMDA

"Türkiye'nin yeni bir ihracat başarısı var: TB2 muharebe ve keşif S/İHA" diye devam eden analizde, bu askeri teçhizatı alan, ilgilenen ve Türkiye ile pazarlık aşamasında olan ülkeler şu cümlelerle anlatıldı:

"Gittikçe daha fazla ülke bu silah sistemini satın alıyor veya sipariş ediyor. Ukrayna, Azerbaycan ve Türkmenistan'ın yanı sıra Katar ve Fas bu araçları satın aldı. Polonya sipariş verdi, Macaristan sipariş vermek istiyor. Mısır, Libya ve Endonezya SİHA'ların potansiyel alıcılarından. Pakistan ve Etiyopya da Türk üretici BAYKAR ile TB2 satın almak için pazarlık yapıyor."

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 40 TÜMÜ
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Öyle bir siha üretmeliyizki havada top ve roket mermilerini vuracak.
    Cevapla
  • Ender Şen 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu sudiler kopya çekmişler dışı aynı ama içi farklı acaba fas'mı verdi kopyayı.
    Cevapla
  • Özer 2 yıl önce Şikayet Et
    Casusluk herzaman ve heryerde kullanılan bir yöntem. Bu dronların birde yazılım bölümü var, onuda kopyalasalar yinede kaynak programlar olmadan aynı performanslarını bulamazlar
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP mualefeti takoz olmasa sanırım çok dağa büyük projelere imza atılacak
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden neydiiiiii ?? ABD Türkiye üzerinde U-2 uçakları ile uçarrr ve "verirseee" kemik atar gibi keşif uçakları fotoğraflarından bi parça verirdi..Ya da İsrail HERON'larıı (genelde bozuk diye uçmazdı) bizden önce ABD,İsrail ve PKK'lılara giden keşif sonucları bize gelirseee Türkiye de harekat planlardı. “”Biri bizi gözetliyor” programı örnek gösterilerek gibi kandırıldık yıllarcaaa.. Ölme eşeğim ölmeeeydi yanı durum. Şimdiki durumumuza bak. Milli bir ruhla yapılan İHA ve SİHA’larla başarılı harekatlar ve satım aşamasııı…Şükürlerr Olsunnn...
    Cevapla
  • Alperen 2 yıl önce Şikayet Et
    Hala kandırılan çok gencimiz var. Siz geçmişi biliyorsunuz onlar bilmiyor. Anlatinca hikaye geliyor. Oysa ipi dışardaki efendilerinin elinde olan hain siyasetçilerin beklediği fırsat bu. Geçmişteki görünmeyen esareti tekrar getirmeye çalışıyorlar. Geçmiş geçmez, sırtimiza yapışmış bekliyor.. anlatın gençlere.
    Cevapla
  • Han 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum kardeşim. Ama putperestler sözde Atatürkçüler eski türkiyenin sarhoşluğundan ayılmadılar.
    Cevapla
  • Ati 2 yıl önce Şikayet Et
    Hava pilot Tüm General Beyazit karatas paşa kullandığı tv söyledi Hava kuvvetleri kullanıyor. GAO kısa adı hükumet sorumluluk performans projesi birimi F35 Uçaklarından istenilen performans %75 ,alınan Sonuç %35 yetersiz buldu yüksek maliyetli uçağın bakımı pahalı buldu kullanmaktan vaz geçti lockhead Martin Yeni f16 XL versiyonu üretti Abd F35 Uçakların motor ısınma problemi vs yerine yeni f16 XL ucagini kullanacak.
    Cevapla
  • ibrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    eğer sihalar olmasaydı şu an binelrce şehit vermiş olruduk kuzey surieyde ırakta vs terörle mücadelede. peki siha sezgin ne demişti chp vekili hatırlayın sihaları jiteme benzetmişti pkk ağzıyla gevşek gevşek konuşarak
    Cevapla
  • Ercan 2 yıl önce Şikayet Et
    Varolsun turan birligi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR