İran Devrim Muhafızları kadrosunda 'İstanbul' depremi

İran Devrim Muhafızları İstihbarat Kurumu Başkanı Hüseyin Taeb'in (solda) görevden alındığı ve yerine Muhammed Kazemi'nin (sağda) atandığı kaydedildi. Taeb ise; İran Devrim Muhafızları Başkomutanı Hüseyin Selami'nin danışmanı olarak atandı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.06.2022 14:10 GÜNCELLEME 23.06.2022 15:22 DÜNYA
İran Devrim Muhafızları kadrosunda 'İstanbul' depremi
İran Devrim Muhafızları kadrosunda 'İstanbul' depremi

İran Devrim Muhafızları İstihbarat Kurumu Başkanı Hüseyin Taeb'in görevden alındığı ve yerine Muhammed Kazemi'nin atandığı kaydedildi. Taeb ise; İran Devrim Muhafızları Baş Komutanı Hüseyin Selami'nin danışmanı olarak atandı.

Taeb'in; son zamanlarda ortaya çıkan ve Türkiye-İsrail istihbarat birimlerinin ortak çalışması sonucunda engellenen suikast planlarının baş aktörü olduğu ifade edildi.

Görev değişikliklerin, söz konusu planların başarıya ulaşaması sonucu gerçekleştiği kaydedildi.

MİT, İran'ın İstanbul'da İsraillilere yönelik intikam operasyonunu önlediMİT, İran'ın İstanbul'da İsraillilere yönelik intikam operasyonunu önledi

SUİKAST PLANLARI ENGELLENDİ

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), MOSSAD'dan gelen istihbarat doğrultusunda; İran'ın Türkiye'deki İsrailli turistleri kaçırma planına engel olmuştu. Bu kapsamda gerçekleştirilen operasyonda; Beylikdüzü'nde çok sayıda kişi yakalanmıştı.

Son dakika: İstanbul polisinden 'suikast' operasyonu! Olası büyük kriz son anda önlendi...İstanbul polisi, İsrail vatandaşlarına suikast planlayan timi çökertti

İRAN'IN İNTİKAM YEMİNİ

Tahran yönetimi, 22 Mayıs'ta İran Devrim Muhafızları'nın üst düzey komutanlarından Albay Hasan Sayad Hüdayi ve bazı üst düzey askerin öldürülmesi sonrası intikam yemini etmişti. Saldırılardan sonra zehir zemberek açıklamalar peş peşe yapılırken, İran suikastlerden İsrail'i sorumlu tutmuş ve karşılık verileceğini duyurmuştu.

İranlı yetkili: Türk askeri üslerini biz vurduk, İstanbul'dan 2 tane ev aldıİranlı yetkili: Türk askeri üslerini biz vurduk, İstanbul'dan 2 tane ev aldı

TAEB'İN KARDEŞİNDEN TÜRKİYE İTİRAFI

Hüseyin Taeb'in kardeşi, aynı zamanda "Ammar Karargahı" Başkanı Mehdi Taeb'in geçtiğimiz haftalarda sızdırılan ses kaydında; "Irak'taki Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait üsleri biz hedef aldık" dediği ifade edilmişti.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorumcular genel olarak ve özellikle de biri için: ABD humeyni'yi özel olarak yetiştirip gönderdi diyor. Evet, özel olarak yetiştirip gönderdi ve bunun için ABD'yi İrandan ve Lübnan'dan çıkardı ve son olarak da Iraktan sürüyor.
    Cevapla
  • xray 1 yıl önce Şikayet Et
    Hep arkadan vuruyorsunuz.
    Cevapla
  • .,.. 1 yıl önce Şikayet Et
    mollalar, humeyniden bu yana gerçek bir devlet olmayı hiçbir zaman beceremediler..iran için değişim kaçınılmaz gibi.
    Cevapla
  • Recep 1 yıl önce Şikayet Et
    Humeyniyi Amerika Özel yetiştirdi olacak o kadar.
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    İran bölgesinde Şia mezhebi yayarak alçaklıkta zirve yapma peşinde. Acem oyunları bitmez bunların. Bayrakları giyimleri bizi aldatmasın. İsrail ile kankiler. Orta Doğu da Yahudi Hristiyan örgütü deaş veya işid diyelim sadece bunlara saldırı yapmadı. Pkk kandil merkez ira sınırına sıfır noktada. Kaçak mültecilerde İran parmağı var. İran dosyası kabarık umarım Yavuz Sultan Selim gibi birisine dosya ulaşmaz.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeryüzünde en çok yahudi İran'da yaşiyor buna rağmen Türkiye'de iş çevirmek istiyor, uyanık mecusiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR