IQ ölçen zeka testi: İnsanların sadece yüzde 2'si 7 saniyede gardırobun içindeki kamerayı görebiliyor!

Zeka testleri türünden bir tanesi olan 'gizli olanı bul' türünde hazırlanan görsel sosyal medyada oldukça ses getirdi. Sadece yüksek zekaya sahip insanlar tarafından çözülebilen testin görselinde gizli bir kamera bulunuyor. Bu kamerayı ise 7 saniyede sadece zeki insanlar bulabiliyor. Kendinizi kanıtlamak için süreniz başladı!

ABONE OL
GİRİŞ 05.01.2023 16:49 GÜNCELLEME 05.01.2023 16:49 YAŞAM
IQ ölçen zeka testi: İnsanların sadece yüzde 2'si 7 saniyede gardırobun içindeki kamerayı görebiliyor!
IQ ölçen zeka testi: İnsanların sadece yüzde 2'si 7 saniyede gardırobun içindeki kamerayı görebiliyor!

Bu zeka testi optik illüzyon olarak hazırlanmıştır. Psikanaliz alanının içinde bulunan optik yanılsama birçok bilimsel araştırmalara yardımcı olmaktadır. İnsan beyni, her açıdan farkı bakabilme özelliğine sahiptir. Bu nedenle zekice tasarlanmış görsellerle bu algı zorlaştırılır. Tasarlanan bu çizimde gardırobun içine bir kamera yerleştirilmiştir. Bu kamerayı ise insanların sadece yüzde 2'si 7 saniyede fark edebiliyor. Hadi o zaman zeka testi çözerek kendinizi kanıtlama vakti!

IQ'NUZU SINARKEN EĞLENİN

Yukarıdaki görselde büyük bir gardırop bulunmaktadır. Bu gardıropta bir adet gizli kamera da bulunmaktadır. İllüzyon ile resimdeki gizli kamerayı bulmanız zorlaştırılmıştır. IQ'nuzu sınamak ve eğlenmek için tasarlanan bu testi çözmelisiniz.

Gözleri yoran zeka testi: Konsantrasyonu tam olan testi çözer!Gözleri yoran zeka testi: Konsantrasyonu tam olan testi çözer!

DAHA FAZLA DİKKAT ETMELİSİNİZ

Biraz daha gayret edin ve gizli kamerayı bulmak için ayrıntılara dikkat edin. Resme dikkatli baktığınızda gardıroptaki eşyaları ve asılı olan kıyafetleri göreceksiniz. Ayrıca gardıropta kışlık yorganlar, el çantaları, sandaletler, şapkalar ve valizler bulunuyor.

Kişilik testi: Resme baktığınızda ilk ne gördünüz? Anlamını öğrenince çok şaşıracaksınız!Kişilik testi: Resme baktığınızda ilk ne gördünüz? Anlamını öğrenince çok şaşıracaksınız!

GÖZLERİNİZİN KESKİNLİĞİNİ ÖLÇEBİLİRSİNİZ

Bu optik yanılsama testinde görüşünüzün ne derece iyi olduğunu olduğunu ortaya çıkarmış olacaksınız. Sürenin sonuna yaklaşıyorken dolabın içindeki ayrıntılara dikkat edin!

Zeka testi: 24 saniyede 5 farkı görenler imkansızı başarıyor!Zeka testi: 24 saniyede 5 farkı görenler imkansızı başarıyor!

SÜRE DOLDU, KAMERAYI GÖREBİLDİNİZ Mİ?

Bu testte aynı renk, ışık ve desen kombinasyonları ile beyninizin algılarıyla oynanmaya çalışıldı. Eğer 7 saniyede kamerayı görebildiyseniz tebrik ederiz! Siz de yüzde 2'nin içine girdiniz. 

Kamerayı göremeyenler için yerini anlatalım mı? Kamera, çarşafların ve yorganların bulunduğu üst 2. rafın içinde bulunuyor.

Söyleyin bakalım, siz kamerayı bulabildiniz mi?

Müzik zevki kişilik testi ile kendinizi tanımak ister misiniz? Sevdiğiniz müzik tarzı sizi anlatıyorMüzik zevki kişilik testi ile kendinizi tanımak ister misiniz? Sevdiğiniz müzik tarzı sizi anlatıyor

Yalnızca dâhilerin çözdüğü zeka testi: Gizli örümceği 5 saniyede bul!Yalnızca dâhilerin çözdüğü zeka testi: Gizli örümceği 5 saniyede bul!

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • asdas 1 yıl önce Şikayet Et
    ben yüksek zekalıyım ZAAAAA
    Cevapla
  • Sinan 1 yıl önce Şikayet Et
    7 SN sürmedi durum nedir ?
    Cevapla
  • GİRİLMEZ 1 yıl önce Şikayet Et
    Valla buldum
    Cevapla
  • Mnb 1 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi ben 5 saniyede buldum
    Cevapla
  • Biraz dikkat 1 yıl önce Şikayet Et
    Renklerinin değişik olduğunu düşünmemiştim. Ama zaten optik illüzyonla renklerinin farklı yapıldığını söylemişsiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR