Rekabet kızışıyor! AMD, Nvidia'ya karşı hamlesini oynadı...

Teknoloji şirketi AMD ürettiği yeni yapay zeka çiplerini tanıttı. AMD'nin yeni yapay zeka destekli çiplerle son dönemin önemli çip üreticilerinden Nvidia'ya rakip olması bekleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 03.06.2024 15:14 GÜNCELLEME 03.06.2024 15:14 EKONOMİ
Rekabet kızışıyor! AMD, Nvidia'ya karşı hamlesini oynadı...
Rekabet kızışıyor! AMD, Nvidia'ya karşı hamlesini oynadı...

Teknoloji şirketi AMD ürettiği yeni yapay zeka çiplerini tanıttı. AMD'nin veri merkezlerinden dizüstü bilgisayarlara kadar geniş bir çevrede kullanacağı yeni yapay zeka destekli çiplerle son dönemin önemli çip üreticilerinden Nvidia'ya rakip olması bekleniyor. 

ChatGPT gibi yapay zeka uygulamalarının geliştirilmesine, eğitilmesine ve çalıştırılmasına yardımcı olan özel işlemcilere olan talep son iki yılda patlama yaşadı.  İşlemci üreticisi AMD, Nvidia'nın en ciddi rakiplerinden biri olarak ortaya çıktı ve CEO Lisa Su, rakipleriyle rekabet edebilecek güçte olduğunu söyledi. 

Su,  "Yapay zeka bizim bir numaralı önceliğimizdir ve yapay zekanın bilgisayar pazarının her bölümünü yeniden şekillendirmesi nedeniyle sektör için inanılmaz derecede heyecan verici bir zamanın başlangıcındayız." dedi. Su ayrıca AMD'nin en yeni ürünlerinden olan Instinct MI325X'in bu yılın sonlarında piyasaya sürülmesinin planlandığını da duyurdu.

Dünyanın en büyük dizüstü bilgisayar şirketlerinden bazılarıyla ortaklıklar kuran Su, yapay zeka destekli bilgisayarlarına AMD'nin Ryzen işlemcilerinin dahil edilmesini isteyen teknoloji devleri Microsoft, HP, Lenovo ve Asus'un liderlerini bir araya getirdi.

Microsoft, ChatGPT üreticisi OpenAI'ye milyarlarca yatırım yaparak ve aynı zamanda yapay zeka özelliklerini ürünlerine hızla entegre ederek yapay zeka konusunda önde gelen firmalardan biri oldu. Bu ayın başlarında Microsoft, yerleşik yapay zeka ile Windows işletim sistemini çalıştıracak "AI PC'ler" olarak adlandırılan Copilot+ bilgisayarlarını tanıttı.

Microsoft CEO'su Satya Nadella Pazartesi günü yaptığı açıklamada, bu makinelerde AMD'nin Ryzen işlemcilerinin yer alacağını söyledi.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR