Nvidia 3 trilyon dolar net servetiyle, Apple'ı geride bıraktı..

Teknoloji şirketi Nvidia, değeri 3 trilyon doları geçen ilk çip üreticisi oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 06.06.2024 11:15 GÜNCELLEME 06.06.2024 11:15 EKONOMİ
Nvidia 3 trilyon dolar net servetiyle, Apple'ı geride bıraktı..
Nvidia 3 trilyon dolar net servetiyle, Apple'ı geride bıraktı..

Nvidia Corp. piyasa değeri 3 trilyon dolara ulaşan ilk bilgisayar çipi şirketi oldu ve piyasa büyüklüğü açısından Microsoft'un ardından dünyanın en değerli ikinci firması haline geldi. Bloomberg'in haberine göre uzmanlar hisselerdeki gerileme nedeniyle Microsoft'un Nvidia'nın gerisine düşebileceğini belirtiyor. Çarşamba günü hisseler yüzde 5'e kadar yükseldi ve şirket piyasa büyüklüğü açısından Apple'ı da geride bıraktı. ABD merkezli firmanın hisseleri bu yıl yüzde 147 oranında değer kazandı. 

Şirketin İcra Kurulu Başkanı Jensen Huang, Nvidia'nın yavaşlama emareleri göstermeyeceklerini, aksine firmanın yapay zeka için gerekli olan çiplerini her yıl geliştirmeyi planladığını söyledi.

Huang, Ulusal Tayvan Üniversitesi'ndeki açılış konuşmasında katılımcılara, üretken yapay zekanın yükselişinin yeni bir sanayi devrimi olduğunu ve teknolojinin kişisel bilgisayarlara geçmesiyle Nvidia'nın önemli bir rol oynamayı beklediğini söyledi. CFRA Research'ün kıdemli hisse senedi analisti Angelo Zino, "Bu büyük değişimin çok erken vuruşlarını görüyoruz" dedi.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR