İran iddiaları reddetti: İsrail'in amacı Türkiye ile aramızı bozmak

İran Dışişleri Bakanlığı, "İsrail'in 'İran İstanbul'daki İsrailli turistleri öldürmeye çalışıyor' iddiaları gülünç. Amaçları İran-Türkiye ilişkilerini zedelemek" açıklamasını yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.06.2022 11:39 GÜNCELLEME 24.06.2022 11:54 DÜNYA
İran iddiaları reddetti: İsrail'in amacı Türkiye ile aramızı bozmak
İran iddiaları reddetti: İsrail'in amacı Türkiye ile aramızı bozmak

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), MOSSAD'dan gelen istihbarat doğrultusunda; İran'ın Türkiye'deki İsrailli turistleri kaçırma planına engel olmuştu. Bu kapsamda gerçekleştirilen operasyonda; Beylikdüzü'nde çok sayıda kişi yakalanmıştı.

MİT, İran'ın İstanbul'da İsraillilere yönelik intikam operasyonunu önlediMİT, İran'ın İstanbul'da İsraillilere yönelik intikam operasyonunu önledi

Son dakika: İstanbul polisinden 'suikast' operasyonu! Olası büyük kriz son anda önlendi...İstanbul polisi, İsrail vatandaşlarına suikast planlayan timi çökertti

İran Devrim Muhafızları kadrosunda 'İstanbul' depremiİran Devrim Muhafızları kadrosunda 'İstanbul' depremi

İRAN'IN İNTİKAM YEMİNİ

Tahran yönetimi, 22 Mayıs'ta İran Devrim Muhafızları'nın üst düzey komutanlarından Albay Hasan Sayad Hüdayi ve bazı üst düzey askerin öldürülmesi sonrası intikam yemini etmişti. Saldırılardan sonra zehir zemberek açıklamalar peş peşe yapılırken, İran suikastlerden İsrail'i sorumlu tutmuş ve karşılık verileceğini duyurmuştu.

İRAN İDDİALARI REDDETİ: AMAÇLARI ARAMIZI BOZMAK

İran Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in; İstanbul'daki İsraillilere yönelik terör saldırılarının önlendiği yönündeki suçlamalarını reddetti.

Bakanlığın Twitter hesabında paylaşılan mesajda iddialar "gülünç" olarak tanımlanırken, bu söylentilerin amacının; Türkiye-İran ilişkilerine zarar vermek olduğu ifade edildi:

"İsrail Dışişleri Bakanı'nın Türk mevkidaşı ile Ankara'da düzenlediği ortak basın toplantısında yaptığı asılsız suçlamalar ve iddialar gülünç. Bu iki Müslüman ülke arasındaki ilişkileri yok etmeye yönelik, önceden tasarlanmış bir senaryodur. İslam Cumhuriyeti, Siyonist rejimin suikast ve sabotajlarına karşı her zaman tepki verecek ancak sıradan vatandaşların ve diğer ülkelerin güvenliğini asla tehdit etmeyecektir."

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    İran münafık devleti İsrail in yerini mi bikmiyorsun ki onlara saldıracağına İstanbul'da eylem yapmaya çalışıyorsun. Yemiyor değil mi saldırmak. Havla havla nereye kadar
    Cevapla
  • kardeş 1 yıl önce Şikayet Et
    eğer İranın söylediği doğru olursa .....
    Cevapla
  • Alper 1 yıl önce Şikayet Et
    İsrailmi İranmı deseler ikiside demem ama İsrail haklı gibi geliyor bana.
    Cevapla
  • kars36 1 yıl önce Şikayet Et
    iran guvenilir olsa ne işimiz var israille. biz israille savassak belki dogudan sinirlarimiza girecektir
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İsrail bunu yaparmı, kesinlikle evet. ama iran da güvenilir değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR