Nvidia, yeni nesil yapay zeka çip platformunu bu tarihte tanıtacak!

Nvidia (NVDA.O), İcra Kurulu Başkanı Jensen Huang Pazar günü yaptığı açıklamada şirketin yeni nesil yapay zeka (AI) çip platformunun Rubin olarak adlandırıldığını ve 2026 yılında piyasaya sürüleceğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.06.2024 16:39 GÜNCELLEME 02.06.2024 16:40 EKONOMİ
Nvidia, yeni nesil yapay zeka çip platformunu bu tarihte tanıtacak!
Nvidia, yeni nesil yapay zeka çip platformunu bu tarihte tanıtacak!

Nvidia (NVDA.O), İcra Kurulu Başkanı Huang, Computex fuarının bir parçası olarak Taipei'deki Ulusal Tayvan Üniversitesi'nde yaptığı açıklamada Rubin çip ailesinin yeni grafik (GPU) ve merkezi işlemcilerin (CPU) yanı sıra ağ çiplerini de içereceğini söyledi.

Yeni CPU Versa olarak adlandırılacak ve yapay zeka uygulamalarına güç sağlamak için kullanılan yeni grafik yongaları, SK Hynix ,  Micron r ve Samsung ,  gibi şirketler tarafından üretilen yeni nesil yüksek bant genişliğine sahip bellekleri bir araya getirecek.

Huang, şirketin artık her yıl yeni bir yapay zeka yonga ailesi çıkarmayı planladığını ve daha önceki yaklaşık iki yılda bir olan sürüm programını hızlandırdığını söyledi.

Yapay zeka çipleri pazarının yaklaşık %80'ine hakim olan Nvidia, yapay zeka gelişiminin hem en büyük destekçisi hem de faydalanıcısı olarak benzersiz bir konumda bulunuyor.
Technology Roundup bülteni en son haberleri ve trendleri doğrudan gelen kutunuza getiriyor.

KAYNAK : HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR