Hubble Uzay Teleskobu çalışmayı durdurdu! İşte nedeni...

NASA, 30 yıllık ikonik uzay teleskobunun bir cayro hatasının ardından çalışmayı durdurduğunu ve tüm bilimsel operasyonları duraklattığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.12.2023 14:20 GÜNCELLEME 01.12.2023 14:27 TEKNOLOJİ
Hubble Uzay Teleskobu çalışmayı durdurdu! İşte nedeni...
Hubble Uzay Teleskobu çalışmayı durdurdu! İşte nedeni...

NASA, Hubble Uzay Teleskobu'nun bir jiroskop tespit edilmesinin ardından çalışmayı durdurduğunu duyurmak için bloguna ve sosyal kanallarına başvurdu

Uzay ajansı, blog yazısı aracılığıyla Hubble Uzay Teleskobu'nun 23 Kasım'da "devam eden bir jiroskop (cayro) sorunu" nedeniyle güvenli moda girdiğini ve uzay teleskobunun araçlarının sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

CAYRO HATASI HAKKINDA

NASA ayrıca Hubble'ın üç jiroskopundan birinin hatalı ölçümler vermesi üzerine otomatik olarak güvenli moda girdiğini açıkladı. Bilmeyenler için, Hubble'ın jiroskopları teleskobun dönüş hızını ölçer, bu da teleskobun hangi yöne baktığını bilmesinin bir bileşenidir.

İNCE AYARLARI EN UYGUN HALE GETİRİLECEK

Ayrıca NASA, Hubble'ın ilk olarak 19 Kasım'da güvenli moda girdiğini, ancak yer ekipleri tarafından derhal kurtarıldığını ve Hubble'ın bilimsel operasyonlar için uygun bir seviyeye geri getirilebildiğini açıkladı.

Ancak ertesi gün jiroskop sorunu tekrar baş göstermiş ve bunun sonucunda 21 Kasım'da bilimsel faaliyetler tekrar askıya alınmış, bunu 23 Kasım'da bir başka kurtarma ve ardından bir başka arıza izlemiştir.

Bu Hubble'ın ilk kez çevrimdışı duruma getirilişi değil; ikonik uzay teleskobu daha Haziran ayında yük bilgisayarındaki bir sorun nedeniyle çevrimdışı duruma getirilmişti.

KAYNAK : HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR