Elon Musk, OpenAI'ye karşı açtığı davayı geri çekti!

San Francisco Yüksek Mahkemesi'nde yapılan başvuruya göre, Musk'ın avukatları Kaliforniya eyalet mahkemesinden, Şubat ayında açılan davayı, herhangi bir gerekçe göstermeden reddetmesini istedi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.06.2024 09:16 GÜNCELLEME 12.06.2024 09:48 TEKNOLOJİ
Elon Musk, OpenAI'ye karşı açtığı davayı geri çekti!
Elon Musk, OpenAI'ye karşı açtığı davayı geri çekti!

Milyarder girişimci Elon Musk Salı günü, ChatGPT üreticisi OpenAI ve CEO'su Sam Altman'ı, startup'ın kâr amaçlı değil insanlığın yararına yapay zekâ geliştirme misyonunu terk etmekle suçlayan davasını reddetmek için harekete geçti.

Reuters'ın aktardığı bilgilere göre, San Francisco Yüksek Mahkemesi'nde yapılan başvuruya göre, Musk'ın avukatları Kaliforniya eyalet mahkemesinden, Şubat ayında açılan davayı, herhangi bir gerekçe göstermeden reddetmesini istedi.

Bir Yüksek Mahkeme yargıcı Çarşamba günü yapılması planlanan duruşmada OpenAI'nin davayı reddetme teklifini dinlemeye hazırlanıyordu.

https://www.haber7.com/teknoloji/haber/3432020-applein-karari-elon-muski-kizdirdi-acik-acik-tehdit-etti-yasaklarim

BİR BAŞKA ZAMAN YENİDEN DAVA AÇABİLİR

Musk davasını önyargısız olarak reddetti, bu da başka bir zaman yeniden açabileceği anlamına geliyor.

Dava, Musk'ın kurucuları arasında yer aldığı ve o zamandan bu yana Microsoft'tan aldığı milyarlarca dolarlık fonla üretken yapay zekanın yüzü haline gelen OpenAI'ye karşı uzun süredir devam eden muhalefetinin doruk noktası oldu.

Musk geçtiğimiz Temmuz ayında kendi yapay zeka girişimi xAI'yi kurdu ve Mayıs ayında B serisi fonlamadan 6 milyar dolar toplayarak 24 milyar dolar değerine ulaştı.

Davada, Altman ve OpenAI kurucu ortağı Greg Brockman'ın Musk'a açık kaynak kodlu, kar amacı gütmeyen bir şirket kurma konusunda yaklaştıkları, ancak 2015 yılında kurulan girişimin artık para kazanmaya odaklandığı belirtildi.

İtirafçı 'Dünya buna hazır değil' diyerek uyardı: İnsanlığı yok etme riski yüzde 70!İtirafçı "Dünya buna hazır değil" diyerek uyardı: İnsanlığı yok etme riski yüzde 70!

DAVADA ŞİRKETİN KURULUŞ AMACINDAN SAPTIĞI BELİRTİLMİŞTİ

Davada, OpenAI'nin geçen yıl en güçlü dil modeli GPT-4'ü piyasaya sürdüğünde "kuruluş anlaşmasını ateşe verdiği" belirtildi.

Musk davada bir yargıçtan OpenAI'yi araştırma ve teknolojisini kamuya açmaya zorlamasını ve girişimin GPT-4 de dahil olmak üzere varlıklarını Microsoft ve diğerlerinin mali yararı için kullanmasını engellemesini istedi.

OpenAI bir mahkeme dosyasında davanın tutarsız iddialara dayandığını savunmuş ve davayı Musk'ın kendi yapay zeka çıkarlarını ilerletmek için uydurduğu bir girişim olarak tanımlamıştı.

OpenAI'nin avukatları, "OpenAI'nin elde ettiği olağanüstü teknolojik ilerlemeleri gören Musk, şimdi bu başarıyı kendisi için istiyor" dedi.

Musk Nisan ayında yaptığı bir başvuruda, OpenAI'nin davanın kapsamı dışında kalan "tartışmalı gerçeklere dayanan argümanlar ileri sürmeye" çalıştığını söyledi.

KAYNAK : HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR