Son dakika... MHP Lideri Bahçeli'nin siyasette yankılanan 'Öcalan' mesajı! Kim ne dedi?

Türkiye MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "Terörist elebaşı çıkıp tek taraflı silah bıraktığını ilan etmeli. Gelsin TBMM’de DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun" sözlerini konuşuyor. İşte Bahçeli'nin 'Öcalan' çıkışına gelen peş peşe tepkiler.

ABONE OL
GİRİŞ 22.10.2024 14:21 GÜNCELLEME 22.10.2024 15:18 GÜNCEL
Son dakika... MHP Lideri Bahçeli'nin siyasette yankılanan 'Öcalan' mesajı! Kim ne dedi?
Son dakika... MHP Lideri Bahçeli'nin siyasette yankılanan 'Öcalan' mesajı! Kim ne dedi?

Son dakika haberine göre MHP lideri Devlet Bahçeli, bugün partisinin grup toplantısında konuştu. Türkiye'nin yeni bir çözüm sürecine ihtiyacı olmadığını vurgulayan Bahçeli, "Bin yıllık kardeşliği diri tutmaya ve yeniden canlandırmaya ihtiyacı vardır. Türkiye'nin sorunu Kürtler değil bölücü terör örgütüdür." ifadelerini kullandı. Bahçeli, "Terörist başının tecriti kaldırılırsa, gelsin TBMM'de DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun, terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın." dedi.

Devlet Bahçeli'nin çıkışı sonrası MHP'den son dakika açıklaması!Devlet Bahçeli'nin çıkışı sonrası MHP'den son dakika açıklaması!

BBP LİDERİ DESTİCİ: ŞEHİTLERİMİZİN AİLELERINE SORDUK MU?

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici bahçeli'nin önerisine ""Yeni  Çözüm Süreci'ne, birincisine nasıl şiddetle karşı çıktıysak, yine itiraz ederiz. Binlerce şehidimiz var. Şehitlerimizin ailelerine sorduk mu?" sözleriyle tepki gösterdi.

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU: TERÖRİSTBAŞLARI VE YARDAKÇILARI MECLİS'TE KONUŞAMAZ

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu Bahçeli'nin çıkışına sert tepki göstererek "Atatürk’ün kurduğu meclisin kürsüsünden, teröristbaşları ve yardakçıları değil, ancak ve ancak Mustafa Kemal’in mirasçıları konuşabilir. dedi.

Muhalefeti de yerden yere vuran Dervişoğlu "Ahlak ve vicdanını yitirmiş bu iktidar ve onun akıl ve izanını yitirmiş ortağı ile birlikte vatan toprağını gezmek için icazet bekleyen sözde ana muhalefeti artık bizim için yok hükmündedir. Gün; Türkiye Cumhuriyetini, Türk Milletini, Türk Vatanını ve Türk Bayrağını koruyup kollamak günüdür. Muhtaç olduğumuz kudretin kaynağı ise bellidir! Yarını bekleyin!  Herkesin maskesini indireceğiz!.." ifadelerini kullandı.

ÜMİT ÖZDAĞ: ALLAH BÖYLE SIYASETİ KAHRETSİN

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’a yönelik “TBMM’de DEM Parti grup toplantısında konuşsun” çağrısına tepki gösterdi. Özdağ, bu durumu sert bir dille eleştirerek, “Bahçeli, terörist başı Öcalan’ın TBMM’de DEM grubunda konuşmasını istedi. Allah böyle siyaseti kahretsin. Bir bebek katili terörist, İstiklal Harbi vermiş gazi TBMM’de DEM grubunda konuşacak. İnanır gibi değil.” dedi.

YAVUZ AĞIRALİOĞLU: MECLİS'E SOKMAYACAĞIZ

Eski İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu "Değil terörist başının Gazi Meclise girmesi, ona selam duranları da Milletin Meclisi'ne sokmayacağız!" diyerek şu ifadeleri kullandı;

Milletin umudu sönmesin diye şehit olmuş evlâtlarımızın üstüne yemin olsun ki; değil terörist başının Gazi Meclise girmesi, ona selam duranları da Milletin Meclisi'ne sokmayacağız!

Umut hakkını da diyene, duyana, umana, kurgulayana, planlayana göstereceğiz!

Milletin yarınlarına umut olsun diye kuruluyoruz. Milletimizin başına bela olan teröristin, hainin, savunanın kâbusu olacağız!

DEM PARTİ: HAZIRIZ

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tulay Hatimoğulları Oruç, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:  

"Kürt sorununun muhatabı Türkiye'de Abdullah Öcalan'dır. Bir başlangıç olacaksa tecrit derhal kaldırılmalıdır. Onurlu bir barış için inisiyatif almaya hazırız. Öcalan'ın üzerindeki tecritin kaldırılması için yıllardır mücadele diyoruz. Kesinlikle kaldırılmalıdır. Fiziki olarak gelsin konuşsun diyoruz. Ne konuştuğunu hep birlikte görelim Vakit geçirilmeden acil biçimde bu konuda adım atılmalıdır. Bu konuda ne gerekirse DEM Parti olarak yapmaya hazır olduğumuzun altını bir kez daha çiziyorum."

ÖZGÜR ÖZEL: SÜRECİ SAVUNUYORUZ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Biz asla barışa kardeşliğe karşı çelişkili bir söz söylemeyeceğiz. Silahların bırakılmasını savunurken, 86 milyonun kucaklaşmasını savunurken, sesimiz titremez bizim. Çık şeffaf Türküyle Kürdüyle herkesin gözü önünde bir süreci savunuyoruz. Milleti birbirine düşman edecek her hareketin karşısında durduk" açıklamasında bulundu.

MANSUR YAVAŞ: MİLLET DE TARİH DE BUNU AFFETMEZ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Bu ülkede huzurun ve barışın hakim olması en büyük dileğimizdir. Ama bunun yolu terörist başının Gazi Meclisimiz çatısı altında konuşturulması asla değildir. Millet de tarih de bunu affetmez." dedi.

Devlet Bahçeli'nin çıkışı sonrası MHP'den son dakika açıklaması!Devlet Bahçeli'nin çıkışı sonrası MHP'den son dakika açıklaması!

Bahçeli'nin tarihi konuşmasında dikkat çeken yüzük ve rozet detayı! Ne anlama geliyor?Bahçeli'nin tarihi konuşmasında dikkat çeken yüzük ve rozet detayı! Ne anlama geliyor?

Son Dakika: Bahçeli'nin Öcalan çağrısına DEM Parti'den yanıt geldi!Son Dakika: Bahçeli'nin Öcalan çağrısına DEM Parti'den yanıt geldi!

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 88 TÜMÜ
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    dem demedi mi,bizim sayemizde bu kapıdan girdiniz diye....
    Cevapla
  • Mia 1 saat önce Şikayet Et
    Aslında bu yoldan gidildi ama işe yaramadı.
    Cevapla
  • Hakan 1 saat önce Şikayet Et
    Terörist başının mecliste konuşması hatta serbest kalması hiçbir şeyi değiştirmez çünkü onun pkk ve diğer teröristbaşları üzerinde hiçbir etkisi yok. Bu girişim sadece ülkeyi karıştırmaya sebep olur. Kaldı ki terör neredeyse bitti ülkede
    Cevapla
  • Tanju 1 saat önce Şikayet Et
    Önce tüm hapishanedeki teröristleri bırakın sonra da reislerini bırakın 3 gün sonra da tüm ülkeyi ateşe versinler.
    Cevapla
  • ertan 1 saat önce Şikayet Et
    taviz yok..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR