MİT, İran'ın İstanbul'da İsraillilere yönelik intikam operasyonunu önledi

Tahran yönetimi, Devrim Muhafızları'nın bir komutanının öldürülmesinden İsrail'i sorumlu tutmuştu. Harekete geçen İran, intikam için Türkiye'ye gelen İsrailli turistleri kaçırma planı yaptı. Devreye giren MİT, operasyonu önledi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.06.2022 08:52 GÜNCELLEME 14.06.2022 09:08 DÜNYA
MİT, İran'ın İstanbul'da İsraillilere yönelik intikam operasyonunu önledi
MİT, İran'ın İstanbul'da İsraillilere yönelik intikam operasyonunu önledi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), MOSSAD'dan gelen istihbarat doğrultusunda; İran'ın Türkiye'deki İsrailli turistleri kaçırma planına engel oldu.

Söz konusu gelişmeyi, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu:

"İran'ın İsraillilere yönelik terör saldırısı düzenleme girişimleri nedeniyle İsrail vatandaşlarına İstanbul'a ve Türkiye'ye seyahat etmemeleri çağrısında bulunuyorum. Umarız bu uyarı uzun süre geçerli olmaz. Bu dönem turizm sezonu. En kısa sürede güvenliğin sağlanması, İsraillilerin Türkiye'ye gelmesi ve burada keyifli vakit geçirmelerini sağlamak için tüm çabalar ortaya konuyor. Türk hükümetine İsrail vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için ortaya koyduğu çabadan dolayı teşekkür ediyoruz."

İRAN'I DA UYARDI

Açıklamasında İran'ı da uyaran Lapid, "Buradan İranlılara da bir mesaj iletmek istiyorum. Her kim İsraillilere zarar verirse bu yanına kar kalmayacaktır. Nerede olurlarsa olsunlar İsrail'in uzun kolu onları yakalayacaktır" dedi.

İRAN'DA SUİKAST

İran'da 22 Mayıs'ta İran Devrim Muhafızları'nın üst düzey komutanlarından Albay Hasan Sayad Hüdayi'nin öldürülmesinin ardından, intikam yemini etmişti. Saldırıdan sonra zehir zemberek açıklamalar peş peşe yapılırken, İran suikasttan İsrail’i sorumlu tutmuş ve karşılık verileceğini duyurmuştu.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 66 TÜMÜ
  • Cokkan yakup 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi günler arkadaşlar bu İran dedelerimizin dediği gibi hiç Müslümanlarla birlikte calismamistir aksine müslüman devletlerin altını ötüyor.bu alçak kar niye diyorum alck çünkü içinde çok büyük bir yahudi eliti var ve onlara saldirmaz Türkiye'de İsrailliler karşı harekat yapmak istiyor.bunlar iki yüzlü Türkleri Azeri Türklerinde TV yayinlariyla uyutuyorlar
    Cevapla
  • Ankara 1 yıl önce Şikayet Et
    İran mı engel olmuyor yani? Suriyede Irakta haşdi şabi ve hizbullah denen azılı şia teröristlerini iranın beslediğini bilmiyorsun anlaşılan! pkk'ya verdikleri destek te cabası.. ne iran ne israil ikisi de bize dost değiller.
    Cevapla
  • Alikami 1 yıl önce Şikayet Et
    İkisininde canı cehenneme.
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 1 yıl önce Şikayet Et
    buradaki olumsuz yorum yapanlar yok neden bırakmadı yok irana oturma izni veriliyor muşta ya arkadaş siz zihniyetinizi nasıl çabuk ortaya çıkarıyorsunuz siz türkiyeye fayda değil zarar veriyorsunuz bilinçsiz konuşmayın zararınız olmasın kötü emellerini zi insanlara kullanmayın bazı kişilerle başkaların işlerine yorum yaparak vatandaşları kışkırtmaya çalışmak sizin gibi zihniyeti bozuklara yakışır siz devlet geleneği nedir bilir misin oradan ahkam kesmekle olmaz bir şey biliyorsan bilinçli olarak konuş bilmediğin şeyi yorum yaparsan senin seviyen kaliten kişiliğin ve zihniyetin belli ettiğinin farkındasın dır herhalde
    Cevapla
  • Ülkücü 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim yapamadgimizi İran yapıyor bari gölge etmeyin bana sorsalar iranmi israilmi diye İran derim siz tarihinizi bilmiysunuz şuan Türkiye İsrail'in yüzünden ilerleyemiyor uyan ey türk milleti
    Cevapla
  • Ankara 1 yıl önce Şikayet Et
    İran mı engel olmuyor yani? Suriyede Irakta haşdi şabi ve hizbullah denen azılı şia teröristlerini iranın beslediğini bilmiyorsun anlaşılan! pkk'ya verdikleri destek te cabası.. ne iran ne israil ikisi de bize dost değiller.
    Cevapla
  • Dr. SALİH 1 yıl önce Şikayet Et
    İran la İsrail iyi polis kötü polis oynuyor iki tarafın da bizden uzak durması lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR